ΤΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ... ΔΡΑΚΟ

Ούτε με "σφαίρες" δεν πιάνει 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση έχει αρχίσει και «πουλάει» ένα νέο παραμύθι μήπως και καταφέρει να σταματήσει την κατρακύλα που έχει πάρει στην πορεία προς τις εκλογές οι οποίες θα γίνουν το αργότερο τον Μάρτιο. Μιλάει για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με το «πράσινο φως» να δίδεται στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου. Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο…


Κανείς από την Ευρώπη δεν συναινεί στο να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει. Στην κυβέρνηση όμως παριστάνουν τους κουφούς και παίζουν το δικό τους έργο γιατί πιστεύουν πώς με ευχολόγια και τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ θα καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα και να πείσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν. Όνειρο θερινής νυκτός.

Ο ΕΝΦΙΑ «κλέβει» την ακίνητη περιουσία, οι δικαστικοί επιμελητές χτυπούν τα κουδούνια των Ελλήνων φορολογουμένων για κατάσχεση σπιτιών για χρέη 5.000 και 7.000 ευρώ, η φτώχια και η ανεργία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, βάζει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ. Και περιμένει να την χειροκροτήσουν κι όλας.

Σε ποια χώρα ζουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που και στη χθεσινή τους συνάντηση τα είδαν όλα ανθηρά, ότι τελειώνει η ύφεση και μπαίνουμε επιτέλους σε ανάπτυξη και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, πώς η συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου θα είναι ορόσημο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια; Η ερώτηση είναι ρητορική γιατί η απάντηση είναι μία: Στο δικό τους κόσμο.

Δεν εξηγείται άλλωστε διαφορετικά πώς ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν καταστήσει σαφές πώς η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπλακεί από τα μνημόνια αυτοί επιμένουν. Ακόμη και ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι, τον οποίο η κυβέρνηση θεωρούσε σύμμαχο έριξε τη «βόμβα» λέγοντας πώς δεν πρόκειται να αγοραστούν ομόλογα αν η χώρα δεν είναι σε μνημόνιο.

Και το ΔΝΤ απορρίπτει μία μονομερής ενέργεια της Ελλάδας. Δεν μπορεί να δεχθεί αποχώρηση του αν δεν υπάρχει συμφωνία με την Ε.Ε. Και αυτό δεν έχει γίνει και δεν νομίζουμε ότι θα γίνει επειδή θα επισκεφθεί την Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε κάθε περίπτωση τον τόνο τον δίνει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και αυτή έχει πει στον Α. Σαμαρά πώς δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για το χρέος και δεν πρόκειται η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια. Το Βερολίνο βλέπει πώς η κυβέρνηση έχει χάσει τη ισχύ της στο εσωτερικό της χώρας και προτιμά να διαπραγματευτεί με τον… επόμενο.

Αυτό το ξέρει και ο Α. Σαμαράς. Βλέπει ταυτόχρονα στις δημοσκοπήσεις, φανερές και «κρυφές» που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, πως η κυβέρνηση έχει πάρει την κάτω βόλτα (η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από τις 4 μονάδες και φτάσει στις 9,5 σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Πανά) και δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον αυτό μετά και τη συνεργασία του Νίκου Νικολόπουλου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έθεσε όρο στον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία τους πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν κυβερνητική επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άρα λοιπόν δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Σαμαράς καλλιεργεί κλίμα δήθεν θετικό για την Ελλάδα (τελειώνουν τα μνημόνια, έρχεται η ανάπτυξη…), ζυγίζει καταστάσεις με την ψήφο εμπιστοσύνης και ετοιμάζεται για εκλογές το Νοέμβριο, είτε ποντάρει σε ένα θαύμα βάζοντας τον πήχη πιο μακριά, το Μάρτιο για εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Επειδή όμως θαύματα δεν γίνονται σήμερα, όσο αργούν οι εκλογές, τόσο η κυβέρνηση πλησιάζει στην απόλυτη συντριβή και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.