Εθνικό Πένθος: Έπεσαν στο Καθήκον τρεις Έλληνες Πεζοναύτες

Βαρύ πένθος σε ολόκληρο το Έθνος σκόρπισε η είδηση του θανάτου τριών Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, περί ώρα 13:30  στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με συνέπεια να τραυματιστούν θανάσιμα δύο επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και ένας οπλίτης θητείας.

Από την έκρηξη έχει τραυματιστεί ένας υπολοχαγός, ο οποίος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, δίχως ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του και χειρουργείται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Το ΓΕΣ έχει διατάξει την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό, τον θάνατο τριών ανδρών της δύναμης των Πεζοναυτών.
Η εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους στο έλεος των διαθέσεων των δανειστών και η αντιμετώπιση του νευραλγικού τομέα της Εθνικής Άμυνας ωσάν να πρόκειται για πεδίο δημοσίων σχέσεων για τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου, τον εκάστοτε υπουργό και υφυπουργό και συνολικά από την κυβέρνηση αποτελούν τις αιτίες πίσω από τις τραγωδίες που πλήττουν σε τακτά δυστυχώς χρονικά διαστήματα το στρατευμένο Έθνος.

. Η χρήση απαρχαιωμένου υλικού, η απόλυτη εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων από μια διεφθαρμένη και ανθελληνική εξουσία συνεχίζει να έχει τραγικά αποτελέσματα και η Πατρίδα να θρηνεί την απώλεια των καλύτερων Ελλήνων των ημερών μας." 

Tραγωδία σε τάγμα Πεζοναυτών του Βόλου: Τρεις νεκροί πεζοναύτες σε πρόωρη πυροδότηση όλμου των 81 χλστ. εντός του σωλήνα εκτόξευσης!

Ήδη ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για αστοχία υλικού ή ανθρώπινο λάθος.

Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.
Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολού Γλαφυρών Βόλου.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Από την έκρηξη υπάρχει και ένας τραυματίας, ένας υπολοχαγός, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. O υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Για τον λόγο αυτό έχει μεταβεί πολίτης Ιατροδικαστής, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξετάσει τα σώματα των τριών νεκρών παλληκαριών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν εισέτι ανακοινωθεί από το ΓΕΣ, καθώς ο Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στην οποία ανήκει το 505 ΤΠΝ, δεν έχει καταφέρει εισέτι να βρει και να ενημερώσει επισήμως όλες τις οικογένειες των νεκρών για την τραγική απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αγγελοπούλειο» βρίσκεται αυτήν την ώρα ο νεαρός – 30 ετών – Υπολοχαγός των Πεζοναυτών ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του φοβερού δυστυχήματος που συνέβη στις 13:30, στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο Λοχιών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και ενός στρατιώτου θητείας, όλοι τους Πεζοναύτες του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο νεαρός υπολοχαγός είχε αιμορραγία από εξωτερικό τραύμα, την κατάφεραν οι γιατροί να σταματήσουν και τον εισήγαγαν στο χειρουργείο καθώς έφερε εσωτερικά τραύματα, συνεπεία των αερίων εκτονώσεως της εκρήξεως.

Ο πατέρας του νεαρού υπολοχαγού που χειρουργείται τώρα, υπηρετούσε και αυτός στον Στρατό Ξηράς και βρήκε τραγικό θάνατο πριν από μερικούς μήνες, στην προσπάθειά του να κλαδέψει τα κλαδιά ενός δέντρου στην αυλή του σπιτιού του!

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού.

Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου μεταβαίνει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

H επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ:

"Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σας ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού. Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου."


Το «Πεδίον Βολής Γλαφυρών», όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό


Με κόκκινο κύκλο οι οικισμοί Μελισσάτικα και Γλαφυρές


Δορυφορική εικόνα από το πεδίο βολής

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.