Ο Γρηγοράκος καρφώνει Σαμαρά και Βενιζέλο: Εκλογές προ των πυλών!

Παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει το -καταστροφικό- έργο της, τουλάχιστον μέχρι την διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κάλεσε τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.
Σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά αποτύπωσε με γλαφυρότητα την κατάσταση στο εσωτερικό της
αντεθνικής κυβέρνησης, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου της ψοφοδεξιάς. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ρητά λόγο για εκλογές που βρίσκονται προ των πυλών και για τις οποίες τα κόμματα θα πρέπει να ετοιμαστούν.
Η δήλωση Γρηγοράκου, προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος αντέτεινε πως «δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές... Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια». Εντούτοις, ο θόρυβος της δήλωσης Γρηγοράκου στάθηκε αδύνατο να περιοριστεί και να υποβαθμιστεί από μια καταρρέουσα Χούντα η οποία βρίσκεται σε πρωτόγνωρο πανικό.
Το εσωτερικό άλλωστε τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε αναβρασμό. Η προοπτική της εκλογικής συντριβής έχει απλωθεί σε όλους τους τομείς των κομματικών μηχανισμών των συγκυβερνώντων, καθιστώντας αδύνατη την συνεννόηση προς διαχείριση της επερχόμενης ήττας. Αντιθέτως, επικρατεί η αρχή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» με συνέπεια να φυλλοροούν οι βουλευτές, αναζητώντας απεγνωσμένα και επιτακτικά την πολιτική τους επιβίωση.
Ο υφυπουργός θεωρεί δεδομένη την αναγκαιότητα εκλογών τον Μάρτιο, όπερ σημαίνει πως η επιδίωξη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή κρίνεται απολύτως αδύνατη. Βεβαίως όμως, διόλου δεν αποκλείεται -το αντίθετο μάλιστα- το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών νωρίτερα, ούτως ώστε να περισωθεί ότι είναι δυνατόν από τα  υπό διάλυση μορφώματα της Συγγρού και της Χαριλάου Τρικούπη.
Σε τούτο συνηγορεί και η συζήτηση η οποία έχει ανοίξει σε αμφότερες τις συμμορίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχετικά με τα σενάρια διαδοχής Βενιζέλου και Σαμαρά αντίστοιχα. Το πράσινο φως των διεθνών δανειστών σε Τσίπρα και Σύριζα θεωρείται δεδομένο, συνεπώς το εύρος της συντριβής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει και τα δεδομένα της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας.
Η Χρυσή Αυγή άλλωστε, αποτελεί τον μοναδικό κίνδυνο για τα συμφέροντα της διεθνούς και εγχώριας πλουτοκρατίας, οπότε η συνεννόηση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που σήμερα εντέχνως παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης ως εχθρικές (βλέπε δίπολο Χούντας-Σύριζα), θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να προχωρήσουν συναινετικά προς εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο συντηρείται και αναπαράγεται επί δεκαετίες, σε βάρος του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδος. Αναμφιβόλως, ο μεγαλύτερος άθλος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι το ξεσκέπασμα μιας καλοστημένης πολιτικής απάτης, η οποία συνετέλεσε αφενός στον υπέρμετρο πλουτισμό μιας οικονομικής και πολιτικής, διεθνιστικής ελίτ και αφετέρου στην εξαθλίωση του μεγαλύτερου τμήματος του Λαού μας, το οποίο θυσιάζεται προς τέρψιν των διεθνών τοκογλύφων.
Το αντεθνικό Καθεστώς υποχωρεί και η Χρυσή Αυγή έρχεται. Τα παράσιτα της Αριστεράς και της Δεξιάς τρέμουν μπροστά στο αναπόφευκτο, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί, διότι προέχει η επιβίωση του Λαού μας και το μέλλον μιας Ελεύθερης Πατρίδος.

Ευάγγελος Καρακώστας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.