Νέα εσωκομματική σφαγή στο ΠΑΣΟΚ: Έξαλλος ο Βενιζέλος με την αμφισβήτησή του

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίστηκε, για μια ακόμη φορά, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μετά την εισαγωγική ομιλία του νυν αρχικαρεκλάρχη του κόμματος Βαγγέλη Βενιζέλου, όπου ως συνήθως δεν είπε τίποτα ουσιαστικό μέσα στην αφηγηματική του φλυαρία, «άρχισαν τα όργανα» με κύριο… κλαρινιτζή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατηγόρησε τον «Ντούτσε» ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε προεδρικό, εστιάζοντας στο έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας και στην ανυπαρξία των κομματικών οργανώσεων. Με άλλα λόγια, δηλαδή, η «αρχή του αρχηγού», μόνο που εδώ
αυτό δεν παίρνει τερατοειδείς διαστάσεις, ώστε να μετατρέπεται σε τεκμήριο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, όπως με αισχρό τρόπο συμβαίνει με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Επίσης, όπως διαβάσαμε στα «Νέα», διαμαρτυρήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει θέση για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη (επομένως ο Βενιζέλος θα έχει ένα ακόμη κοινό σημείο, εκτός του μίσους για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με τον Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος για το συγκεκριμένο  ζήτημα τηρεί… σιγή ιχθύος για ευνόητους λόγους), αλλά και γιατί δεν έχει χτυπήσει την πλουτοκρατία (ξέχασε προφανώς τις δικές του ευθύνες για τις αυξήσεις στα διόδια). Κάπου εκεί ο Βενιζέλος «ξέφυγε» δείχνοντας και πάλι την αλαζονεία και τις εκρήξεις θυμού που τον διακατέχουν. Γύρισε πίσω στην εσωκομματική διαμάχη του 2007 και έκανε λόγο για «καμιά πενηνταριά τσογλάνια απ’ αυτούς που τριγυρνούσαν στη Σύμη», ενώ χωρίς να αναφέρει το όνομα Παπανδρέου έμπλεξε και τους κλακαδόρους στο Ζάππειο.
Παραπονέθηκε με ένταση ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ  ούτε καν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του έχουν επιτεθεί όσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι κάποιοι τον έβριζαν και υποστήριζαν ότι το πραγματικό του όνομα είναι Τούρκογλου. Στον αντίποδα, σκληρή ήταν η απάντηση του «Παπανδρεϊκού» Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος είπε ότι «η συνωμοσιολογία είναι οι καλικάντζαροι και η 5η φάλαγγα»! Πραγματικά, «μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε και η κλασική ατάκα μιας παλιάς ελληνικής ταινίας.
Νωρίτερα, ο Βενιζέλος, δείχνοντας ξανά την βουλιμία για εξουσία που τον διέπει, έκανε ένα κρυφό άνοιγμα (και) προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «Κάθε κίνησή μας είναι η προγραμματική συνεργασία. Αυτό πράξαμε μετά τις εκλογές του 2012, αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον»! Δεν έχει, επομένως, κανένα ηθικό ή πολιτικό πρόβλημα να τα βρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεχίσει να γεύεται το μέλι της εξουσίας. Αυτό που δεν υπολογίζει ο αδίστακτος, ανάλγητος και ολοκληρωτικά αποτυχημένος αυτός ηγετίσκος είναι ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα γι’ αυτόν. Ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, ο ίδιος θα αποτελεί παρελθόν από την προεδρική καρέκλα. Τόσο επειδή θα έχει συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τα ήδη ισχνά ποσοστά του κόμματος αλλά και επειδή αν το ΠΑΣΟΚ έχει μια ελπίδα να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή προϋποθέτει την αποπομπή του Βενιζέλου από την αρχηγία, έχοντας τον ρόλο του «αποδιοπομπαίου τράγου».
Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.