ΠΕΡΙ END ΦΩΤΟ-To ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ξεσκεπάζει τον Αρτέμη Σώρρα

 Απατεώνας και με τη …βούλα του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ο Αρτέμης Σώρρας που θα έσωζε την Ελλάδα με 600 δισ. δολ!
Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος,
Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».


Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.

Η έρευνα της ΤτΕ
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«...Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη - εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ».

Κι αν όλοι λίγο - πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία... κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».

Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι... εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου

Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END.

Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Ομως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END υποστηρίζοντας: «...Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Παρ' όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα τη... μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.


Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.