ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ISIS

 Ο Γενικός Διοικητής του Κομπάνι Μεχμούντ Μπερχβεντάν δήλωσε : ¨Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS¨.
Ο Μπερχβεντάν τόνισε πως η αντίσταση του Κομπάνι άρχισε πρώτα από τα χωριά και ότι έγινε μια αντίσταση χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι και οικισμός-οικισμός. Ο Μπερχβεντάν είπε πως τις τελευταίες 10-15 μέρες η αντίσταση ήταν στο νότιο και ανατολικό μέτωπο και δήλωσε : Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το
Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS. Πλέον σε κάθε σπίτι και δρόμο του Κομπάνι, υπάρχουν πτώματα των συμμοριών της ISIS. Στις τελευταίες τρεις μέρες και στα τρία μέτωπα καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο. Δεν υπάρχει μέρα πια που να μην τους σκοτώνουμε και να μην κατάσχουμε όπλα τους. Τα βαριά τους όπλα και η μαχητική τους ισχύ έχει σπάσει. Αυτή τη στιγμή και στα τρία μέτωπα στο Κομπάνι αρχίσαμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις¨.

Αναφερόμενος σε αυτούς που θέλανε να πέσει το Κομπάνι και δήλωναν πως όπου να είναι πέφτει (σχ. μεταφρ : έτσι είχε δηλώσει ο Ερντογάν), είπε πως αυτοί βλέπουν όνειρα και συνέχισε λέγοντας πως ¨Η πτώση του Κομπάνι είναι ένα όνειρο και αυτό το όνειρο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ¨.

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 16/10/2014
  

Το RT επικαλέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, πληροφορίες από κούρδο διοικητή που λέει πως το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Κομπάνι, 2 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και 9 χιλιόμετρα προς τα δυτικά – Αναφορές ότι το κέντρο εξακολουθεί να δέχεται πυρά από τους τζιχαντιστές – Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση νίκης από τους Κούρδους μέχρι να διασφαλιστεί η πόλη – Ερείπια και ελλείψεις φαρμάκων.

Μόλις μερικές πρίν, το Κομπάνι είχε «ξεγραφτεί» και όλοι ανέμεναν πως θα πέσει στα χέρια του ΙΚΙΛ, το οποίο ελέγχει σχεδόν όλο το συνοριακό μέτωπο Συρίας – Τουρκίας και θα του ήταν στρατηγικά ζωτικό να καταλάβει τη μεθοριακή πόλη.

Μιλώντας στο BBC, η επικεφαλής των Κούρδων που μάχονται την ISIS στο Κομπάνι δήλωσε πως οι τζιχαντιστές έχουν αποχωρήσει από τις περισσότερες περιοχές και πως υπάρχουν μόνο δύο θύλακες αντίστασης, στα ανατολικά της πόλης. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα η πόλη θα απελευθερωθεί».


Μέσα σε ένα 24ωρο, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον 14 αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της ISIS. Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (CentCom), κατά τις επιδρομές καταστράφηκαν 19 κτίρια που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και δύο κέντρα διοίκησης, τρεις θέσεις μάχης και τρεις θέσεις ελεύθερων σκοπευτών. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIS στο Κομπάνι ξεπερνούν τις 100.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.