ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιπλέον πολυβόλα MINIMI για τον Ελληνικό Στρατό

Η προμήθεια επιπλέον πολυβόλων εφόδου MINIMI διαμετρήματος 5,56 χλστ. για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού μέσω σύμβασης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια 2.230 πολυβόλων εφόδου MINIMI διαμετρήματος 7,62 χλστ. με ισάριθμες διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης και σημαντική ποσότητα πυρομαχικών (φυσίγγια σε ταινίες) και το ύψος της ανέρχεται σε περίπου 69 εκατ. ευρώ.


Υπενθυμίζεται, ότι ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ήδη σε υπηρεσία 3.070 πολυβόλα εφόδου του τύπου στο σύνολο τους εξοπλισμένα με διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης. Εξ αυτών τα 750 MINIMI MK. 2 (σε δύο εκδόσεις με σταθερό και πτυσσόμενο κοντάκιο) με διόπτρες NS-467C κατασκευής της ελληνικής ΘΕΩΝ Αισθητήρες αποκτήθηκαν μέσω σύμβασης ύψους περίπου 9,5 εκατ. ευρώ και έχουν διατεθεί στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.



Τα υπόλοιπα 2.320 πολυβόλα εφόδου MINIMI Mk. 2 με ισάριθμες διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης τρίτης γενεάς NS-685C (επίσης κατασκευής της ΘΕΩΝ Αισθητήρες) και σημαντική ποσότητα φυσιγγίων σε ταινίες αποκτήθηκαν μέσω σύμβασης ύψους 61,8 εκατ. ευρώ που ανατέθηκε στα ΕΑΣ την 11η Ιανουαρίου 2006.

Σημειώνεται επίσης, ότι τα πολυβόλα εφόδου MINIMI κατανέμονται ανά δύο σε κάθε ομάδα πεζικού (αντικαθιστώντας τα H&K HK-11) αυξάνοντας δραματικά όχι μόνο την ισχύ πυρός αλλά και τη δυνατότητα μάχης κατά τη νύκτα λόγω της μεγάλης μεγέθυνσης (6x) της διόπτρας τους που επιτρέπει τον εντοπισμό, αναγνώριση και εμπλοκή στόχων.


Τέλος, με την ανάθεση της νέας σύμβασης θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι καλύπτονται με το παραπάνω οι ανάγκες όλων των μονάδων του Ελληνικού Στρατού σε πολυβόλα εφόδου ο οποίος πλέον τυποποιείται σε ένα μοναδικό τύπο με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση και τη συντήρηση. Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί και η ολοκληρωμένη προσέγγιση που ακολουθήθηκε καθώς εκτός των όπλων παραγγέλλονται οι διόπτρες του και τα πυρομαχικά τους... defence-point.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.