Φωτογραφία-σοκ: Ισλαμιστής του ΙSIL "κραδαίνει" το κεφάλι Κούρδης μαχήτριας (vid)

"ΤΖΟΥΦΙΟΙ" ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ KATA TΟΥ ΙSIL
Συνεχίζεται με μεγάλες επιτυχίες η ανατολική εκστρατεία του συριακού Στρατού, ο οποίος μετά την κατάληψη του στρατηγικού κόμβου της Άντρα, συνεχίζει την προέλασή του ανατολικά της Δαμασκού καταλαμβάνοντας μια σειρά από πόλεις όπως την Zamalka, και την Duma .
Ταυτόχρονα "τζούφιοι" έχουν αποδειχτεί οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί και δεν ανακόπτουν (γιατί άραγε;) την προέλαση του ISIL στην πόλη Κομπανί και συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ισλαμιστές εγκληματίες να σκοτώνουν και να βασανίζουν οποιονδήποτε βρουν μέσα στην πόλη Κομπάνι.



Φωτογραφία-σοκ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με έναν ισλαμιστή να έχει αποκεφαλίσει Κούρδη μαχήτρια.

Η συριακή εκστρατεία λαμβάνει χώρα στην ανατολική Huta στηνν περιφέρεια της Δαμασκού. Σύμφωνα με την λιβανέζικη τηλεόραση και συγκεκριμένα το κανάλι "Al-Mayadin", τα συριακά στρατεύματα κατόρθωσαν να συντρίψουν τους ισλαμιστές που χρησιμοποιούσαν τις σπηλιές και τις σήραγγες της Zamalka, στις οποίες μάχονταν ισλαμιστές από το "Jaish al-Islam."

Η επίθεση αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στο τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στην περιφέρεια της Δαμασκού που έιναι το Dzhubare.Σύμφωνα με αναφορές έχουν εξοντωθεί πάνω από 300 ισλαμιστές και έχει καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο δίκτυο σηράγγων τα οποία συνέδεαν μια άλλη οχυρή θέση των ισλαμιστών ανταρτών, το  Ain Terma.

Μετά την κατάληψη της Άντρα μιας πόλης 37 χλμ μακριά από την Δαμασκό ο συριακός Στρατός κατάφερε να αποκόψει όλες τις γραμμές εφοδιασμού των ισλαμιστών, που περνούσαν από τις κατεχόμενες πόλεις Doumeira και Tall Reyhan στα οχυρά των ισλαμιστών στην Duma και στις σπηλιές έξω από την πόλη.

Ο Μ.Άσαντ έχει προς το παρόν στραφεί εναντίον των δυνάμεων της Αλ Νούσρα που έχουν αποκοπεί στην κεντρική και την δυτική Συρία, καθώς είναι ευάλωτες και χωρίς εφοδιασμό ενώ έχουν καταπονηθεί και από τις συγκρούσεις τους με το ISIL. Ο συριακός Στρατός προς ώρας αποφεύγει να χτυπήσει με μεγάλες δυνάμεις το ΙΣΙΛ και αφήνει στους Κούρδους της Συρίας το βάρος της αντιμετώπισής τους και στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Δυτικών όσο αναποτελεσματικοί (ηθελημένα άραγε;) και αν έιναι. Στόχος του Άσαντ είναι το Χαλέπι. Όταν εκκαθαρίσει την πόλη από τους ισλαμιστές εισβολής τότε θα χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνάμεις εναντίον των δολοφόνων της ISIL.

Tην ίδια στιγμή οδομαχίες διεξάγονται ανάμεσα στούς κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Επειτα από πολυήμερη πολιορκία, η κουρδική πόλη της Συρίας κινδυνεύει να πέσει στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, που κρίνονται ανεπαρκείς από τους Κούρδους, για να μην πούμε ότι άλλο οι Κούρδοι της Συρίας και άλλο οι Κούρδοι του Ιράκ και της αμερικανόφιλης οιογένειας Μπαρζανί. Είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον δεν καίγονται και ιδιαίτερα για τους μαχητές του ΡΚΚ.

Τρεις εβδομάδες αφού εξαπέλυσαν την επίθεσή τους κατά της πόλης, οι τζιχαντιστές κατόρθωσαν να εισέλθουν στην στρατηγικής σημασίας πόλη που βρίσκεται στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Χθες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τρεις συνοικίες του ανατολικού τομέα πριν επεκτείνουν τις μάχες στο νότιο και το δυτικό τμήμα, πολεμώντας με τους κούρδους μαχητές που είναι ολιγάριθμοι και διαθέτουν φτωχότερο πολεμικόεξοπλισμό.«Πρόκειται πλέον για αντάρτικο πόλης», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν, της γνωστής φιλοδυτικής οργάνωσης.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν και σήμερα το πρωί θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην νοτιο-δυτική περιφέρεια της στρατηγικής σημασίας πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκεται στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο δύο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, από όπου υψώθηκαν αμέσως στήλες πυκνού καπνού.

Παρά τις νυκτερινές αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην περιοχή, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν επεκταθεί σήμερα στον δυτικό και τον νότιο τομέα της πόλης Κομπάνι, μία ημέρα μετά την κατάληψη από το ΙΚ τριών συνοικιών του ανατολικού τομέα της κουρδικής συνοριακής πόλης, όπου οι τζιχαντιστές έχουν υψώσει τη σημαία της οργάνωσής τους.

Η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι η κουρδική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει σε κτίριο του κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστής που βρίσκεται στην περιοχή είχαν αναφέρει ότι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης Κομπάνι, της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας, που βρίσκεται κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται από την τουρκική πλευρά των συνόρων και τοπικές πηγές, οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύκτας, συνοδευόμενες από τον ήχο των όλμων.

Εάν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους καταλάβουν την πόλη, θα έχουν εξασφαλίσει πλέον τον έλεγχο επί μίας μεγάλης περιοχής που βρίσκεται κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες εβδομάδες το Κομπάνι, φοβούμενοι τα αντίποινα των τζιχαντιστών που σπέρνουν τον τρόμο στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, όπου διαπράττουν ομαδικές εκτελέσεις, βιασμούς, αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς και άλλες φρικαλεότητες.

Κούρδος μαχητής δήλωσε τη νύκτα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού δεν έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά του Κομπάνι.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Μουστάφα Εμπντί, «οι Κούρδοι μαχητές παραμένουν αισιόδοξοι. Δεν διαθέτουν παρά ελαφρά όπλα, αλλά γνωρίζουν απ' έξω τη γεωγραφία της πόλης. Θα την υπερασπισθούν μέχρις εσχάτων».

Κούρδος αξιωματούχος, ο Ιντρίς Νάχσεν, δήλωσε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των δυνάμεων των τζιχαντιστών στο έδαφος και ζήτησε για μία ακόμη φορά όπλα και πυρομαχικά.

Το Κομπάνι θα πέσει στα "χέρια" των τζιχαντιστών, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης υπό καθεστώς ανωνυμίας, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εντείνουν τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των φανατικών ισλαμιστών στον κουρδικό θύλακα της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το CNN, πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραδέχτηκαν αυτό που είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν ότι, το Κομπάνι θα περάσει υπό τον έλεγχο των φανατικών ισλαμιστών, πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτό που ανησυχεί πρωτίστως την Ουάσινγκτον.

"Εάν το Κομπάνι πέσει στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, τότε οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα ελέγχουν ένα μεγάλο τουρκοσυριακό πέρασμα ανάμεσα στην Ράκα, τη Συρία και την Τουρκία, μία έκταση άνω των 100 χιλιομέτρων. Πρωταρχικός στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι να σώσει πόλεις και περιοχές της Συρίας αλλά να εξοντώσει την ηγεσία των τζιχαντιστών, τα διυλιστήρια πετρελαίου και τις άλλες υποδομές που αποφέρουν χρήματα στην τρομοκρατική οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος", κυρίως στο Ιράκ", υποστηρίζουν αμερικανικοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

"Στόχος των ΗΠΑ είναι να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και, εν συνεχεία, να αποδυναμώσουν την ηγεσία τους αλλά και να καταστρέψουν τις πηγές χρηματοδότησής τους, όπως τα διυλιστήρια πετρελαίου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τότε, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα στραφεί προς τη Συρία, και μέλη της συριακής αντιπολίτευσης θα εκπαιδευτούν κατάλληλα έτσι ώστε να εξοντώσουν τους φανατικούς ισλαμιστές", αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.


Δηλαδή η Ουάσιγκτον συνεχίζει στην ίδια γραμμή, θα σταματήσει να εξοπλίζει τους ισλαμιστές της ISIL και θα βρει άλλους "καλούς" ισλαμιστές για να εξοπλίσει οι οποίοι μάλιστα θα εξοντώσουν και τους νυν "κακούς" ισλαμιστές. Αυτά ούτε σε ιστορίες του Walt Disney δεν γίνονται.

Σήμερα υπήρξε ανακοίνωση ότι οι ισλαμικές δυνάεις του ISIL σταμάτησαν την προέλασή τους, και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε κάποιες συνοικίες.
Οπισθοχώρησαν από ορισμένες συνοικίες της πόλης Κομπάνι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, «οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάσθηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες του Αιν αλ-Αράμπ (Κομπάνι) και από τη νοτιο-δυτική περιφέρεια της πόλης». Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών δεν είναι πλέον παρούσες στην δυτική πλευρά, αλλά κρατούν θέσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης και στη νότια περιφέρειά της, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου διευκρίνισε ότι η οπισθοχώρηση έγινε αφού «οι θέσεις οπισθοφυλακής επλήγησαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες προκάλεσαν θύματα στις τάξεις τους και κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερα από τα οχήματά τους».

Ο Μουστάφα Εμπντί, Κούρδος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, έγραψε στο Facebook ότι «οι δρόμοι της συνοικίας Μάκταλα, στη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κομπάνι είναι γεμάτες πτώματα μαχητών του Daesh» (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος). Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν στο Κομπάνι, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση αρχίζει να δυσχεραίνει «αφού οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από τρόφιμα και νερό».

Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των αμάχων που έχουν παραμείνει στο Κομπάνι, αφού διάφορες πηγές αναφέρουν ότι το σύνολο του πληθυσμού έχει διαφύγει, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι στην πόλη.

Εάν οι αεροπορικές επιδρομές βοήθησαν σε κάποιο βαθμό τους Κούρδους μαχητές να ανακαταλάβουν κάποιες από τις θέσεις των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, δεν είναι ικανές να σώσουν την πόλη, προειδοποιούν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας ότι μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, Αράβων ή Τούρκων στρατιωτών, αφού η Ουάσινγκτον έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, είναι αναγκαία για την ανατροπή της κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων. Ετοιμάζουν δηλαδή την τουρκική εισβολή. Στόχος παραμένει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ.








Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε χθες λόγο για την ανάγκη πραγματοποίησης χερσαίας επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών, ωστόσο το ενδεχόμενο χερσαίας τουρκικής επιχείρησης δεν φαίνεται ισχυρό. «Θεωρείτε ότι είναι προς το συμφέρον τους;», δηλώνει γαλλική κυβερνητική πηγή , τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν έχει επιλύσει ακόμη το θέμα με τη δική της κουρδική μειονότητα.

Ωστόσο, η τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα είναι ίσως ο μόνος τρόπος για τον κατευνασμό του κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας που βγήκε μαζικά στους δρόμους από τη Δευτέρα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις. Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.


Την Κυριακή, σε μία προσπάθεια απώθησης των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους μία 20χρονη καμικάζι που προερχόταν από τις τάξεις των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας πραγματοποίησε επίθεση στον ανατολικό τομέα της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων τζιχαντιστών, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Πρόκειται για την πρώτη καμικάζι από τις τάξεις των κούρδων μαχητών στη Συρία που αναλαμβάνει δράση από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου. «Εάν υπάρξει ανάγκη, όλοι οι μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της», προειδοποίησε το ένοπλο κουρδικό κίνημα.

Η επίθεση των τζιχαντιστών κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου.300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, 180.000 από τους οποίους έχουν βρει καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.

Τοπικός αξιωματούχος της τουρκικής πόλης Σούρουτζ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι 700 άνθρωποι διέσχισαν τη νύκτα τα σύνορα για να βρουν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος, τόσο άμαχοι , όσο και μαχητές των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας. Μεταξύ των μαχητών που κατέφυγαν στο τουρκικό έδαφος, 47 τραυματίες, ενώ και επτά σοροί κούρδων μαχητών μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Ακολουθεί συγκλονιστική φωτογραφία Κούρδης μαχήτριας που αποκεφαλίστηκε από ένα κτήνος του ISIL.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.