ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΑΝΤΙΦΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ-ΚΑΠΕΛΩΝΗ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ) ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Ήδη στην τοπική κοινωνία έχουν γίνει αρκετές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Την κινητοποίηση στηρίζουν συλλογικότητες από το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και το Μαρούσι, ενώ στα πλαίσια αυτά έγιναν και συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες. Με ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, υπό τον τίτλο “Όχι στη νεκροφιλική φιέστα των νεοναζί στο Ηράκλειο. – Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα – έχει δολοφόνους”, αναφέρει: “Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11, 5μμ, στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από τα
παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου.Tην ώρα που οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν την Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη και η νεολαία δίνει μάχη για να σώσει τα ΑΕΙ και τα σχολεία από τη διάλυση, οι φασίστες στηρίζουν τις επιθέσεις της συγκυβέρνησης και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν για τις ευθύνες του Σαμαρά και του Βενιζέλου για το ποιος φέρνει τη φτώχεια και την ανεργία. Είναι το πιο πιστά μαντρόσκυλα των επιχειρηματιών και του συστήματος και θέλουν να αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να χτυπάνε την αριστερά, τα κινήματα και τα συνδικάτα, όπως είχαν προσπαθήσει πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν θα περάσουν! Ένα χρόνο μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι, δεν θα αφήσουμε να περάσει η «θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής», με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να αναβιώνει συχνά – πυκνά «τη θεωρία των δύο άκρων» και τα ΜΜΕ να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον Παύλο με τα μέλη των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί.Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και όχι άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τα ναζιστικά της πιστεύω: σκοπός της δεν είναι η πολιτική πειθώ, αλλά η συγκρότηση ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους δρόμους που θα σπέρνουν τον τρόμο σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές κλπ.Η ισχύς αυτών των ταγμάτων εφόδου προσέφερε ιστορικά τη δυνατότητα στις φασιστικές ηγεσίες να διαπραγματευτούν με τους ισχυρούς του πλούτου την παράδοση σ’ αυτές της πολιτικής εξουσίας, σε περιόδους οξυμένης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Το πολιτικό αυτό σχέδιο, που είναι το μοντέλο της Χρυσής Αυγής, συνεπάγεται αξιωματικά τη διάπραξη πλήθους εγκληματικών πράξεων, ανάμεσά τους και δολοφονιών.

Μετά από μια ολόκληρη περίοδο ενίσχυσης και προκλητικής ασυλίας από κυβερνήσεις, αστυνομία και «θεσμούς», η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Τα ηγετικά στελέχη της είναι στη φυλακή, τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα τάγματα εφόδου έχουν χάσει τη μάχη των δρόμων.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών, και χωρίς την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη στυγνή δολοφονία του Παύλου. Και έτσι θα συνεχίσουμε! Στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων με τη μαζική, διαρκή και ενωτική αντιφασιστική δράση μας έχουμε κλείσει 2 φορές τα γραφεία τους σε Ηράκλειο και Μαρούσι και είναι ανεπιθύμητοι παντού!

Η ΚΕΕΡΦΑ ήταν, είναι και θα είναι στο κέντρο της αντιφασιστικής δράσης με κοινές – ενωτικές πρωτοβουλίες και καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 1/11 στις 5 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου”.





makeleio Περισσοτερες φωτο κ βιντεο σε λιγο…

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.