Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Σαμαροβενιζέλοι πέτυχαν αυτό που δεν κατάφεραν οι Εαμοβούλγαροι το 1946-1949: Μας έκαναν Βουλγαρία!

Γράφει ο Αντίοχος
Μπορεί να μην κατάφεραν οι εαμοβούλγαροι κομμουνιστοσυμμορίτες να μας κάνουν… Βουλγαρία το 1946-1949, το κατόρθωσαν όμως οι συνοδοιπόροι τους, Σαμαροβενιζέλοι, έξι δεκαετίες αργότερα! Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα στοιχεία της Eurostat, πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες – και πιο συγκεκριμένα το 35,7%- ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφορούν το έτος 2013 και φέρνουν
την Ελλάδα στην τρίτη θέση με το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, λίγο πιο πίσω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Πιο αναλυτικά, το 2013 ζούσαν στην Ελλάδα 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας, κάτι που σημαίνει ότι ζούσαν με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού, αδυνατούσαν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά (ήτοι ενοίκιο, θέρμανση, αυτοκίνητο, τηλέφωνο κ.τ.λ.), ή ζούσαν σε νοικοκυριά που είχαν ανέργους ή υποαπασχολούμενους, με μισθούς πείνας. Ακόμη, το 23,1% των Ελλήνων ζούσε με πενιχρό εισόδημα.
Η σειρά κατάταξης της φτώχειας και της δυστυχίας είναι η εξής:
Βουλγαρία (48%)
Ρουμανία (40%)
Ελλάδα (35,7%)
Λετονία (35%)
Ουγγαρία (33%)
Αυτό είναι το… success story της «δημοκρατίας» τους!
(ΥΓ): Όπως είπαμε, αυτά τα στοιχεία είναι του 2013… Προφανώς, φέτος θα είμαστε ακόμα… ψηλότερα στον πίνακα της φτώχειας. Ίσα με το μπόι του Αντωνάκη Σαμαρά, ας πούμε!
Eθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...