Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Περίπου 550 Μουσουλμάνοι της Γερμανίας εντάχθηκαν πρόσφατα στο ‘Ισλαμικό κράτος’

Περισσότεροι από  πεντακόσιους Γερμανούς  εγκατέλειψαν τη χώρα τους και πήγαν στη Συρία και το Ιράκ, να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière.
«Εκτιμούμε ότι ο αριθμός είναι περί τους 550. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήταν 450», είπε ο de Maizière για τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug.
“Πρόκειται για νέους ανθρώπους που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στη Γερμανία, σε αυτήν την κοινωνία. Ως εκ τούτου,  η πρόληψη πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα καταστολής», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.


Η συντριπτική πλειοψηφία όσων εντάχθηκαν στην τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι άνδρες, αν και έχουν καταγραφεί  αρκετές περιπτώσεις γυναικών, από άλλες χώρες.
Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά 230 άτομα τα οποία θεωρούνται ως δυνητική απειλή για τη γερμανική κοινωνία.
 «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα προετοιμασίας επιθέσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πραγματική δυνατότητα», είπε.

--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...