Ελ. Συναδινός: Οι τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου συνιστούν άμεση επιθετική ενέργεια κατά της ΕΕ - BINTEO

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος τοποθετήθηκε για το θέμα των Τουρκικών ενεργειών που προξενούν εντάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και επεσήμανε ότι, η Τουρκία καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Τόνισε ότι, η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις συζητήσεις και να προχωρήσει σε πράξεις διότι οι Τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου συνιστούν άμεση επιθετική ενέργεια εναντίoν της.
Ακολουθεί η ομιλία:




Κύριε Πρόεδρε,
Αποτελεί αίσχος το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση της Κύπρου εθελοτυφλεί. Δεν υπάρχουν δύο κοινότητες, υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία. Εδώ και 40 χρόνια, 37% Ευρωπαϊκού εδάφους - της Κυπριακής Δημοκρατίας - κατέχεται παράνομα από μια χώρα - την Τουρκία - που έχει και το θράσος να χτυπά την πόρτα της Ευρώπης. Μιας χώρας που δε συμμορφώνεται με  τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με εποίκηση των κατεχομένων, που επικαλείται το Δίκαιο της θάλασσας το οποίο δεν έχει καν υπογράψει, που ενάντια σε κάθε λογική , ηθική και νομική διάσταση θεωρεί ότι μπορεί να καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα άλλου κράτους. Και εμείς συζητάμε για λογικές διευθετήσεις, ενώ προχωρήσαμε κόντρα σε κάθε λογική, σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Τι συζητάμε λοιπόν αντί να πράττουμε; Οι τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου συνιστούν άμεση επιθετική ενέργεια κατά της ΕΕ. Καμία συζήτηση και ενέργεια μέχρι η Τουρκία να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος και τα πολεμικά πλοία από την περιοχή, να προχωρήσει σε κατάργηση του ψευδοκράτους και να αναγνωρίσει επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ήδη η Τουρκία έχει αποκαλύψει τον πραγματικό της εαυτό  σε ότι αφορά στους τζιχαντιστές του ισλαμικού χαλιφάτου. Μια υπερφίαλη, επεκτατική και επιθετική χώρα - μπαμπούλας, με σύνδρομα Οθωμανισμού του παρελθόντος. Επιτέλους είναι καιρός να πάψουμε να την ανεχόμαστε. Επιτέλους ας τραβήξουμε το αυτί της.
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής 

Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.