Ένωση Δικαστών: Η Χούντα Σαμαρά απαξίωσε το θεσμό της Δικαιοσύνης

Ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα για την αντεθνική συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, αποτελούν οι ευθείες κατηγορίες της Ένωσης Δικαστών εις βάρος των πρακτικών και των μεθοδεύσεων της Χούντας του Μνημονίου.
Η πρόεδρος της Ένωσης, κα. Θάνου, έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης κάνοντας σαφή λόγο για μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων από την εκτελεστική εξουσία, γεγονός το οποίο αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες, για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου και τέλος για την ίδια τη Δημοκρατία.
Ουσιαστικά και με αρκετή χρονική καθυστέρηση, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κατάλυση του πολιτεύματος τις οποίες έχει από μακρού χρόνου καταθέσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις αντισυνταγματικές πολιτικές διώξεις που έλαβαν χώρα με απαρχή την 28η Σεπτεμβρίου του 2013.
Η πρόεδρος της Ένωσης των Δικαστών απέφυγε για ευνόητους λόγους να αναφερθεί ρητά στην περίπτωση των παράνομων διώξεων της κοινοβουλευτικής ομάδος της Χρυσής Αυγής και σε σειρά άλλων αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων, οι οποίες απαξιώνουν το θεσμό της Δικαιοσύνης, καθιστώντας τον έρμαιο των νοσηρών επιβουλών της εκτελεστικής εξουσίας.
Το γεγονός εντούτοις, της ευθείας αντιπαράθεσης της Ένωσης των Δικαστών με τη Χούντα που εξουσιάζει τυραννικά το Λαό μας, δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στις σοβαρότατες καταγγελίες της Χρυσής Αυγής, σχετικά με μια κλίκα επίορκων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι δρουν ασύδοτα και πέρα από τα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων, κατ' εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.
Επί του ζητήματος, αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ η ιστορική, καθημερινή εφημερίδα «Ακρόπολη», η οποία στηλίτευσε τις χουντικές ενέργειες στο χώρο της Δικαιοσύνης, υπό τον εύστοχο τίτλο «Ξεφτίλισαν τον Σαμαρά δικαστές και εισαγγελείς»!



Ένα νέο ηχηρό χαστούκι έδωσαν στην καταρρέουσα κυβέρνηση οι δικαστές οι δικαστές και εισαγγελείς όλης της χώρας κατά την διάρκεια της πανδικαστικής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Εφετείο.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν όλες οι ενώσεις δικαστικών και θεωρείται πολύ κρίσιμη και εν όψει των συνταγματικών εκτροπών που μεθοδεύει το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου με σκοπό να απαγορεύσουν το δικαίωμα της ψήφου από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με σημαία την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αντισυνταγματικότητα στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, δικαστές και εισαγγελείς ζήτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και κατηγόρησαν και κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών για αλαζονεία. Οι δικαστικές ενώσεις έστρεψαν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης για τον αυθαίρετο και παράνομο τρόπο, με τον οποίο, όπως είπαν, αρνείται επιδεκτικά να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων!

Αυτό και μόνο που ακούστηκε από στόμα δικαστικών ομολογεί την κατάλυση του κράτους δικαίου και ουσιαστικά της ίδιας της Δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.