Εξηγήσεις από το κανάλι του έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

 Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την απόφαση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής να τον παραπέμψει στον εισαγγελέα για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
 Επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέσα από την εκπομπή τουΜέσα από την εκπομπή του στο ΑΡΤ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος κάνοντας λόγο για στημένα παιχνίδια που σκοπό έχουν την διαπόμπευσή του.


Ο κ. Καρατζαφέρης, δίχως επί της ουσίας να απαντήσει στις διαπιστώσεις-φωτιά του πορίσματος που κατατέθηκε στην επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, εμφανίστηκε προετοιμασμένος για τον δύσβατο δικαστικό δρόμο που καλείται να βαδίσει τονίζοντας ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση.

«Δεν θα τους περάσει. Για μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ξέραμε ότι κάναμε ζημιές και ενοχλούσαμε. Γνωρίζαμε ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα και τους ήρθε η σκέψη να μιλήσουν για μίζες. Έλεγαν ότι πηγαινοέρχομαι στο Λονδίνο. Πρόκειται για αστειότητες και αθλιότητες» ανέφερε στην έναρξη της εκπομπής του.

«Να ξέρουν ότι είμαστε εδώ όρθιοι, έτοιμοι και δυνατοί. Ενοχλούνται ακόμη περισσότερο γιατί κάθε μέρα έχουμε προσχωρήσεις παρά το μπαράζ των επιθέσεων από εκείνους που είναι απέναντί μας. Ξέρουν ακόμη και υψηλά ιστάμενοι στον χώρο της Δικαιοσύνης ότι δεν υφίσταται θέμα μίζας. Το έστησαν για να απαξιώσουν το ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του. Αυξάνεται η επιρροή στην κοινή γνώμη. Είναι πανικόβλητοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Γνωριζόμαστε καλά. Πρέπει να καταλάβουν ότι μπλέξανε μαζί μου. Είναι θέμα τιμής. Έχουν μπλέξει ετερόκλητα πράγματα που δεν στέκουν. Θα απαντήσουμε την ημέρα και την ώρα και με την προτεραιότητα που πρέπει. Θα ξεδιαλύνουμε όλη την κατάσταση και θα αποκαλύψουμε ποιοι έστησαν την ιστορία. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν ήμουν το καλό παιδί των Αμερικάνων και έλεγα σε όλα “yes” θα είχα περιπέτειες; Είπα τα μεγάλα όχι. Ήταν επιλογή μου. Δεν ήθελα πολυθρόνες και καρέκλες. Ήθελα να πω την αλήθεια στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα



Βαρύ κατηγορητήριο

Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών για το ποινικό αδίκημα της υποβολής ανακριβoύς δήλωσης «Πόθεν Έσχες», όσον αφορά στην υπόθεση των offshore εταιρειών και τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, βάσει του πορίσματος των ορκωτών λογιστών της Βουλής, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για ποσά παρανόμως κτηθέντα. H Eπιτροπή ζητεί την άμεση επιστροφή των χρημάτων αυτών στο Δημόσιο, καθώς δεν μπόρεσε ο ίδιος να δικαιολογήσει τη νόμιμη προέλευσή τους.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είχε ισχυριστεί ότι το 1,65 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στην εξωχώρια εταιρεία του, επρόκειτο για χρήματα από δάνειο. Δεν προέκυψε όμως ότι τα χρήματα αυτά προήλθαν από επιστροφή δανείου. Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, έγινε αθέμιτη συναλλαγή με μίζες για τη διευκόλυνση προμηθειών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μεταβίβαση δε της εταιρείας στην αδελφή του έγινε κατόπιν εορτής την περίοδο του 2010, οπότε και είχε ψηφιστεί ο νόμος για απαγόρευση ιδιοκτησίας offshore εταιριών από πολιτικά πρόσωπα.

Ο δρόμος για τον Γιώργο Καρατζαφέρη αναμένεται να είναι μακρύς και ανηφορικός, καθώς την υπόθεσή του επιβαρύνει μία καταγγελία της τελευταίας στιγμής (σ.σ. από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη) περί ύπαρξης και τρίτης offshore εταιρείας που ονομάζεται DECK ROCK LIMITED, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ.


Πάντως, όπως όλα δείχνουν, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυντικού «φακέλου» που σχηματίστηκε, ο κ. Καρατζαφέρης θα βρεθεί αρχικά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Έσχες, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στη συνέχεια θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη εάν υφίσταται το αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και η παράνομη κατοχή υπεράκτιων (offshore) εταιρειών.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.