“ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ”"-ΓΙΑΤΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αστράφτουν και βροντάνε τα “όπλα” της “Χρυσής Αυγής” κατά του πρώην ομοιδεάτη τους , βουλευτή της ΝΔ , Μάκη Βορίδη.
Το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε σε άρθρο που ακολουθεί από την ιστοσελίδα της.
Άλλωστε το κόμμα του προφυλακισμένου Ν.Μιχαλολιάκου εδώ και καιρό θεωρεί τον Βορίδη τον άνθρωπο που μαζί με τον Αθανασίου, τους έκλεισε φυλακή.
 “- Πού οφείλονται οι «αποκαλύψεις» για τον Καρατζαφέρη; «Στράβωσαν» οι διαπραγματεύσεις γιατο 1% του ΛΑΟΣ; Ξέχασε την «ταπεινή» του καταγωγή και ζητούσε πολλά; Η μήπως ήταν ένα «ατύχημα» του Σαμαρά με την Δικαιοσύνη;


- Είναι απορίας άξιον γιατί Γεωργιάδης, Πλεύρης και Βορίδης αλλά και άλλοι βουλευτές και στελέχη του ΛΑΟΣ δεν ζήτησαν οι ίδιοι έλεγχο του «Πόθεν Αίσχες» τους, ώστε να αποδειχθεί η μη εμπλοκή τους στην υπόθεση «μίζες».

- Δεν ενοχοποιούμε την Κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν υπαινισσόμαστε εμπλοκή του «Δελφίνου» που ετοιμαζόταν να διαδεχθεί τον Καρατζαφέρη, όταν του – έγνεψαν από την Νέα Δημοκρατία, και αποφάσισε να μην περιμένει δέκα χρόνια για να γίνει υπουργός. Ρωτάμε: Τη στιγμή που έχουν αποκαλυφθεί οι δεκάδες ερωτήσεις που έκαναν τα στελέχη του κόμματος Καρατζαφέρη, φωτογραφίζοντας Αδωνι και Πλέυρη ως «περίεργους» για τα εξοπλιστικά προγράμματα, γιατί ο Μάκης Βορίδης μένει στο απυρόβλητο του συστήματος;

Τι κι αν επιστράτευσε τις γνωριμίες που διαθέτει στο δικαστικό κύκλωμα, χάρις στο οποίο σκηνοθέτησε από κοινού με τους φιλελεύθερους ομοϊδεάτες του Αθανασίου – Δένδια την επιχείρηση κατασυκοφάντησης και εξόντωσης της Χρυσής Αυγής; Τζάμπα πήγαν και τα τηλεφωνήματα και οι μετάνοιες δουλικότητας στις οικογένειες των νταβατζήδων που κυβερνούν αυτό τον τόπο, μέσω των μέσων μαζικής διαπλοκής. Το μόνο που κατάφερε ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης είναι να κερδίσει λίγο χρόνο και να μην τοποθετηθεί ακόμη στο ίδιο πορτραίτο ευθυνών με τους παλιόφιλούς του από τον Καρατζαφέρη, Άδωνι (Σπύρο) Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.

Αλλά ήδη ο ρόλος του στο μπαράζ ερωτήσεων, που με πρωτοφανή ζήλο κατέθεταν στην Βουλή οι δύο κολλητοί του, αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης, καθώς φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο συντάκτης πολλών εξ αυτών, λόγω των νομικών γνώσεων που διαθέτει. Και βεβαίως ουκ ολίγες φορές πρόσθετε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σ’ αυτές. Όπως αυτή που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το ΕΜΠΡΟΣ και αποδεικνύει ότι συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι που έπαιζε επί σειρά ετών ο πρώην πολιτικός του μέντορας.



Στις 28-2-2008 «ο δεν ξέρω δεν απαντώ για τα σκάνδαλα Καρατζαφέρη» υπουργός Υγείας της κατοχικής κυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. και νυν ομόσταβλό του, πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να του απαντήσει σ’ ένα «μείζον» θέμα που αφορούσε τα εγχειρίδια και τα πυρομαχικά των αρμάτων Leopard. Δείχνοντας ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση, ρωτούσε αν υπάρχουν στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού τα κατάλληλα πυρομαχικά για τα συγκεκριμένα γερμανικά άρματα.

Εσπευσε μάλιστα να ζητήσει να πληροφορηθεί αν υπάρχουν αποθέματα τέτοιων βλημάτων και σε ποια ποσότητα, όπως επίσης και τη σχετική βιβλιογραφία για την χρήση των τανκς. Εντελώς συμπτωματικά, την ίδια περίοδο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας των αρμάτων KMW, Θωμάς Λιακουνάκος, πίεζε τον Μεϊμαράκη προκειμένου να προμηθευτεί ικανό αριθμό των παραπάνω πυρομαχικών… Ήταν η εποχή που η AXON, συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, μετά τα ανοίγματα που είχε με τον όμιλο της Euromedica, εγχείρημα που απέτυχε παταγωδώς. Ήδη, τα χρέη είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται για τον Λιακουνάκο, από τον καιρό που αναγκάσθηκε να κατεβάσει φτερά στην αεροπορική εταιρεία που είχε δημιουργήσει, ως αντίπαλο δέος της Ολυμπιακής.

Παρά την κουμπαριά με τον Μιλτιάδη Έβερτ, τις «λυκοφιλίες» με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους ολιγάρχες του Τύπου Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του είχε ξεκινήσει. Ο μόνος πολιτικός που του στάθηκε στις δύσκολες ημέρες ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μαζί με τους τρεις σωματοφύλακές του (Βορίδη – Γεωργιάδη – Πλεύρη), κατέθεσαν τουλάχιστον 85 ερωτήσεις για τις συμβάσεις εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλως τυχαίως, οι περισσότερες απ’ αυτές αφορούσαν προμήθειες και ανταλλακτικά για οπλικά συστήματα που είχαν αγοραστεί από την εταιρεία AXON.

Οι μισές έγιναν επί ημερών στο ΥΠΕΘΑ του Μεϊμαράκη και οι υπόλοιπες όταν ανέλαβε ο Παναγιώτης Μπεγλίτης. Βέβαια, το γαϊτανάκι των ερωτήσεων για εξοπλιστικά θέματα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης το είχε ξεκινήσει από το ‘97 ο κατηγορούμενος για κολάσιμα κακουργήματα 67χρονος πολιτικός. Τότε, ως βουλευτής της Ν.Δ. είχε κάνει ερώτηση προς τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Στέφανο Τζουμάκα, για την αγορά ελικοπτέρων τύπου Καναντέρ, από την Σερβία και όχι από τους επιχειρηματίες που εκπροσωπούσαν την καναδική εταιρεία στην χώρα μας. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι «θιγμένοι» της πώλησης αυτής ήταν ο Αλέξανδρος Τσάτσος και ο Σταύρος Κομνόπουλος, οι ίδιοι που μέσω των εξωχώριων εταιρειών τους φέρονται να έστειλαν εμβάσματα συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ στην offshore Catalina του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Κάπου εκεί χρονικά τοποθετείται και η έναρξη της μαζικής αγοράς ακινήτων και… βοσκοτόπων από τον τελευταίο. Η μια μετά την άλλη μίζα φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη του «φτωχόπαιδου» από την Ποταμιά Φαλαισίας της ορεινής Αρκαδίας, που στο τέλος της δεκαετίας του ‘50 πουλούσε σανό με τον πατέρα του Γιάννη στο Παλαιό Φάληρο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τον χορό των ερωτήσεων. Κι εδώ ακριβώς εδράζεται ο ρόλος του «τσεκουράτου» Βορίδη, ο οποίος αποκλείεται να μην είχε ρωτήσει τον αρχηγό του για ποιο λόγο υπάρχει καταιγισμός τέτοιων ερωτήσεων. Φυσικά, απαντήσεις δεν πρόκειται να δώσει ο δελφίνος για την θέση του προέδρου της ψευτοδεξιάς, παρά τις έντονες σκιές που υπάρχουν για εκείνον και τους ομοτράπεζούς του πλέον στην Ν.Δ., Γεωργιάδη – Πλεύρη.

Ο ίδιος θέλει να περάσει «αβρόχοις ποσίν» την συγκεκριμένη ιστορία, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί γύρω από τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, που κατέληγαν στις offshore (τρεις προς το παρόν) του Καρατζαφέρη. Τουλάχιστον, ο προκάτοχός του στο υπουργείο Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε δημοσίως πως «αν αποδειχθούν όσα έρχονται στην δημοσιότητα, ο Καρατζαφέρης θα πάει στην φυλακή». Ο Βορίδης αποφεύγει τις τελευταίες ημέρες «όπως ο διάβολος το λιβάνι» τους δημοσιογράφους, φοβούμενος μην ερωτηθεί σχετικά και αναγκασθεί να πάρει θέση. Ίσως, έχει τους λόγους του που έχει εξαφανισθεί από τα τηλεοπτικά πάνελ και τις ραδιοφωνικές συζητήσεις, την ίδια ώρα που το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για τον αθέμιτο πλουτισμό του πρώην πλανόδιου γαλακτοπώλη στις γειτονιές του Βουρλοπόταμου (σημερινή Αμφιθέα).

Προφανώς γιατί δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει ότι γνώριζε, όπως όλο το πολιτικό-δημοσιογραφικό σύστημα για το περίεργο «αυγάτισμα» του Αρκά πολιτικού, που σε λιγότερο από είκοσι χρόνια βρέθηκε με 20 εκατ. ευρώ αξία της ακίνητης περιουσίας του και 6,6 εκατ. σε «ζεστό χρήμα». Χρήματα που βεβαίως δεν αποκτήθηκαν και πώς άλλωστε, από τα ταπεινά δίδακτρα που κατέβαλλαν οι σπουδάστριες της σχολής μανεκέν – εκφωνητριών «Στούντιο Ομορφιάς», που είχε ανοίξει μαζί με την σύζυγό του Παρασκευή Μητρούλα, ο Καρατζαφέρης. Ούτε από την πώληση των κασετών από τα συνέδρια της Ν.Δ., την δεκαετία του ‘80. Παλιός κοινοβουλευτικός που διετέλεσε και υπουργός επί κυβερνήσεων Καραμανλή και τον είχε μαθητή του στα έδρανα της Νομικής Σχολής Αθηνών, είπε προ ημερών σε συνομιλίες του στο περιστύλιο της Βουλής: «Ο Μάκης (Βορίδης) ξέρει να φυλάγεται από τις κακοτοπιές και δύσκολα του βγάζεις κουβέντα για τα παλιά».

Έτσι, εξηγείται, εν μέρει πάντα, η στάση που ακολουθεί από την πρώτη ώρα που ακούσθηκε ότι «ο Καρατζαφέρης “που τώρα πια ξέρεις” ίσως πάει να κάνει περίπατο με τον Άκη στον Κορυδαλλό». Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ είχε από το πολιτικό ραδιοτηλεοπτικό σύστημα ο «Χέρι-χέρι με τον Άκη Τσοχατζόπουλο», Γιώργος Καρατζαφέρης. Με άκρως προκλητικό τρόπο κατέλαβε μια τηλεοπτική συχνότητα παναττικής εμβέλειας, που ονομάσθηκε Τηλεσίτι. Παρά τις διακηρύξεις του για την Ορθοδοξία, τις παραδοσιακές αξίες και την προάσπιση του θεσμού της οικογένειας, γρήγορα αυτό μετατράπηκε σε «τσοντοκάναλο», προβάλλοντας, κυρίως, κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ατέλειωτα τρέιλερ με αιθέριες γυμνές υπάρξεις που ζητούσαν γνωριμία με ένα τηλεφώνημα στο 090.

Την ίδια πολιτική των ακατάλληλων μονόλεπτων διαφημίσεων, αισθησιακών κυρίως, συνέχισε ο Καρατζαφέρης και όταν άλλαξε το όνομα του καναλιού του σε Τηλεάστυ. Την ώρα που τα πρόστιμα έπεφταν βροχή στα περισσότερα περιφερειακά κανάλια για την προβολή άσεμνων σκηνών, κανένα από τα αρμόδια όργανα δεν ασχολήθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό του. Οι ερωτικού περιεχομένου διαφημίσεις δεν κόπηκαν ακόμη κι όταν εξασφάλισε, κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες πριν μερικούς μήνες, ψηφιακή άδεια πανελλήνιας εμβέλειας για το κανάλι του που «βαφτίσθηκε» APT TV. Τότε, μιλάμε για τον Ιούνιο του 2014, βρισκόταν σε εξέλιξη φλερτ του Γιώργου Καρατζαφέρη με την Ν.Δ. και στου Μαξίμου έκαναν όλα τα «χατίρια» που τους ζητούσε ο πρόεδρος του 1%. Τελικά, το παζάρι δεν κατέληξε πουθενά και αποφασίστηκε η πολιτική και όχι μόνο κηδεία του, μπας και η «ψοφοδεξιά» του Σαμαρά πάρει κανένα ψηφαλάκι από τους λίγους υποστηρικτές που απέμειναν στον ΛΑΟΣ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αιτιολογικό της απόφασης για την χορήγηση της σχετικής άδειας προκάλεσε πολύ γέλιο στην μιντιακή πιάτσα. Κι αυτό, γιατί στηρίχθηκε σε μια ερμηνεία ενός νόμου (2644 του 1998), ο οποίος αναφέρει ότι «όσοι τοπικοί και περιφερειακοί σταθμοί συμμετείχαν στην διαδικασία αδειοδότησης θεωρούνται νόμιμοι».

Το οξύμωρο είναι ότι μόνο ο Καρατζαφέρης πήρε τέτοια άδεια. Όπως το ίδιο είχε συμβεί και για την άδεια εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί (ΑΡΤ 90,6), η οποία του δόθηκε με το σκεπτικό ότι πρόκειται για κομματικό ραδιόφωνο. Η υπόγεια συναλλαγή σε όλο της το μεγαλείο!

Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Εγχειρίδια χρήσης και πυρομαχικά γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard»

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του «Κόσμου του Επενδυτή» (24/2/08) το ελληνικό κράτος εμφανίζεται να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς ξένους κατασκευαστές και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υφίστανται τις συνέπειες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα ο Ελληνικός Στρατός όφειλε να καταβάλει στην γερμανική BWB το ποσό των 2 εκ. Ευρώ για την χρήση της τεράστιας βιβλιογραφίας των νέων αρμάτων Leopard που αγόρασε η Ελλάδα. Επειδή, όπως δημοσιεύεται, τα χρήματα αυτά δεν καταβλήθηκαν, η BWB μας απαγόρευσε να κάνουμε χρήση της βιβλιογραφίας μέχρι εξοφλήσεως, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή εκμετάλλευση του σύγχρονου και πανάκριβου αυτού οπλικού συστήματος. Ταυτόχρονα, το εν λόγω δημοσίευμα, κάνει λόγο για την ανυπαρξία πυρομαχικών για τον κύριο οπλισμό τους, δηλαδή το πολυβόλο των 120 χιλιοστών, χωρίς τα οποία, τα εν λόγω άρματα, είναι κατάλληλα μόνο για παρελάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Αληθεύει ότι η χώρα μας οφείλει το προαναφερθέν ποσό στην γερμανική BWB για την χρήση της σχετικής βιβλιογραφίας των εν λόγω αρμάτων και αν ναι, πού οφείλεται η καθυστέρηση αυτή και πώς αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου την βασική αυτή έλλειψη σε σχέση με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους;

2) Υπάρχουν στις αποθήκες του Ε.Σ. τα κατάλληλα πυρομαχικά των 120 χιλ. προς χρήση από τα συγκεκριμένα άρματα, αν ναι, σε ποια ποσότητα και αν όχι, πώς σκοπεύει η ηγεσία του Στρατού να αντιμετωπίσει την έλλειψή τους από την αγορά μέχρι το 2010, όπως διατείνεται το σχετικό δημοσίευμα;”

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ


άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα “Εμπρός”

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.