ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ - "ΦΟΥΛ" ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Ταραχή στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις για Γ.Καρατζαφέρη - Ήθελαν να τον κάνουν και ... υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Κτύπημα στη ΝΔ που φέρνουν ακόμα πιο κοντά τις εκλογές αλλά όλο και με πιο δυσμενείς όρους για το κυβερνητικό κόμμα αποτελούν οι εξελίξεις με τις αποκαλύψεις για την είσπραξη μιζών από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη από την πώληση τεσσάρων ελικοπτέρων έρευνας-διάσωσης AS332 Super Puma της γαλλικής εταιρείας Aerospatiale που στην Ελλάδα αντιπροσωπευόταν από την εταιρεία Kestrel.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται στα πρόθυρα παραίτησης και το ΛΑΟΣ στα πρόθυρα διάλυσης και κατ'αυτό τον τρόπο το 2,5% που είχε λάβει το κόμμα του στην εκλογές δεν πρόκειται να "μεταβιβαστεί" ως πακέτο στη ΝΔ, όπως ήταν ο σχεδιασμός του Μαξίμου.

Στο Μαξίμου ετοιμαζόντουσαν να κάνουν σόου, με την επάνοδο του Γ.Καρατζαφέρη στον οποίο πιστώθηκε ότι στις ευρωεκλογές  "Κατάφερε να κόψει 2% από την Χρυσή Αυγή"!

Με την είσοδο στην Βολή και του Θ.Πλεύρη, η ομάδα ΛΑΟΣ είχε ισχυροποιηθεί κατά πολύ και ετοίμαζαν την υποδοχή και τουΓ.Καρατζαφέρη.

Τώρα πάει και το σόου, πάει και το 2,5% αφού οι ψηφοφόροι του κόμματος πολύ δύσκολα πλέον θα δεχθούν να υπακούσουν στην γραμμή Γ.Καρατζαφέρη.

Το πλέον φοβερό είναι ότι ... ήθελαν να τον κάνουν και υπουργό Εθνικής Άμυνας (!) ως αντάλλαγμα για την επιστροφή του στη ΝΔ και μάλιστα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα τον εμφάνιζαν ως "σίγουρο". Φαντασθείτε τι είχε να γίνει...

Ηταν το τελευταίο κτύπημα για τον Α.Σαμαρά, καθώς υπολόγιζε ότι ο Γ.,Καρατζαφέρης θα αποτελούσε σημαντικό ανάχωμα στην διαρροή ψηφοφόρων προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και θα κέρδιζε ένα ποσοστό το οποίο θα τον βοηθούσε να μειώσει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η σκληρή γραμμή της Τρόικα στην αξιολόγηση και η διαπίστωση ότι "η αξιολόγηση δεν κλείνει" με στενούς συνεργάτες του Α.Σαμαρά να τον ξορκίζουν να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές (όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr όταν όλοα τα άλλα ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι "Ολα καλά, δεν πάμε σε εκλογές, η οικονομία απογειώνεται") προκειμένου να αποφευχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο, αφού είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 βουλευτές και άρα να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή ΠτΔ.

Ολοι οι βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές στη ΝΔ τώρα "τρέχουν" για να προλάβουν μήπως κάποιος από αυτούς διασωθεί στις εκλογές που έρχονται αφού η ΚΟ της ΝΔ δεν θα ξεπερνά τους 60 βουλευτές υπο ιδανικές συνθήκες.


Η συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διεξάγεται σε ψυχρό κλίμα, αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης Καρατζαφέρη: Ηταν "πολύ κοντά" κατά την διάρκεια της υπουργείας του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Αμυνας και τον στήριξε στην ψήφιση του απίστευτου νόμου για την αναθεώρησης της σύμβασης Neptune 2 για τα υποβρύχια, παρά το γεγονός ότι ο Γ.Καρατζαφέρης ήταν αντιπολίτευσης, τότε. Αλλη μια υπόθεση που πρέπει να διερευνυθεί..defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.