Πάνος Καμμένος: Εθνικη Ενότητα για να γκρεμίσουμε την συμμορία των διεφθαρμένων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
«Καλωσορίζω τα κινήματα των πολιτών. Καλωσορίζω τις προσωπικότητες. Καλωσορίζω τους πολίτες με τους οποίους παλέψαμε μαζί μέχρι σήμερα. Καλωσορίζω και εκείνους που συναντιόμαστε σήμερα σε αυτό το 2ο Συνέδριο, ένα Συνέδριο το οποίο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διεξάγουμε την κατάλληλη στιγμή.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο, μια μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική συμμαχία.


Κατακερμάτισαν τις λαϊκές, πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις. Έσπειραν μεταξύ των κινημάτων τη διχόνοια. Λειτούργησαν με μηχανισμούς προπαγάνδας για να μην κατεβαίνει κανείς στην πλατεία Συντάγματος. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα που διέθεταν για να κάνουν το λαό να πιστέψει ότι δεν έχει ελπίδα, ότι η μόνη του ελπίδα είναι ο συμβιβασμός. Έκαναν τα πάντα για να μας διαλύσουν. Είμαστε εδώ. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και είμαστε πιο δυνατοί. Είμαστε πιο ισχυροί, γιατί είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες.

Είναι εδώ, μαζί μας, πολίτες που ανήκουν στην Κεντροδεξιά, ιστορικά στελέχη, όπως ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Είναι μαζί μας στελέχη που ανήκουν στο πατριωτικό Κέντρο, όπως τα παλαιά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σήμερα εδώ με πρώτο τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Είναι μαζί μας πολίτες της πατριωτικής Αριστεράς, γιατί δεν διαλέξαμε τυχαία την ημερομηνία αυτού του Συνεδρίου.

Χθες γιόρταζαν η Παναγία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Παραμένουμε σταθεροί στις πατριωτικές αρχές, στις Ορθόδοξες αρχές. Αύριο είναι η επέτειος μιας ιστορικής μέρας για την πατρίδα μας, μιας μέρας που θα πρέπει να την κατανοήσουμε όλοι. Είναι η μέρα που συναντήθηκαν δύο στρατηγοί από διαφορετικές πολιτικές μάνες. Ο Άρης Βελουχιώτης και ο Ναπολέων Ζέρβας σαν αύριο συμφώνησαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου και την ανατίναξαν.

Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι, είμαστε μαζί και το είδατε ότι είμαστε μαζί. Είμαστε μαζί και θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας. Θα ξεκαθαρίσουμε ξεκάθαρα, έντιμα και δημόσια αυτά που μας ενώνουν και θα αποτελέσουμε τη μεγάλη συμμαχία που θα ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση.

Πριν από τρία χρόνια συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε χωρίς χρήματα, χωρίς μέσα ενημέρωσης, χωρίς προσυνεννόηση, με αυτό εδώ το χαρτί, την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, την οποία υπογράψαμε 296.400 πολίτες και καταφέραμε να χτυπήσουμε το σύστημα από εκεί που δεν περίμενε. Πήραμε 11%. Από εκεί μπήκαμε στο στόχαστρο. Δεχτήκαμε τον πιο σκληρό πόλεμο που έχει γίνει ποτέ σε κοινοβουλευτικό κόμμα. Σε όλα τα επίπεδα. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Χρησιμοποίησαν το κράτος.

Μου λένε κάποιοι «γιατί δεν μιλάς για τους βουλευτές που έφυγαν;». Γιατί κάποιοι από αυτούς έφυγαν γιατί φοβήθηκαν. Κάποιοι από αυτούς έχουν σήμερα μπλοκαρισμένους λογαριασμούς από το ΣΔΟΕ. Κάποιοι από αυτούς έχουν κατασχεμένες τις περιουσίες τους από τους μηχανισμούς δίωξης. Κάποιοι από αυτούς έχασαν μέλη της οικογένειάς τους από την επίθεση που δέχτηκαν από το κράτος. Και εγώ δέχτηκα επίθεση από το ΣΔΟΕ και από το κράτος. Δεν έχω off shore στο εξωτερικό, δεν έχω κλεμμένα χρήματα, είμαι φτωχότερος από τότε που μπήκα στην πολιτική. Όμως γνωρίσαμε το παρακράτος.

Κάποιοι άλλοι δεν φοβήθηκαν, αλλά ακολούθησαν την οδό της εξουσίας, του χρήματος και της δύναμης. Πούλησαν τη λαϊκή εντολή που εσείς τους δώσατε. Αυτούς δεν τους καλούμε να έρθουν πίσω. Αυτούς τους λέμε: Παραδώστε την έδρα που κλέψατε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν θα τους συγχωρέσουν ούτε η ιστορία, ούτε ο λαός.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι πίστεψαν ότι μετά από τη δημοσιότητα θα «πετάξουν» μόνοι τους. Ας «πετάξουν», αρκεί να είναι συνεπείς σε αυτό για το οποίο πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό.

Για να τελειώνουμε όμως, παραμένουμε άλλες 296.390 που είμαστε εδώ και έχουμε υπογράψει την Ιδρυτική Διακήρυξη. Σε αυτούς προστίθενται τα κινήματα που είναι εδώ σήμερα, τα οποία καλωσορίζω και τους λέω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τον τρόπο να είμαστε μαζί. Το αποδείξαμε με τον Γιάννη Δημαρά, το αποδείξαμε με τον Νίκο Νικολόπουλο, το αποδείξαμε με την «Πυρίκαυστο Ελλάδα», θα το αποδείξουμε με όλους μαζί.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η στιγμή για την πατρίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι πρώτα από όλα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Έχουν καταργηθεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας. Τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφίζονται στη Βουλή έχουν γίνει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε ποτέ σε καμία ερώτηση αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης. Αρνήθηκε να συμμετέχει ακόμα και στη νομοθετική εργασία, παρά μόνο δυο φορές τον τελευταίο χρόνο. Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι νόμοι αντισυνταγματικοί και άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε, γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή, ούτε τη λαϊκή εντολή, ούτε την πλειοψηφία που χρειάζεται να έχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτά που είπαμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πριν από τρία χρόνια, δυστυχώς απεδείχθησαν όλα αληθινά. Μιλήσαμε για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και τη διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν άρχιζε, για την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας. Οι μισθοί και οι συντάξεις κατέρρευσαν. Από την 1η Ιανουαρίου θα καταρρεύσουν ακόμα παραπάνω. Γιατί; Γιατί το έχουν υπογράψει από το πρώτο μνημόνιο και αυτό που κάνουν είναι να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο οι ίδιοι έχουν δεσμευθεί προσωπικά.

Το δεύτερο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός σφίγγει παραπάνω η αλυσίδα στο λαιμό και στο κορμί του Έλληνα. Η Γραμματεία Τεκμηρίωσης, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, μου έφερε πριν από λίγες ώρες μια ανάλυση για το νέο νόμο για την πολιτική δικονομία που αφορά κυρίως τους πλειστηριασμούς. Ξέρετε τι έκαναν; Φέρνουν σχέδιο νόμου το οποίο θα λέει ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δεν θα μπορεί να πάει κανείς στο Ειρηνοδικείο, όπως μπλοκάρουμε τα Ειρηνοδικεία όλη της Ελλάδος και θα συνεχίζουμε να τα μπλοκάρουμε.

Θα παίρνουν απόφαση κατάσχεσης του σπιτιού χωρίς να έχει δικαίωμα ο δανειολήπτης να παραστεί και να παρουσιάσει μάρτυρες. Καταργούν τους δικηγόρους από τη διαδικασία και βάζουν 200, 300 και 400 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε πολίτης, ώστε να έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή. Διαλύουν την ιδιωτική περιουσία και οδηγούν σε δήμευση την πλειοψηφία των σπιτιών των Ελλήνων. Όλα αυτά τα μέτρα, είναι μέτρα εκφοβισμού, αλλά παράλληλα παράδοσης – πέραν της εθνικής κυριαρχίας – της περιουσίας των Ελλήνων.

Προειδοποιήσαμε από την αρχή για το τι σήμαινε το μνημόνιο, με αναλύσεις για το που θα οδηγήσουν τα μέτρα που πήραν. Τρία χρόνια μετά έχει φτάσει το δημόσιο χρέος να είναι πολύ μεγαλύτερο από την ημέρα κατά την οποία μπήκαμε στα μνημόνια και οι δανειστές επέβαλαν την πολιτική τους.

Η ανεργία έχει φτάσει στο 27%. Δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες είναι έτοιμοι να μπουν φυλακή για χρέη προς την Εφορία, 6,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι αυτή η πολιτική που επέβαλαν οι δανειστές δεν βγαίνει. Είναι μια αποτυχημένη πολιτική, είναι μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην καταστροφή. Εμείς παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό έτοιμο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Βλέπετε ότι όσο περνάει ο καιρός το ανανεώνουμε και το επικαιροποιούμε. Σε λίγες ημέρες ο Γιώργος Ρωμανιάς θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Σήμερα το πρωί στο Συνέδριο έγιναν εξαιρετικές παρουσιάσεις για την πολιτική την οποία ζητάμε να εφαρμοστεί.

Είμαστε έντιμοι απέναντι στον ελληνικό λαό, λέγοντας από την αρχή ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνουμε αύριο μια κυβερνητική συμφωνία. Εμείς συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια δεν κάνουμε. Κάνουμε μόνο δημόσιες συζητήσεις έντιμα και καθαρά. Λέμε ξεκάθαρα, για να υπάρχει αύριο η δυνατότητα συνεργασίας έχουμε «κόκκινες γραμμές» και αυτές οι «κόκκινες γραμμές» είναι τα εθνικά θέματα. Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω για κανένα από τα εθνικά θέματα για τα οποία έχουμε σαφέστατες θέσεις.

Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις σε σχέση με το σύνδεσμο μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας. Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις ακόμα και στην οικονομική πολιτική. Σας διαβεβαιώνω σε αυτό το Συνέδριο, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω σε αυτά που συμφωνήσαμε, αλλά θα επιδιώξουμε να είμαστε μαζί σε μια κυβέρνηση που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αποτελούν τη εγγύηση για το αύριο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Νικολά Ντυπόν – Ενιάν που είναι σήμερα εδώ. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και για την κοινή προσπάθεια την οποία κάνουμε στην Ευρώπη, και για αυτό θέλω να σας μιλήσω. Ήδη δημιουργείται στην Ευρώπη εκείνο το κλίμα, όπου κινήματα όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπαίνουν πλέον δυναμικά στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Κινήματα πολιτών με πολίτες από διαφορετικές καταγωγές χωρών, οι οποίοι που συμφωνούμε; Συμφωνούμε πρώτα από όλα να διατηρηθεί το έθνος – κράτος, η εθνική κυριαρχία των χωρών. Λέμε «όχι» στην τραπεζική ενοποίηση και στην παράδοση της εξουσίας από τις κυβερνήσεις στις τράπεζες. Λέμε «όχι» στην επικυριαρχία της Μέρκελ και στην πολιτική όπου η Γερμανία θα υποβάλλει την πολιτική της στις ελεύθερες και ανεξάρτητες ευρωπαϊκές χώρες.

Υποστηρίζουμε ότι ο κάθε λαός θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του. Για να είμαστε ξεκάθαροι, εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υποσταλούν οι σημαίες στις χώρες της Ευρώπης και ιδίως στην Ελλάδα, αυτό να το ξεχάσουν.

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν κινητοποιήσει τις καβάτζες τους, τις πολιτικές τους καβάτζες. Είδατε την πρόταση του Ποταμιού που λέει κατάργηση της λέξης «Έθνος» από το Σύνταγμα. Κατάργηση όλων των άρθρων εκείνων που συνδέουν τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία. Γιατί τα λέει; Τα λέει πλέον γιατί η νέα τάξη πραγμάτων κάνει ομολογία και εδώ πια χωρίζονται οι κόσμοι μας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι αυτό που λέγαμε-μας έλεγαν ότι είναι σενάρια φαντασίας ή συνωμοσιολογία-είναι αυτό που εφαρμόζουν. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν εξαγοράσει πολιτικούς τους οποίους χρησιμοποίησαν για να υπογράψουν μνημόνια, γιατί τούς κρατούσαν με τη «γίδα στην πλάτη». Είναι αυτοί που τα έπαιρναν από τη Siemens, είναι αυτοί που τα έπαιρναν από τα υποβρύχια, είναι αυτοί που είχαν αριθμούς λογαριασμών στις χώρες τους και ελέγχοντάς τους, τους έβαζαν να υπογράφουν, να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες κυβερνήσεις.

Αυτοί θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς. Να ξέρουν ότι εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανένα ασυλία για κανένα λόγο. Αν είμαστε στην εξουσία και στην κυβέρνηση θα κάνουμε τα πάντα για τους οδηγηθούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να επιστρέψουν πίσω όλα τα κλεμμένα και να πληρώσουν με κλειστή φυλακή.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε βέβαιοι ότι η οικονομική πολιτική την οποία έχουμε προτείνει, είναι μια πολιτική που μπορεί σύντομα να ανατάξει τη χώρα. Μιλάνε για επενδύσεις σε μια χώρα που η εφορία βάζει 29% φόρο στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα, όταν στις διπλανές χώρες ο φόρος είναι 9% ή 10%. Πώς θα υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα που έχει τριπλάσιο φόρο; Πώς θα κρατήσεις τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα;

Μιλούν για ανάπτυξη, όταν το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι για κλείσιμο. Δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή έχουν στα άκρα ή προσπαθούν να κρύψουν το ΦΠΑ. Σεισάχθεια λοιπόν, συμφωνούμε με το ΕΠΑΜ, συμφωνεί και το ΕΠΑΜ μαζί μας. Σεισάχθεια στις επιχειρήσεις, στους πολίτες, στις μεγάλες, στις μικρές, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε όλους.

Εφαρμογή της διάταξης του Συντάγματος που λέει ότι «οι Έλληνες θα πληρώνουν φόρο ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα». Για δύο χρόνια λοιπόν δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα οι δανειστές. Θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, θα διαγραφεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Θα ξαναπάρουν μπρός οι επιχειρήσεις, θα μηδενιστούν για δύο χρόνια ανοχής – όπως περιγράφεται στο πρόγραμμά μας – οι υποχρεώσεις τους, θα μειωθεί η φορολογία και θα συνεχίσει να δουλεύει η μηχανή.

Θα δώσουμε κίνητρα στους αγρότες. Κάθισα μια ολόκληρη εβδομάδα και συζήτησα, όταν ήμουν στο Άγιον Όρος, με παραγωγούς από τη Μακεδονία. Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι και μου εξήγησαν πως όταν παράγουν καλαμπόκι, το κόστος είναι μεγαλύτερο από την τιμή διάθεσης του προϊόντος. Αν λοιπόν δεν μπει μπρος η πρωτογενής παραγωγή, δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο. Έχει δυνατότητα το κράτος να προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα. Καλώς κάνουμε και δίνουμε αφορολόγητο πετρέλαιο για τη ναυτιλία. Αφορολόγητο πετρέλαιο λοιπόν και για τους αγρότες μέχρι να ξεκινήσει πάλι η πρωτογενής παραγωγή.

Τα μεγάλα μας όπλα είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία και η πρωτογενής παραγωγή. Ο τουρισμός υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί έχει κλείσει όλη η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και τα παράλια της Μικράς Ασίας και θα είναι κλειστά και τα επόμενα χρόνια. Πώς θέλουμε όμως να απογειωθεί ο τουρισμός όταν ο ΦΠΑ οδηγεί σε απαγορευτικές τιμές το τουριστικό προϊόν; Πώς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όταν εδώ είναι τετραπλάσιο ή πενταπλάσιο από τις άλλες χώρες που θέλουμε να συναγωνιστούμε; Τι θα γινόταν στα νησιά αν ο ΦΠΑ ήταν στο 5% σε όλα τα τουριστικά προϊόντα και στις μεταφορές; Ένας παράδεισος θα γινόταν η χώρα, αν αυτός που κατέβαινε στην κρουαζιέρα δεν πήγαινε μόνο για να πάρει ένα κουτί μέλι ή ένα τσολιαδάκι και πήγαινε και ψώνιζε. Θα ήταν φορολογικός παράδεισος η Ελλάδα με χαμηλό φόρο και θα δούλευαν και οι τουριστικές επιχειρήσεις και θα επεκτείνονταν η τουριστική περίοδος. Θα μου πείτε, δεν θα μας αφήσει η Ευρωζώνη. Ας μη μας αφήσει λοιπόν. Είμαστε κυρίαρχη χώρα και η κυρίαρχη χώρα αποφασίζει μόνη της.

Από αυτό το Συνέδριο φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμμαχητές και συμμαχήτριες πρέπει να βγούμε απόλυτα δυνατοί για τη μάχη που θα δώσουμε. Η μάχη θα είναι σκληρή. Θέλω να ευχαριστήσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήρθαν σήμερα να χαιρετήσουν το Συνέδριό μας και να ευχαριστήσω για την παρουσία σας και την παραμονή σας. Θέλω να ξέρετε ότι εδώ, σε αυτό το Συνέδριο, θα μιλήσουν όλοι και εκείνοι που συμφωνούν και εκείνοι που διαφωνούν. Θα ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά αύριο το μεσημέρι όποιος βγει από αυτή εδώ την αίθουσα θα δεσμεύεται ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι αποφάσεις που έχουν την ισχύ της Ιδρυτικής Διακήρυξης.

Στη Δημοκρατία υπάρχει η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της ψήφου αλλά υπάρχει και η αρχή της πλειοψηφίας την οποία θα σεβαστούμε όλοι. Δεν θέλω να επιτρέψουμε πλέον, να δώσουμε δικαιώματα, να βγουν τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να δημιουργούν σενάρια για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι τα περισσότερα. Ρωτούν για δηλώσεις που δεν έχουν γίνει, δημιουργούν πρωτοσέλιδα χωρίς να υπάρχει λόγος και τελικά δημιουργούν παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα κάποιοι να τους ακολουθούν.

Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω από αυτό το βήμα τον Νότη Μαριά, τον ευρωβουλευτή, τον οποίο εξέλεξαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να έρθει εδώ στο Συνέδριο και να πει την άποψή του. Ο Νότης Μαριάς πράγματι το 2012 συνεργάστηκε με τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε μια συνεργασία, όπως έγινε και με τα άλλα κινήματα και πράγματι ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν εξαιρετικός βουλευτής και δούλεψε πολύ σκληρά. Στις ευρωεκλογές αρνήθηκε να μπουν οι «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» στο συνασπισμό των κομμάτων που κατεβήκαμε και είπε ότι «κατεβαίνω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ».

Τον καλώ, γιατί πλέον οι αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουμε για την συμμετοχή μας στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με τους Αντιφεντεραλιστές και τους Συντηρητικούς. Δεν μπορούμε όμως να παραμείνουμε αυτή τη στιγμή στο ίδιο κόμμα με τον Ερντογάν, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ, που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εάν δεν σεβαστεί αυτή την απόφαση, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα προχωρήσουμε κατευθείαν σε συμφωνία με το σχηματισμό που δημιουργείται αυτή την στιγμή στο Νότο σε συνεργασία με το UKIP του Ναίτζελ Φάρατζ.

Τις επόμενες μέρες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινάμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για να γίνει γνωστό το πρόγραμμά μας. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι προχθές ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο κ. Τσαλίδης, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που ανήκει στο Κρεμλίνο. Ξεκάθαρα λοιπόν, επειδή εγώ δεν κρύβομαι, λέμε ναι στη γεωπολιτική στροφή της χώρας. Αν η Ευρώπη των Γερμανών φέρεται ως κατακτητής-δεν φέρεται ως σύμμαχος-δεν επιτρέπεται να κυβερνά την πατρίδα μας με e-mails, δεν επιτρέπεται και δεν επιτρέπουμε να κάθονται σε στάση προσοχής εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε στην συμφωνία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρασιατική Ένωση. Ζητάμε – και σε αυτό συμφωνώ και με τον Μίκη Θεοδωράκη – συμφωνία και με την Κίνα και επειδή κάποιοι μπορεί να πουν γιατί αποκλείεις και άλλους, είμαστε ανοιχτοί. Ας έρθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αν θέλουν, να συζητήσουμε για απευθείας συνεκμετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο με έτοιμη και δημόσια ποσόστωση.

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή Άμυνα, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ΑΟΖ, μόνο στο μυαλό του Σαμαρά υπάρχει. Αν υπάρχει ευρωπαϊκή ΑΟΖ, γιατί δεν αναχαιτίζουν τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά αεροπλάνα, τα τουρκικά που πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι, πάνω από την Ικαρία, πάνω από τους Φούρνους, πάνω από τον Αι-Στράτη, πάνω από το Καστελόριζο; Γιατί τα πλοία αφήνουν το «Barbaros» να αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ;

Ξεκάθαρα λοιπόν, τους λέμε: είμαστε Ευρωπαίοι αλλά πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Κλείνω λέγοντας ότι σε αυτή τη μάχη που σήμερα ξεκινά σας ζητώ να υπάρχει αλληλοσεβασμός με τα κινήματα τα οποία συνεργαζόμαστε. Θα συμφωνήσουμε σε σημεία τα οποία θα προκαθοριστούν σε αυτό εδώ το Συνέδριο, θα συνυπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής που θα το κρατήσουμε. Εμείς τα κρατάμε τα συμβόλαια που υπογράφουμε.

Αλλά θα σας ζητήσω παράλληλα να εξουσιοδοτήσετε την Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος εκεί που πρέπει να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με πρόσωπα τα οποία είναι διατεθειμένα να συμπαραταχθούν έντιμα και καθαρά μαζί μας.

Τα πράγματα είναι πλέον μπροστά στο τέλος τους. Οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο, δεν θα βρουν να αγοράσουν 180 βουλευτές, να το ξέρουν. Δεν θα βρουν να εκβιάσουν 180 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα πάμε σε εκλογές και στις εκλογές αυτές εμείς θα είμαστε σταθεροί σε αυτά που συμφωνήσαμε και σε αυτά που θα πούμε αυτές τις δύο μέρες. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό στις «κόκκινες γραμμές» μας, αλλά θα παλέψουμε σκληρά για να πάρουμε πίσω την χώρα μας.

Καλή δύναμη σε όλους. Καλό αγώνα. Θα καθίσω μέχρι τις πρωινές ώρες για να ακούσω όλους τους ομιλητές και να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά και τους ξένους καλεσμένους μας και τα κόμματα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε πολύ». 

Σχόλια

  1. ΡΕ!!! ΚΑΙΜΕΝΕ !! ΣΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΥΛΙΚΆ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!!!
    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΚΑΙΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.