ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ “ΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ” -”ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ” -ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ “ΚΛΕΨΕΙ” ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α- ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ή “ΛΑΓΟΙ” ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;

Σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται οι διεργασίες ακραιφνών δεξιών του ευρύτερου “αντικομουνιστικού και πατριωτικού χώρου”(όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται), για την σύσταση του “Νέου Μεγάλου Κόμματος” που θα αποτελεί την μετεξέλιξη της αποτυχημένης φιλελεύθερης και αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ και θα συσπειρώσει δίπλα της “δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους, ψηφοφόρους αντίδρασης που σήμερα εκφράζονται από την Χρυσή Αυγή, καθώς και δυσαρεστημένη και ταλαιπωρημένη εκλογική βάση που σήμερα βρίσκει αναγκαστική κομματική παρηγοριά στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων εναλλακτικών δεξιών μορφωμάτων που σίγουρα δεν τους εκφράζουν”.


Μπροστάρηδες στην κίνηση, όπως έχουμε αποκαλύψει από τον Οκτώβριο, είναι οι ποινικολόγοι, Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης που αποπέμφθηκε μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του στη Βουλή με τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής και συμπατριώτης του, βουλευτής Αθηνών, Βασίλης Καπερνάρος. Και οι δύο το τελευταίο διάστημα-κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν- πραγματοποιούν επαφές με ανθρώπους -κεφάλαια(όπως τους χαρακτηρίζουν)από το χώρο της πατριωτικής Δεξιάς αλλά και με δύο ακόμα επαγγελματικές κατηγορίες “δεξιών” συμμάχων: Αναγνωρίσιμων αποστράτων της αστυνομίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων και γνωστών κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας που “διαπνέονται από ιδεολογική καθαρότητα, γνήσιο φρόνημα και διαύγεια σκέψης”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. “Υπάρχουν εξαιρετικοί δημοκράτες και σοβαροί απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ και εξίσου αποφασισμένοι μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες και μοναχοί που βλέπουν την Ελλάδα να χάνεται και τον κόσμο γύρω τους να υποφέρει. Οφείλουμε να συστρατευθούμε σε μια ανάλογη κατεύθυνση. Πρώτα από όλα όμως δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει την εξουσία. Αυτό θα είναι ένα πλήγμα για τη χώρα”, αναφέρει σε συζητήσεις με φιλικά του πρόσωπα, ο ποινικολόγος Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος κατά καιρούς έχει αναλύσει-και δημόσια- τους λόγους για τους οποίους “δεν πρέπει να διαβρωθεί η αστυνομία , ο στρατός και η κοινωνία από το αλλοπρόσαλλο και αντεθνικό πρόγραμμα της αριστεράς”.

Πρόσφατα μάλιστα σε συνέντευξη του ο κ.Μπαλτάκος ερωτηθείς για το εάν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του ακροδεξιό απάντησε χαρακτηριστικά: «Εδώ το θέμα αυτό το έλυσε ο Πιραντέλλο, με το θεατρικό έργο “Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε”, πριν από πολλά χρόνια. Εγώ δεν έχω να πω κάτι. Είμαι αυτό που οι άλλοι νομίζουν. Στη συνέχεια για το αν θεωρεί τον εαυτό του αντικομμουνιστή ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης απάντησε: «Αντικομμουνιστής ασφαλώς και είμαι. Δεν συζητείται αυτό. Από μικρό παιδί. Έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω. Διότι πιστεύω ότι η ελληνική Αριστερά, από το 1942 και μετά – πριν δεν έκανε και κάτι στραβό – από τη δολοφονία του Ψαρρού και μετά, ταλαιπωρεί τη χώρα. Αυτό πίστευα και αυτό πιστεύω και δεν είμαι ο μόνος». Στην ερώτηση για το αν η Αριστερά έχει προσφέρει κάτι θετικό είπε: «Δεν θέλω να απαντήσω, αλλά εγώ δεν έχω δει κάτι θετικό». Και ακολούθως ανέλυσε τον αντικομμουνισμό του: «Μιλάμε για ιδεολογικό αντικομμουνισμό, αντίθεση σε μια φαντασίωση που γεννήθηκε το 1848 και ίσως και πιο πριν, αλλά δεν έγινε πουθενά στον κόσμο πράξη. Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει η χώρα να ταλαιπωρείται με ιδεοληψίες του τύπου ότι το κράτος είναι αστικό, η κοινωνία είναι αστική και πρέπει να ανατρέψουμε τα πάντα και δεν δίνουμε σημασία σε τίποτα για κάτι που πουθενά στην υφήλιο δεν πέτυχε. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται η χώρα με αυτές τις ιδεοληψίες; Ασφαλώς και επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής και δεν δημιουργεί αυτό ζήτημα στη δημοκρατία της χώρας. Αλλά γιατί να μην επιτρέπεται σε κάποιον να είναι αντικομμουνιστής; Δηλαδή, υπάρχουν κομμουνιστές σ’ αυτή τη χώρα και όχι αντικομμουνιστές; Δεν υπάρχει αντίθεση ιδεολογική σ’ αυτές τις απόψεις; Βεβαίως και μπορεί κάποιος να είναι δεξιός και κάποιος αντιδεξιός. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας. Αλλά επειδή λέγεται από κάποιους ως κατηγορία, γιατί να μην είμαι αντικομμουνιστής;»

Πάντως πέρα από αντικομμουνιστικές αναλύσεις, στο ερώτημα για το ποιος μπορεί να είναι ο ηγέτης που θα μπει μπροστάρης σε μια τέτοια κομματική συστράτευση, φαίνεται ότι πλην του ονόματος του απόστρατου στρατηγού, Φράγκου Φραγκούλη, να μην υπάρχει ή να μην αποκαλύπτεται ακόμα άλλη προσωπικότητα που θα δεχόταν.

Ως γνωστόν από τις αρχές του φθινοπώρου άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες από δημοσιογραφικές και κοινοβουλευτικές πηγές ότι βρίσκεται ήδη προ των θυρών η ίδρυση και δημοσιοποίηση δεξιού κομματικού σχηματισμού με λιτή ιδρυτική διακήρυξη και στήριξη από συγκεκριμένους παράγοντες που φιλοδοξούσαν να παίξουν ρόλο στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Τότε ως πρωτεργάτης και επικεφαλής του Νέου Κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς προβάλλονταν ο ένας από τους δύο γιους του έκπτωτου μονάρχη της χώρας Κωνσταντίνου, Νικόλαος. Φαίνεται όμως ότι το “σχέδιο” δεν προχώρησε, παρά το γεγονός ότι τώρα από τις πλευρές που προσπάθησαν το εγχείρημα κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά. “Όχι με τον πρώην βασιλιά δεν μιλήσαμε. Δεν θα δεχόταν άλλωστε όπως γνωρίζαμε. Στρατηγός θα είναι ο επικεφαλής. Αυτός που φτιάξει κελιά και θα κλείσει τους κλέφτες φυλακή. Μόνον έτσι θα δεχόταν να ηγηθεί. Να μπουν φυλακή οι κλέφτες. Η αστυνομία, η Εκκλησία αλλά και ο Στρατός αυτό ζητούν. Την απονομή δικαιοσύνης”, καταλήγει σε αναφορές σε φιλικά του πρόσωπα ο Τάκης Μπαλτάκος.


Πάντως-και αυτό σχολιάζεται δυσμενώς και επικριτικά από πατριωτικούς συνασπισμούς απόστρατων αλλά και της σημερινής βάσης αναποφάσιστων ψηφοφόρων-είναι πολύ πιθανό το εγχείρημα να είναι σε υπόγεια συννενόηση με το Μαξίμου και οι συγκεκριμένοι “μπροστινοί” να πρωταγωνιστούν ως “λαγοί” και “μπροστάντζες” του Σαμαρά και της τελειωμένης παρέας του.
makeleio

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.