Καταγγελία για εμπλοκή Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa-Hellas Power

Εμπλοκή του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa - Hellas Power κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πετράκος.
Συμφωνα με δηλώσεις του Θ. Πετράκου στο koutipandoras.gr υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Επίσης ο κ. Πετράκος δήλωσε πως έχει ζητήσει να παραδοθεί η επίμαχη επιστολή στον πρόεδρο διαφάνειας και θεσμών της Βουλής Δημήτρη Νεράτζη προκειμένου να φανεί η εμπλοκή του κ. Μπαλτάκου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά», επισημαίνει ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Βασιλάκος, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει παράλληλα την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ έξω από το σπίτι του . Υπενθυμίζεται πως το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπαλτάκου έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση που κατέληξε στην υπεξαίρεση σχεδόν 250 εκατ. ευρώ.

 Διαψεύδει κατηγορηματικά τις πιέσεις ο Γ. Αντωνόπουλος

Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά του κ. Μπαλτάκου. «Με αφορμή την αναφορά του ονόματος του κ. Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa και το ρόλο που υποτίθεται ότι έπαιξε, θέλω να κάνω γνωστό πως ούτε πίεση μου άσκησε, ούτε παρέμβαση έκανε υπέρ ή κατά, παρά μόνο μεσολάβησε απλώς για λογαριασμό του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του κ. Φλώρου, ώστε να κλείσει ένα ραντεβού μαζί μου» τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος, βάζοντας τέλος στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει από το πρωί.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει υπάρξει κανένας απολύτως συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ κατηγορηματικά διέψευσε τα περί παρεμβάσεων του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου και ο πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Βασιλάκος.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.