Έλενα Τζούλη: «Έχουμε στοιχειοθετημένο κακούργημα και θα πάνε μέσα όλοι ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ !» BINTEO

Με μήνυση στον πρωθυπουργό απειλεί ο βουλευτής - Πολύ σύντομα το πόρισμα της έρευνας

Χαϊκάλης: Οι Εισαγγελείς γνώριζαν τα πάντα
Ελενα Τζούλη - Καμμένου: Οι ΑΝΕΛ ήταν σε συνεννόηση με τους εισαγγελείς για το πώς ακριβώς θα χειριστούν την υπόθεση - Καμμένος: Μου είπε η γυναίκα μου αν δεν καταθέσω σήμερα οι εισαγγελείς θα κλείσουν την υπόθεση - Άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Αποστολόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - «Αν χρειαστεί θα κάνω μήνυση στον πρωθυπουργό για ψευδή καταμήνυση» ανέφερε ο Παύλος Χαϊκάλης εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα



ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ  Οι δηλώσεις Καμμένου

«Από τις 12 Δεκεμβρίου η εισαγγελία Εφετών γνώριζε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου και δεν έκανε τίποτα». Αυτό ανέφερε αποχωρώντας σήμερα από το Εφετείο η κυρία Έλενα Τζούλη, σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου και δικηγόρος. Η κυρία Τζούλη συνόδευσε σήμερα στον εισαγγελέα τον κ. Παύλο Χαϊκάλη που κλήθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά. Η κυρία Τζούλη όπως ανέφερε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ηθική βλάβη από κακουργηματική απόπειρα εκβίασης που διέπραξε ο κ. Αποστολόπουλος.



Παράλληλα, η κυρία Τζούλη ζήτησε, όπως είπε, η εισαγγελία να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αποστολόπουλου για το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι συνομιλητές του αλλά και ποια πρόσωπα θα του έδιναν τα χρήματα ώστε να δωροδοκήσει, όπως είπε, τον κ. Χαϊκάλη. Αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η εισαγγελία κωλυσιεργεί στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης η κυρία Τζούλη υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κλείσει η δικογραφία πριν γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αποστολόπουλου.


«Αστείος» ο ισχυρισμός Αποστολόπουλου

Σύμφωνα με την ίδια, ο ισχυρισμός του Αποστολόπουλου ότι κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη προκειμένου να δοκιμάσει τις ηθικές του αντιστάσεις είναι «αστείος» διότι τίποτα από όλα αυτά, όπως είπε, δεν εκανε αφού ούτε στην αστυνομία πήγε, ούτε κατήγγειλε τη συμπεριφορά του βουλευτή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.


«Οι ΑΝΕΛ ήταν σε συννενόηση με τους Εισαγγελείς»

Ακόμη η κυρία Τζούλη υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν σε συνεννόηση με τους εισαγγελείς για το πώς ακριβώς θα χειριστούν την υπόθεση και ότι εκείνοι γνώριζαν το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου από τις 12 Δεκεμβρίου χωρίς όμως να πράξουν τίποτα μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε και αποκαλύφθηκε από τον Λάκη Λαζόπουλου. Η σύζυγος του Πάνου Καμμένου υποστήριξε ότι το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε ο Χαϊκάλης
στους εισαγγελείς είναι νόμιμο και ότι μπορεί να γίνει χρήση του. Η ίδια διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός μηνύει τον κ. Χαϊκάλη που είναι το θύμα της υπόθεσης και όχι τον Αποστολόπουλο: «Αν χρειαστεί θα κάνω μήνυση στον πρωθυπουργό για ψευδή καταμήνυση» ανέφερε από την πλευρά του ο Παύλος Χαϊκάλης.

Επιπλέον η κυρία Τζούλη ανέφερε ότι τον κ. Αποστολόπουλο τον γνώρισε στον Πάνο Καμμένο ο Αντώνης Σαμαράς και ότι ο Γ. Αποστολόπουλος ήταν φίλος του Δημήτρη Σταμάτη αλλά και προηγουμένως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και γι' αυτό είχε γνώση για την υπόθεση των CDS.

«Έχουμε λειτουργήσει σύννομα, ήταν όλα εν γνώσει της εισαγγελίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέγονται τα αντίθετα. Η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει αν δε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου» κατέληξε η κυρία Τζούλη.


Καμμένος: Μου είπε η γυναίκα μου αν δεν καταθέσω σήμερα οι εισαγγελείς θα κλείσουν την υπόθεση

Προσήλθε τελικώς την Κυριακή στο γραφείο του εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος για να καταθέσει κι αυτός για την υπόθεση που έχει προκύψει μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ότι επιχειρήθηκε να εξαγοραστεί για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στο Εφετείο ενώ λίγο μετά τη μία αποχώρησε.

Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Αποστολόπουλου.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Καμμένος είπε: «Όπως βλέπετε ήρθα. Εχθές το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Στάθης από τη ΓΑΔΑ και μου διαβίβασε την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω σήμερα. Του είπα ότι σήμερα έρχεται ο γιος μου από την Αμερική και αν γίνεται να καταθέσω αύριο, Δευτέρα. Σήμερα το πρωί όμως διέρρευσε στους δημοσιογράφους η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας. Μίλησα με τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μου είπε ότι αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων». 

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε από τη σύζυγό του και δικηγόρο Έλενα Τζούλη ότι η έρευνα θα κλείσει χωρίς την κατάθεσή του και γι' αυτό, όπως εξήγησε, προσήλθε στο Εφετείο. «Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, (ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών) όπως με ενημέρωσε η σύζυγός μου και συνήγορος του κ. Χαϊκάλη, πριν από λίγο ωρύονταν πως αν δεν έρθω σήμερα να καταθέσω θα κλείσει τη δικογραφία. Όπως αντιλαμβάνεστε εσείς οι δημοσιογράφοι μπορεί να κλείσουν την υπόθεση».


«Το πρωτότυπο υλικό βρίσκεται στο γραφείο Ντογιάκου»

«Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Στάθης με διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρωτότυπο υλικό και ότι αυτό βρίσκεται κλειδωμένο στο γραφείο του κ. Ντογιάκου» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνοντας ακόμη πως «ο κ. Χαϊκάλης έχει παραδώσει το αμοντάριστο υλικό, είναι φανερό ότι υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης».

Σε ό,τι αφορά τέλος στους ισχυρισμούς του Γ. Αποστολόπουλου χθες στον εισαγγελέα ο κ. Καμμένος δεν έκανε καμία δήλωση παρά μόνο γέλασε χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του «αστειότητες».


Σκάνδαλο Χαϊκάλη: Διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι ζήτησαν να μην κατονομαστεί ο Αποστολόπουλος

Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Τζούλη, δικηγόρου του Παύλου Χαϊκάλη και συζύγου του Πάνου Καμμένου, ότι υπήρξε υπόδειξη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να μην κατονομάσει το «μεσάζοντα» Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε την απόπειρα εξαγοράς του.

Οι ίδιες πηγές από την εισαγγελία τονίζουν ότι ζήτησαν από τον κ. Χαϊκάλη το όνομα του ανθρώπου που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει γα να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, όμως ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε ότι θα πει το όνομα όταν έρθει η ώρα.

Ούτε στην αστυνομία είπε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στην πρώτη του κατάθεση, λένε εισαγγελικές πηγές για τον κ. Χαϊκάλη.

Επισημαίνουν, οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε συζήτηση για το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης αλλά ουδέποτε ειπώθηκε ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό είναι νόμιμο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κυρίων Καμμένου, Χαϊκάλη και της δικηγόρου τους κυρίας Τζούλη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Οπως εξηγούν, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία βουλευτή και όχι με ποιους μίλησε ο κ. Αποστολόπουλος και αν ειδοποιήθηκε από κάποιους πριν την τρίτη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Χαϊκάλη η οποία τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά το τέλος των συμπληρωματικών καταθέσεων των κυρίων Χαϊκάλη και Καμμένου, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσει στη σύνταξη πορισματικής αναφοράς επί των καταγγελομένων από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί της προσπάθειας εξαγοράς του.


Στην εισαγγελία το πόρισμα της ΕΛΑΣ για το βίντεο

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, το βίντεο που ο Παύλος Χαϊκάλης είχε παραδώσει στην εισαγγελία ως το αμοντάριστο υλικό από την συνάντησή του με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τελικώς έφτασε σήμερα στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το υλικό επεξεργάστηκε από τους εμπειρογνώμονες και το πόρισμά τους έχει ήδη φτάσει στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας κ. Ντογιάκου.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.