Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο “ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ” ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΡΙΖΕΣ” ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΛΟΓΕΡΟ “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε στην εκπομπή Live U στο Star, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.
«Εγώ και αρκετοί άλλοι ετοιμάζουμε ένα νέο κόμμα. Υπάρχει μία τάση στον ευρύτερο χώρο μας, που είναι ο κεντροδεξιός και δεξιός χώρος, η οποία τάση λέει ότι υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα στη ΝΔ, η οποία έχει πλέον πιο κεντρώα πολιτική και στα άλλα κόμματα της δεξιάς. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα αμιγώς δεξιό κόμμα. Γίνονται λοιπόν αρκετές συζητήσεις, ανιχνευτικές και άλλες πιο προχωρημένες για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου δεξιού κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την παράδοσή μας, με την ορθοδοξία φυσικά και με τον χώρο των σωμάτων
ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και είναι πολύ προχωρημένες», αποκάλυψε ο κ. Μπαλτάκος στο star, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη η οποία κατά τις πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ “βλέπει με καλό μάτι την όλη προσπάθεια γι αυτό και την προβάλλει στα Μέσα Ενημέρωσης που εκπροσωπεί και στα οποία έχει οικονομικά συμφέροντα.

Γιατί η οικογένεια Βαρδινογιάννη “στηρίζει” την Δεξιά “Ελιά” του Μπαλτάκου

Όπως τόνισε μάλιστα, αν υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι άνθρωποι που δουλεύουν για το νέο αυτό κόμμα, βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

«Υπάρχει μια ετοιμότητα και ο χρόνος μέχρι να γίνουν εκλογές είναι υπεραρκετός. Το θέμα είναι αν υπάρχει σκοπιμότητα. Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε όλοι εκείνοι που συζητάμε γι’ αυτό το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε κακό στην παράταξή μας, ούτε να κάνουμε κακό στη χώρα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι καλό και συνεπώς μας απασχολεί η σκοπιμότητα δημιουργίας μιας τέτοιας κίνησης», διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάκος.

Όσο για το όνομα του κόμματος που σκέφτονται να δημιουργήσουν; Ο πρώην Γενικός Γραμματέας απάντησε:

«Η σκέψη είναι να το πούμε Ρίζες. Εμείς είμαστε κοντά στην παράδοση, πιστεύουμε στην παράδοση και στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού και γι’ αυτό νομίζουμε ότι η λέξη Ρίζες είναι η πιο εκφραστική».

Ο κ. Μπαλτάκος κατονόμασε μάλιστα τον κ. Ζώη και τον κ. Καπερνάρο, ανάμεσα στους ανθρώπους που συμφωνούν με την δημιουργία της κίνησης αυτής, ενώ αναφέρθηκε και στις σημερινές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω και θα πω ένα ποίημα του Ρίτσου: “καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα”. Αυτό θα πει ότι δεν χρειάζεται να επικοινωνείς με κάποιον, με τον οποίο γνωρίζεσαι καλά. Οι λέξεις και οι φράσεις είναι γι’ αυτούς που δεν γνωρίζονται».

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι στο υπό ανακήρυξη κόμμα το οποίο στοχεύει στις ψήφους της “Χρυσής Αυγής”΄η οποία όχι μόνον δεν χάνει αλλά κερδίζει σε πόντους και διευρύνει την εκλογική της βάση, θα συμμετέχουν ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης αλλά και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που υπάρχει ενδεχόμενο να το υποστηρίξει. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι εαν ηγείτο του κόμματος ο Σεραφείμ , τότε “κάποιοι θα έτριβαν τα μάτια τους”. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ πριν από λίγο καιρό είχε καταφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Χ.Α χαρακτηρίζοντας τους “παγανιστές”. Όλα τελικά έχουν μια εξήγηση, σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τις κομματικές υπό έξαρση διεργασίες. Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι οι ενέργειες Μπαλτάκου βρίσκονται σε πλήρη συννενόηση με τον Σαμαρά και ότι ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης λειτουργεί ως πολιτικός “λαγός” του και ως “πολιορκητικός Κριός” στις χαμένες ψήφους δεξιών ψηφοφόρων που πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε άλλους δεξιούς και ακροδεξιούς σχηματισμούς.makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...