Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΡΙΖΕΣ: Η ιδρυτική διακήρυξη - Ποιοι στηρίζουν την κίνηση - Στόχος "τα ιμάτια" της ΝΔ

ΡΙΖΕΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ALTZHEIMER
ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ KAI OXI MONO 
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Με αιχμή την Εκκλησία, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι των οποίων είτε "ευλογούν", είτε συμμετέχουν στην κίνηση, ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός (ΡΙΖΕΣ), υπό την πολιτική καθοδήγηση του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, προχώρησε στην σύνταξη πολιτικής διακήρυξης με ακροατήριο σαφώς συντηρητικό και στόχο την απορρόφηση των διαρροών της ΝΔ που για κάποιο λόγο δεν εκφράζονται από τον Λαϊκο Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και επιζητούν ένα άλλο πολιτικό σχήμα για να εμπιστευθούν την ψήφο τους.

Δηλαδή στόχος της κίνησης είναι ένα ποσοστό της τάξης του 3-4% το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχει εγκαταλείψει τη ΝΔ, αλλά δεν έχει επιλέξει τον Λαϊκό Σύνδεσμο ως φορέα πολιτικής έκφρασης, ενώ αυτό το ποσοστό αναμένεται να διευρυνθεί κατά ένα επιπλέον 1-2%, αφού η ΝΔ δημοσκοπκά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Ουσιαστικά οι ΡΙΖΕΣ θέλουν να αποτελέσουν τον τρίτο πολιτικό πόλο μεταξύ ΝΔ και Λαϊκού Συνδέσμου και στην προσπάθεια αυτή έχουν συσπειρώσει σημαντικά πρώην στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ενώ κατ'αρχήν "ευλογούν" την κίνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός.

Ταυτοχρόνως και πολλά άλλα πρόσωπα της Εκκλησίας θα δώσουν την ευχή τους στην προσπάθεια γυρνώντας την πλάτη στη ΝΔ, η οποία έτσι ή αλλιώς οδεύει προς διάλυση μετά την προδιαγραφόμενη ήττα.

Κατ'αυτόν τον τρόπο μπορεί οι ΡΙΖΕΣ, αν καταφέρουν και αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μετεκλογικά να αποτελέσουν τον επίγονο του κόμματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τoυς συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Αρχές Ιανουαρίου θα κατατεθεί το καταστατικό της κίνησης στον Αρειο Πάγο που θα σηματοδοτήει την μετεξέλιξή του σε κόμμα και το  οποίο θα υπογράφεται από εκατοντάδες προσωπικότητες του δεξιού χώρου.

Ιδού η πολιτική διακήρυξη της κίνησης, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από μια φωτογραφία της ελληνικής σημαίας με τον Σταυρό στον ιστό της:ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, το δε κράτος, κάτω από το βάρος της πίεσης των δανειστών και της πολιτικής του απαξίωσης, αδυνατεί να αντιδράσει για την προάσπιση των δικαίων του Ελληνικού λαού. Για το λόγο αυτό στο όνομα του Ορθοδόξου Γένους μας, διακηρύσσουμε ότι άμεση εθνική ανάγκη είναι:

Να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα εθνικά θέματα, χωρίς υποχωρήσεις και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Να διακοπεί κάθε σχέση κυριαρχικής εξάρτησης με τους ξένους δανειστές και να τερματισθεί η προσβλητική για την Ελλάδα παρουσία τοποτηρητών (Task Force), έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας και η υπερηφάνεια του λαού μας.
 Να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο και να ανασταλεί η αποπληρωμή του, μέχρις ότου επιτευχθούν αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας, που θα επιτρέψουν τη δραστική μείωση της ανεργίας.
Να διακοπεί η απάνθρωπη και εκδικητική  φορολόγηση του λαού μας και να σταματήσει αμέσως η ταπεινωτική εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους.
Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην οικονομική καταστροφή και στηv συνακόλουθη κατοχή της πατρίδας μας, να καταδειχθεί δε ο συναφής ρόλος των διεθνών φορέων και οργανισμών για τον υπερδανεισμό της χώρας.
Να αντιμετωπισθεί δραστικά η λαθρομετανάστευση και να αναθεωρηθούν οι σχετικές διεθνείς δεσμεύσεις για να σταματήσει η πληθυσμιακή αλλοίωση, η πολιτιστική αλλοτρίωση και η αποχριστιανοποίηση της χώρας μας.
Να δοθεί προτεραιότητα στο δημογραφικό πρόβλημα και να οργανωθεί η Εθνική Παιδεία με βάση την ελληνική παράδοση και την Ορθοδοξία, για να αναστραφεί η πορεία της ηθικής αποσύνθεσης της κοινωνίας μας.
Να καταστεί ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικό προϊστάμενο, ώστε η διάκριση των εξουσιών να είναι απόλυτη και η Δημοκρατία κατοχυρωμένη.
Να αποκατασταθεί το ηθικό, το κύρος και η επάρκεια σε σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αντίθετες επιταγές της Τρόικας.
Να καταργηθούν οι ασύμβατες προς τις παραδόσεις μας διατάξεις του «αντιρατσιστικού» νόμου, να ενθαρρυνθούν δε και να επιβοηθηθούν εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος, τα πρεσβυγενή  Πατριαρχεία, το Άγιο Όρος και η Ιερά Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά για την επιτέλεση του κοινωφελούς και πνευματικού τους έργου.
Για την Πατρίδα μας,  για τη Σημαία μας και την ΟρθοδοξίαΑσημακόπουλος Σπύρος

Υποστράτηγος ε.α ΕΛ.ΑΣ.

Πρόεδρος  Συνδέσμου  Αποστράτων

Αστυνομικών ΑθηνώνΕυσταθίου Παναγιώτης

Αντιναύαρχος ε.α  Π.Ν.

Επίτιμος Αρχηγός ΣτόλουΚανελλόπουλος Γεώργιος

Επιχειρηματίας

πρ. Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

(Γενική Συνομοσπονδία  Επαγγελματιών– Βιοτεχνών-Εμπόρων  Ελλάδος)Καπερνάρος Βασίλειος

Δικηγόρος

ΒουλευτήςΜπαλτάκος Παναγιώτης

Δικηγόρος

πρ. Γεν. Γραμματέας της ΚυβέρνησηςΝατσιός Δημήτριος

Δάσκαλος

 ΘεολόγοςΡεντζεπέρης Θεόδωρος

Ναύαρχος ε.α Λ.Σ.

Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού ΣώματοςΡοζής Βασίλειος

Υποστράτηγος ε.α Ε.Σ.

Αντιπρόεδρος  Ε.Α.Α.Σ

(Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού)Σαντίκος Αθανάσιος

Αντιπτέραρχος ε.α Π.Α.

πρ. Ειδικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑΤαμουρίδης Νικόλαος

Αντιστράτηγος ε.α Ε.Σ.

Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣΦαραντάτος Αναστάσιος

Συνταγματάρχης ε.α Ε.Σ.

 πρ. Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής ΕνότηταςΧρηστίδης  Χρήστος

Αντισυνταγματάρχης  ε.α Ε.Σ.

1 σχόλιο :

  1. όσο ήταν στον στρατό κοτούλες.... τώρα θέλουν να γίνουν κοκόρια , οτι και να κάνουν τόσα χρόνια έμαθαν τον κόκορα απο πάνω τους,, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...