ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ... Απίστευτη επιστολή από την δήμαρχο Γαύδου: Θέλει να σταματήσει τις ασκήσεις της ΠΑ γιατί "γκρεμίζονται τα σπίτια"!

Με ένα κείμενο, όπου η βλακεία συναγωνίζεται την ασχετοσύνη και η ασχετοσύνη διαγωνίζεται με την εμπάθεια κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά κατά της Πολεμικής Αεροπορίας, του μοναδικού Κλάδου που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τον εχθρό, η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου επιτίθεται (!) στην Πολεμική Αεροπορία γιατί ... πετάνε τα μαχητικά της επάνω από το νησί, γιατί ... κάνουν θόρυβο!
Λίγες ημέρες μετά το μείζον ατύχημα με το F-16D της 343 Μοίρας, που ο Θεός έδωσε και δεν εξελίχθηκε σε τραγικό, αφού διασώθηκαν οι δύο πιλότοι, έρχεται η δήμαρχος Γαύδου και κατακεραυνώνει την Πολεμική Αεροπορία γιατί ο θόρυβος που κάνουν τα μαχητικά επάνω από το νησί ... γκρεμίζει τα σπίτια, οι χαμηλές πτήσεις τους δημιουργούν ... άγχος (!) και διερωτάται αν πρέπει να γίνονται τέτοιες ασκήσεις σε χαμηλό ύψος (να την προσλάβουμε στο ΓΕΑ για ... αξιωματικό επιχειρήσεων!).
Επίσης διερωτάται "Μήπως κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε πτήσεις και πολεμικά παιχνίδια, προς χαρά του βιομήχανου και του μεσάζοντα;"!



Κανονικά τέτοιους "τοπικούς άρχοντες" (από τους πολλούς που διαθέτει δυστυχώς αυτή η έρημη χώρα γιατί έχουμε και συνεχείς γκρίνιες και από "τοπικούς άρχοντες" και σε νησιά του Α.Αιγαίου που "έχουν ανοίξει τα πόδια" στους Τούρκους - ο Θεός να τους κάνει - "τουρίστες", αλλά συνεχώς ζητούν να κλείσουν τα πεδία βολής του Στρατού γιατί "κάνουν θόρυβο"), κανονικά, λοιπόν, αυτούς πρέπει να τους στείλουν νύχτα σε κάποιες από της νησίδες του Αιγαίου, που  σχεδόν κάθε βράδυ δέχονται μέσα στο σκοτάδι τις επισκέψεις των τουρκικών ναυτικών ελικοπτέρων και ενίοτε και ελικοπτέρων των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Να νιώσουν την αγωνία από τα φωτάκια που πλησιάζουν από την Ανατολή μέσα στη "μαύρη νύχτα" και πολλές φορές ακόμα και με θύελλα και να μην ξέρεις αν έρχονται πάλι για να πουλήσουν "τσαμπουκά" ή αυτή την φορά θα κάνουν ενέργεια...

Και τότε να δούμε τι θα πει ο κάθε λεβεντομαλάκας (συγγνώμη αγαπητοί αναγνώστες...) "τοπικός άρχοντας" για το αν πρέπει να εκπαιδεύονται με πραγματικά πυρά οι ΕΔ κα να κάνουν ... θόρυβο!

Διαβάστε το κείμενο της δημάρχου της Γαύδου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

"Συνήθως προκαλούν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας.

Όμως σε μας, τους κατοίκους της Γαύδου, προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης (σ.σ.:!!!)

Ξαφνιαζόμαστε, και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο, άλλοτε να καταρρέουν.

Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε «ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ».

Και να που η πτώση του F16, μόλις λίγο μακριά από το νησί μας, την Πέμπτη 4/12/2014, έρχεται να επιβεβαιώσει τους προβληματισμούς και τους φόβους μας (σ.σ.: !!!). Είμαστε πραγματικά τυχεροί που δεν έπεσε πάνω μας.

(να την προσλάβουμε στο ΓΕΑ για ...
 αξιωματικό επιχειρήσεων
Αναρωτιόμαστε βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν «πόλεμο» πάνω από τα κεφάλια μας: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας;

Έλαβε κανένας υπόψη ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;

Είναι άραγε αυτός ο σωστός τρόπος για να προστατέψουμε την Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά; Ή μήπως κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε πτήσεις και πολεμικά παιχνίδια, προς χαρά του βιομήχανου και του μεσάζοντα; Θα μάθουμε άραγε γιατί έπεσε;

Μήπως αυτοί που ανησυχούν για την ασφάλειά του νησιού πρέπει να σκεφτούν ότι ο οικονομικότερος τρόπος προστασίας είναι η στήριξη των κατοίκων από την πολιτεία, ώστε να μένουν στον τόπο τους, να ζουν με αξιοπρέπεια, να στήσουν τις οικογένειές τους και να αποφευχθεί μια νέα γενιά μετανάστευσης που θα μετατρέψει το νησί μας σε ακατοίκητη και αμφισβητούμενη βραχονησίδα;"

Ευαγγελία Καλλίνικου
Δήμαρχος Γαύδου"

Επειδή κάποια στιγμή τέθηκε από την Τουρκία θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Γαύδου και αν ανήκει στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, μήπως πρέπει να το ξαανασκεφθούμε; defencenet

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.