Πανικός στην ΚΟ της ΝΔ μετά την ανακοίνωση για Σ.Δήμα: "Ο Αντώνης μας πάει σε εκλογές αυτοκτονίας"

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΝ Κ.Ο. ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ - ΜΕΙΟΝ 11% ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Δεύτερη "παγωμάρα" - για να μην πούμε την λέξη "πανικός" που πάντως αντιπροσωπεύει καλύτερα τα συναισθήματα των βουλευτών της ΝΔ - στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μια επιλογή που "δεν περπατά" εξ αρχής.


Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ξένα "κοράκια" των risk funds, προβλέποντας εκλογές εγκαταλείπουν μαζικά το ελληνικό Χρηματιστήριο το οποίο "γράφει" πάνω από 11% απώλειες αυτή την στιγμή χωρίς ούτε έναν αγοραστή!

Ηδη από εχθές κορυφαία μέλη της ΚΟ της ΝΔ με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το defencenet.gr έλεγαν ότι "Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τώρα εκλέγουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τόσο πολύ τους πίεσε το Βερολίνο;", ενώ η ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα προκάλεσε ρίγη πανικού: Οι εκλογές "κλειδώνουν" και από την ΚΟ της ΝΔ ζήτημα είναι αν θα επιβιώσουν 30-40 βουλευτές αφού η ΝΔ βάσει των ποσοστών που παίρνει στις δημοσκοπήσεις θα εκλέξει κάπου 50-55 βουλευτές σε όλη την ελλάδα, ορισμένοι από τους οποίους θα είναι νέοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Α'Αθήνας δεν θα ξεπεράσουν τους τρεις και στην Β'Αθήνας του πέντε ή έξι!

Ηδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική προσπάθεια όλοι, με έγερση των εκλογικών τους μηχανισμών, αλλά δυστυχώς για αυτούς και πιθανότατα δυστυχώς για την Ελλάδα (θα δείξει...), το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται "με φόρα" και την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Α.Σαμαράς...

Οσο και να μετρούν τους "υπόπτους" για πολιτική αποστασία από την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ και πάλι δεν φτάνουν στους 180 βουλευτές. Το απαισιόδοξο, αλλά ρεαλιστικό σενάριο "σταματά" στους 172 και το αισιόδοξο στους 175.

Η πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου θα είναι και η καθοριστική, αφού θα καταδείξει την δυναμική του ονόματος.

Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί το Βερολίνο "τράβηξε το χαλί" κάτω από τα πόδια του Α.Σαμαρά, ο οποίος μέχρι το τέλος παρέμεινε μέχρι τέλους πειθήνιο όργανο της Α.Μέρκελ.

Και πάει σε προεδρική εκλογή με την "Καλύτερη υποψηφιότητα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που εκτιμάει η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα" όπως είπε ο Α.Σαμαράς προκαλώντας το γέλιο σε πολλούς βουλευτές του: Ο Σ.Δήμας ήταν ένας μέτριος πολιτικός και έγινε ένας μέτριος Επίτροπος όταν τον έκοψε από την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ο Κ.Καραμανλής το 2004.


Και μέχρι εκεί...

Σχόλια

  1. ΑΡΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΕΛΟ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΛΩΣΣΟΦΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ.
    ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΖΗΜΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΕΛΟ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ Η ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ. ΜΟΝΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.