ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ- “ΣΚΑΝΕ” E-MAIL ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ- ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ- ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ MHNYMATA META AΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ Ε-MAIL THΣ ΟΡΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

Οχι Αντώνη δεν έιναι μόνο το e-mail του Xαρδούβελη προς την Τρόικα που διέρρευσε στην Δημοσιότητα, είναι και τα μηνύματα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση και την τρόικα.
 Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα
 Στη δημοσιότητα ήρθε στις 02/12/2014το email που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών στην τρόικα.
Προτού το υπουργείο Οικονομικών λάβει την απάντηση για το χρόνο της άφιξης της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, είδε στις εφημερίδες την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης με το πλαίσιο των δημοσιονομικών μέτρων που αποδέχεται για να κλείσει η συμφωνία.


Η αποκάλυψη εκ Βρυξελλών σόκαρε τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς πέραν του δημοσιονομικού πακέτου με βασική συνιστώσα τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που θα αποδώσει πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ και των παραμετρικών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό (κατώτατη σύνταξη με 20 χρόνια ασφάλισης και κατάργηση ως το 2019 όλων των μεταβατικών διατάξεων που επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση προ των 62 ετών), περιλαμβάνει και «προληπτικά μέτρα» για πρώτη φορά, τα οποία έρχονται σε προφανή αντίθεση με όλες τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών.

Στο υπουργείο Οικονομικών μόλις είδαν το δημοσίευμα θεώρησαν ότι «κάποιος τους τράβηξε το χαλί…» κι ότι είναι ενδεικτική της σκληρής στάσης των δανειστών.

Η αμηχανία ήταν έκδηλη, καθώς στην επιστολή του υπουργού περιγράφεται με σαφήνεια που ξαφνιάζει ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω την ελάφρυνση κατά 30% της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης και θα επιβάλει επιπλέον φόρους σε είδη πολυτελείας, καπνό, ποτά θεσπίζοντας παράλληλα «λαχειοφόρο αγορά» για την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές έγιναν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, καθώς από την ελληνική πλευρά θεωρήθηκε «unfair» η διαρροή του e-mail Χαρδούβελη.
Και φυσικά μετά από αυτό χάος και οργή επικρατεί στο Μαξίμου που πνέει μένεα, για την διαρροή του e-mail που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόϊκα.
Τα έχουν βάλει με το ΔΝΤ, και τους κατηγορούν για πολιτική αλητεία και προσπάθεια εκβιασμού.

Ενώ κατά την γνώμη τους πολιτικά ”ορθό”  θα ήταν  όλες οι ”διαπραγματεύσεις” και οι προτάσεις και αντιπροτάσεις να συγκαλύπτονται, να αποκρύπτονται, να μένουν τέλος πάντων μακριά απ’ τα ”βέβηλα” μάτια του πόπολου!

Για να μπορούν μετά να ψεύδονται ασύστολα, χωρίς μαρτυρία της απατεωνιάς τους: ”Α, εμείς δεν προτείναμε αυτό ή το άλλο. Η τρόϊκα μας το επέβαλε!”
(λες και η αποδοχή κάθε είδους επιβουλών των τοκογλύφων είναι κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύονται!)

Αλλά αυτό δεν συνιστά μυστική διπλωματία, που τέλος πάντων σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν σχέση με τις διεθνείς σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας είναι ίσως απαραίτητη.

Εδώ πρόκειται για απλή, ξεκάθαρη πρακτική πολιτικής συμμορίας: ”κρύβε λόγια”, και ”κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.

Εδώ πρόκειται για συνομωσία εις βάρος ενός λαού νηστικού πιά και ταλαιπωρημένου.

Εδώ πρόκειται για πολιτική κακουργία επαναλαμβανόμενη και συνεχιζόμενη.

Ο λαός, οι πολίτες δεν χρειάζονται μιά κυβέρνηση που θα δρα μυστικά, στα σκοτάδια, ώρες μεταμεσονύκτιες, με μυστικά e-mails, με κρυπτογραφημένα μηνύματα, με συνθηματικά!

Χρειάζονται πολιτική διαφάνεια κι ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Πρέπει να ξέρουν τί από όλα όσα υποφέρουν οφείλεται στους κυβερνητικούς δωσίλογους, και τί θα μπορούσαμε να αποφύγουμε με μιά άλλου είδους πολιτική.

Και αυτά όλα αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κυβέρνησης.
Ό,ποιας κυβέρνησης, αλλά ιδίως τώρα.

Εμείς, ως λαός,σημειώνει το oυδέν σχόλιον, μπορούμε να υποσχεθούμε ότι στα Ειδικά Δικαστήρια που θα συρθούν οι αίτιοι της καταστροφής και της τραγωδίας, δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι.
Όλα στην φόρα και στην δημοσιότητα.
Ώστε να αποδωθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα των δωσιλόγων τοις δωσιλόγοις!…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Είναι και αυτά τα Μηνύματα που πρέπει να απαντήσει ο Προδότης άμεσα:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Αποχή διαρκείας για να καταργηθεί ο νόμος

“Όχι” από το 94% στο πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων

Βροντερό «όχι» στις αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης από το πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων, οι οποίοι προκρίνουν την αποχή διαρκείας ως μέσο κινητοποίησης.



Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ

Καθολική απαίτηση για λύση τώρα

Κωλυσιεργεί ο Αθανασίου μετά το “όχι” των δικαστών

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ., αντέδρασε στην απόρριψη του αιτήματος Ρωμανού από τους δικαστές και ζήτησε άμεση λύση για τη διασφάλιση του συνταγματικού δικαιώματος στη μόρφωση. Πόντιος Πιλάτος ο υπουργός Δικαιοσύνης.



ΑΜΕΑ

Ασπίδες ΜΑΤ κατά ανθρωπιάς

Τη “λάμψη” των αστυνομικών ασπίδων αντίκρισαν τα Άτομα με Αναπηρία στην προσπάθεια να ακουστεί από τον υπουργό Οικονομικών η οικονομική εξαθλίωση και η συρρίκνωση δικαιωμάτων όπου τους οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές.



ΠΙΣ

50 νοσοκομεία με ελλείψεις γιατρών

Χωρίς κρίσιμες ειδικότητες, το ΕΣΥ “ψυχορραγεί”


Στην “κλίνη του Προκρούστη” το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, με μειωμένες όλες τις προϋπολογιζόμενες δημόσιες δαπάνες, ανύπαρκτη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και με τα νοσοκομεία να αναζητούν γιατρούς.
makeleio

Σχόλια

  1. ΕΛΑ ΡΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑΚΙ ΕΙΠΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ.
    ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΑΚΟΣ Ο ΑΤΙΜΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΑ. ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ. ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΠΙΝΟΚΙΟΥΛΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.