HΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ….Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ….ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ….ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ (BINTEO)


σωρός από κουφάρια τζιχαντιστών
από τις μάχες στο αεροδρόμιο
 Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου στη Deir Ezzor και των περιχώρων του.Επικοινωνικός πόλεμος αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες.

Στην ανατολική Συρία οι τελευταίες πληροφορίες που θεωρούν ότι η τακφιριστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Daesh κατέλαβε μέρος του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor είναι αναληθείς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της al-Manar οι ενισχύσεις που έσπευσαν εις βοήθεια των τρομοκρατών με 4 οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα καταστράφηκαν.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ

σωρός από κουφάρια τζιχαντιστών από τις μάχες στο αεροδρόμιο
Αντίθετα η Daesh κατέλαβε την τοποθεσία al Jafrat που βρίσκεται στα ΒΑ του αεροδρομίου και σφαγίασε τους κατοίκους όπως και στις σημαντικές περιοχές του Houwayjat-Sakr βόρεια. Αλλά οι τρομοκράτες δεν κατόρθωσαν ακόμη να παγιδεύσουν το αρεροδρόμιο κάτι που επιχειρούν να το κάνουν με επιθέσεις αυτοκτονίας.
Σε δελτίο τύπου ο Συριακός Αραβικός Στρατός διαβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο της Deir Ezzor δεν θα έχει σε καμία περίπτωση την τύχη αυτού της Tabaka στην επαρχία της 




Πηγές που πρόσκεινται στους τακφιροσαλαφιστές διατείνονται ότι ο τελικός σκοπός των ισλαμιστών είναι να πάρουν καθ΄ολοκληρίαν τον έλεγχο της επαρχίας της Deir Ezzor που την μετονόμασαν σε Wilayat Kheir και να επιτεθούν στην έδρα της μονάδας 137 του συριακού στρατού. Η Daesh ανέβασε στους διαδικτυακούς λογαριασμούς της φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα σώματα που ισχυρίζεται ότι ανήκουν σε στρατιώτες.Αντίθετα τα μέσα της άλλης πλευράς δημοσιοποίησαν τα ονόματα περίπου 20 τρομοκρατών που σκοτώθηκαν .Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας αρχηγός τους o Ramu Hussein al-Hassan.( Al manar 5/112/14 )

Ο διοικητής της 104 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του Συριακού Αραβικού Στρατού (Al-Harss Al-Jamhouri) διοικητής Issam Zahreddine συνέχισε την επίθεσή του κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Haweeja Sakr.Η σύντομη επίθεση της ISIS στο σημείο απωθήθηκε.

Στο Al-Jafra και στη συνοικίες της Al-Mari’iyya η 104η Μονάδα επανέκτησε το χαμένο έδαφος που είχε απωλέσει για 2 ημέρες.Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται στο Al-Jafra, όπου το ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να σπάσει τις γραμμές άμυνας των στρατιωτών. Ο στρατός αντεπιτέθηκε και στο Al-Mari’iyya, για να ανακτήσει όλη τη ζώνη. (Almasdarnews )aeroport_deir_ezzor


Αντίθετα η Le monde που έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ της συριακής αντιπολίτευσης μεταφέρει πληροφορίες από την ΜΚΟ Λονδίνου σαφέστατα φιλοαντιπολιτευτικής απόχρωσης που υποστηρίζει ότι μέρος του αεροδρομίου καταλήφθηκε σήμερα το πρωί από τους τζιχαντιστές και ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες εντός αυτού.

Η επίθεση των ισλαμιστών ξεκίνησε την Τετάρτη και σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχουν τουλάχιστον 111 νεκροί και στις 2 πλευρές,60 τζιχαντιστές και 51 στρατιώτες και της τοπικής πολιτοφυλακής.Ενώ σήμερα ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισαν πτώματα στρατιωτών.

Κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν τη διαπόμπευση νεκρών τζιχαντιστών σε οικισμούς της Deir Ezzor.Ο στρατός σκληραίνει τη στάση του και εμφανίζεται όλο και πιο ψυχωμένος και πιο αποφασιστικός.







γεννηθείς το 1992 αποκεφαλίστηκε στην Deir Ezzor
Οι τζιχαντιστές για προπαγάνδα ανεβάζουν φωτό από τα εγκλήματα τους στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου σε άλλη περιοχή με την ένδειξη αεροδρόμιο της Deir Ezzor για προπαγάνδα.

 Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

dimpenews

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.