Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Την 1η Φεβρουαρίου ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής παίρνει την τρίτη εντολή - Θα τον προλάβουν με «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Μπορεί οι σάπιοι πολιτικάντηδες των κομμάτων-πτωμάτων του… συνταγματικού τόξου και τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ να αγνοούν εσκεμμένα την Χρυσή Αυγή και να μη λένε κουβέντα περί αυτής, αλλά κανείς τους δεν αμφιβάλλει ότι το Κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών θα είναι τρίτο κόμμα με διαφορά.
Κι από δω και πέρα, αρχίζουν τα…
δύσκολα για το σύστημα.
Διότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία (που είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα υπάρξει…), άρχεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Έτσι, την επομένη των εκλογών (26/01), ο (ευτυχώς απερχόμενος…) πρόεδρος Κάρολος θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και θα του επιδώσει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν ύστερα από τρεις ημέρες δεν υπάρξει αποτέλεσμα, ο πρόεδρος Κάρολος θα δώσει την εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, στις 29/01. Κι αν κι αυτή δεν έχει αποτέλεσμα, είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να τη διαβιβάσει στον επικεφαλής του τρίτου κόμματος, την 01/02. Δηλαδή, στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος θα είναι για τρεις μέρες εντολοδόχος πρωθυπουργός της Χώρας (άρα δε μπορούν αυτές τις μέρες να τον ξανακλείσουν στον Κορυδαλλό, ούτε να τον περιορίσουν κατ’ οίκον, γιατί πως θα κάνει τις διερευνητικές επαφές που ορίζει το Σύνταγμα;). Πλήρες το αδιέξοδο για το σύστημα!
Απ’ ότι μαθαίνουμε, λοιπόν, γίνονται ενέργειες στο παρασκήνιο για να συμφωνηθεί «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από τώρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο διεθνής διασυρμός του συστήματος, να μετάγεται από τον Κορυδαλλό στο προεδρικό μέγαρο ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της Χώρας. Μάλιστα, λέγεται πως οι ολιγάρχες που έχουν αναλάβει το προξενιό, τονίζουν στους… μελλόνυμφους ότι η αποτροπή της τρίτης εντολής στην Χρυσή Αυγή, θα είναι ένα καλό επιχείρημα, για να δεχτούν κατ’ αρχάς οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων την… ανώμαλη συγκυβέρνηση και μετά… βλέπουμε.
Ωστόσο, ψύχραιμοι πολιτικοί παρατηρητές, επισημαίνουν ότι είτε λάβει την τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή είτε γίνει «μεγάλη συγκυβέρνηση» για να μην τη λάβει, κερδισμένη θα είναι και στις δύο περιπτώσεις η Χρυσή Αυγή! Γι’ αυτό οι συστημικοί τραβάνε τα μαλλιά τους!  

Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...