Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ: Τα 37 ονόματα εγκληματιών

ΟΤΑΝ Ο ΑΚΗΣ ΕΒΑΖΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟΝ ... ΣΜΠΩΚΟ!
Αν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης αποδειχθούν και στο δικαστήριο τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που έχουν δράσει στη χώρα της παρακμής.
 Την ώρα που βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου βρίσκονται στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο παρα μόνο γιατί είχαν το θάρρος της πόλιτικής τους γνώμης και κατηγορητήριο το οποίο δεν στέκει ούτε καν στην απλή λογική για... σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» το πραγματικό μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία μάς έρχεται απο αλλού:


Πολιτικοί, δικηγόροι, πρώην αστυνομικοί, ποινικοί και Αλβανοί όλοι ενταγμένοι σε ένα σύστημα εκβιασμών βομβιστικών ενεργειών και διασύνδεση με την τρομοκρατία.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την παρακμή μιας χώρας, την οποία ζούμε και το χειρότερο είναι ότι ίσως κοιτάμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Δύο δικηγόροι υπεράσπισης, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός και συγγενείς κρατουμένων περιλαμβάνονται στην λίστα των 37 κατηγορουμένων για εμπλοκή στη εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ανάμεσα στους 37 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Ιωάννης Σκαφτούρος, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Σωτήρης Εμμανουήλ και άλλοι.

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα μέλη του κυκλώματος για για βομβιστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Σμπώκου, επειδή ο τελευταίος φέρεται να του χρωστούσε χρηματικό ποσό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρώην υπουργός είχε πληρώσει 5.000 ευρώ για αυτή την βομβιστική επίθεση και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε γίνει "στενός κορσές" γνωστού βαρυποινίτη για να διεκπαιρεωθεί η... "δουλειά", με τον βαρυποινίτη να μην συμφωνεί αρχικά!

Eπίσης νέα στοιχεία για τη συνεργασία ενός Eλληνα πρώην στρατιωτικού με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν, ενός ιδιοκτήτη πάρκινγκ στην Αθήνα, ενός ατόμου αραβικής καταγωγής αλλά και ενός αντιεξουσιαστή που έχει συλληφθεί για το πενταπλό φονικό προ τριετίας στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, για ληστείες στην Αθήνα αλλά πιθανόν και βομβιστικές επιθέσεις (μια από τις οποίες σχεδίαζαν να βιντεοσκοπήσουν) που έχει αναλάβει η οργάνωση Αναρχική Ομοσπονδία – FAI ανακύπτουν στη δικογραφία για τη δράση των 37 «νονών».

Τα άτομα αυτά φέρεται να είχαν άμεση σχέση με τρεις γνωστούς «νονούς της νύχτας» που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και οι οποίοι κατηγορούνται για το ότι οργάνωσαν βομβιστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών στην Αθήνα και στη Λάρισα αλλά και τρεις ακόμη βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες που σχετίζονται με τον κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Μάλιστα ένας βαρυποινίτης, κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, φέρεται να είχε συναντήσεις στον Κορυδαλλό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο (κατηγορείται για συμμετοχή και στο κύκλωμα των «νονών») ο οποίος του είπε ότι «ο Γιάννης Σμπώκος είχε παραλάβει μία βαλίτσα με 10 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για μένα και δεν μου την έδωσε!».

Στον δικαστικό φάκελο υπάρχει ακόμη εκτεταμένη αναφορά στον 54χρονο πρώην αστυνομικό, συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, ότι ήταν μεταφορέας εκρηκτικών υλών από τη Μάνη όπου διέμενε και ότι αναζητούσε καλάσνικοφ που πιθανόν να ήταν αυτά που κατέληξαν στα χέρια του πρώην μέλους της 17Ν.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχέδια βαρυποινιτών να αγοράσουν ένα πλοίο αξίας 1,2 εκατ. ευρώ για άγνωστους λόγους, να εισαγάγουν στον Κορυδαλλό ηλεκτρικό τροχό για να κόψουν τα κάγκελα των φυλακών, να οργανώσουν νέα απόδραση με ελικόπτερο αλλά και να αγοράσουν εκτάσεις γύρω από τις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων για να σκάψουν και να απελευθερώσουν κρατουμένους μέσω... τούνελ.

Οι ίδιοι «νονοί της νύχτας» φέρονται να οργάνωναν τη δολοφονία του δικηγόρου κ. Πέτρου Μαντούβαλου λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων του με διακινητή κοκαΐνης. Επιπλέον, όσον αφορά την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου πριν από δύο χρόνια, οι ίδιοι «νονοί» ανέφεραν ότι οργανωτής της ήταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας συμπληρώνοντας: «Κάνουν μ...ς και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες».

Όσον αφορά τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, φέρεται 1,5 εκατ. ευρώ από αυτά να ήταν τοποθετημένο κάτω από τα πλακάκια δαπέδου κατοικίας στη Μεταμόρφωση η οποία έγινε στόχος απόπειρας βομβιστικής επίθεσης την 1η Ιανουαρίου 2015.

Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει σειρά στοιχείων για χρηματισμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων που βοηθούσαν τις επικοινωνίες «νονών της νύχτας» με συνεργούς τους. Τους επέτρεπαν τη χρήση κινητών αλλά και έκαναν «στραβά μάτια» στον άγριο ξυλοδαρμό από κρατούμενο μίας επισκέπτριας στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα υπάρχει αναφορά και «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον ανακρίτριας, το σπίτι της οποίας είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση. Τότε η Αστυνομία είχε υποπτευθεί ότι πίσω από αυτή την ενέργεια ήταν «νονός» κρατούμενος σε φυλακή της χώρας και σχετιζόταν με υπόθεση αρπαγής προσώπου.

Οι 37 εμπλεκόμενοι, δεκαέξι εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες κατηγορίες: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος

Oι 37 κατηγορούμενοι είναι οι εξής:

-Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
-Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας
-Ευαγγελία Βλαστού
-Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού
-Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ
-Δημήτρης Χατζησταύρου
-Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού
-Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη
-Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη
-Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου
-Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
-Ιωάννα Χήρα
-Πέτρος Λασιθιωτάκης
-Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη
-Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα
-Μαρία Μουζακίτη
-Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού
-Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά
-Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
-Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου
-Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
-Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές
-Κωνσαντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
-Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Feijulia Taulant Αλβανός
-Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος
-Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης
-άγνωστος Αλβανός
-Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού
-Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο
-Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»
-Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.


Εκτός από τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και ένα αναλυτικό σχεδιάγραμμα για το πως δρούσε το κύκλωμα εντός και εκτός φυλακών.




Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.