ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ…Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΨΕΥΤΗ

Άρθρο από την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ«
Το 2014 μας άφησε  μέσα σε ένα κλίμα δυσοσμίας η οποία έχει πνίξει την Ελλάδα από άκρου εις άκρο.
Τι είχε υποσχεθεί, ή μάλλον δεσμευθεί στον Ελληνικό λαό ο «ποιητής»;
- «Θα γίνει περικοπή της σπατάλης στο δημόσιο». Πέ­ραν των όσων δεν είδαμε, θα εννοούσε και την ΒΜΜ των 750 χιλιάδων ευρώ του Βενιζέλου…!



- «Θα μειωθεί η ανεργία». Σε ένα χρόνο από την άνο­δό του στην εξουσία, η ανεργία είχε αυξηθεί κατά 5%, και από το 2012 και ένθεν συνολικά 13%!

- «Αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδο­μάτων, ειδικών μισθολογίων». Μέσα σε 2,5 χρόνια διακυ­βέρνησής του, οι χαμηλές συντάξεις μειώθηκαν κατά 16,8%, τα πολυτεκνικά επιδόματα κατακρεουργήθηκαν, και τα «ειδικά μισθολόγια» αφανίστηκαν.

- «Να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, με ανά­καμψη, κοινωνική συνοχή, μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη.». Εδώ, δεν χρειάζονται σχόλια.

- «Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις». Και εδώ τα σχόλια είναι περιττά.

- «Επίδομα ανεργίας και σε μη μισθωτούς». Το επίδο­μα ανεργίας μειώθηκε για όλους τους μισθωτούς, ενώ σε κάποιους δεν δίνεται καθόλου.

- «Θα κοιτάξουμε το ενδεχόμενο αναπλήρωσης εισοδήματος και όσων υπέστησαν μειώσεις αποδοχών»! Κατά την διάρκεια της θητείας του των 2,5 ετών, το 70% του Ελλη­νικού λαού όχι απλά δεν είδε «αναπλήρω- ση», αλλά υπέστη ΜΟΝΟΝ ολέθριες μειώ­σεις των ήδη μειωμένων αποδοχών του.

- «Τέλος το χαράτσι». Το χαράτσι παρέ­μεινε, άλλαξε το όνομά του σε ΕΝΦΙΑ και αυ­ξήθηκε ακόμα πιο πολύ.

- «Ελάφρυνση σε δανειολήπτες». Οι «δα­νειολήπτες» αυτή την στιγμή, αντί «ελάφρυν­σης», χάνουν και τις πρώτες κατοικίες τους.

- «Θα θέσουμε αναπτυξιακές προτεραιότη­τες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς». Η γραφειοκρατία γιγαντώθηκε, η ανάπτυξη πάτωσε, οι «θεσμικές παρεμβάσεις» γίνανε μόνον για ρουσφέτια, ενώ η διαφθορά, από παθογένεια, προήχθη σε Θρησκεία.!

- «Ενίσχυση ρευστότητας αγοράς». 250.000 λουκέτα στην αγορά επί θητείας του, ενώ η μόνη ρευστότητα που ενισχύθηκε είναι προς τους διαπλεκόμενους «νταβατζήδες», και τις τρά­πεζες.

- «Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Δημοσίου». 6.500 ακίνητα του Δημοσίου παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ τα ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο προς ιδιώτες κολλητούς ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

- «Επίδομα ανεργίας από 1 σε 2 έτη». Το δραματικά μειωμένο επί­δομα ανεργίας κινδυνεύει να κοπεί εντελώς.

- «Μείωση φόρων που εκκρεμούν». Έγινε αύξηση των φόρων…

- «Σταδιακή αύξηση του αφορολό­γητου στις 10.000 ευρώ». Κάθετη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, φορολόγηση και των ανέργων.

- «Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών»!

Αύξηση όλων των φορολογικών συντελεστών.

- «Αναστολή «Τειρεσία» των τελευταίων 2 ετών».

Ουδέποτε συνέβη αυτό. Αντίθετα από τον απλό «Τει­ρεσία» φτάσαμε ακόμη και σε κατάσχεση καταθέσε­ων για χρέη λίγων ευρώ προς την εφορία.

- «Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημό­σιο»!

Αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους, μπορούν να απαντήσουν καλύτερα σε αυτό…

-     «Ασφάλεια πολίτη – αντιμετώπιση λαθρομε­τανάστευσης».  Οι πολίτες έρμαια της εγκλημα­τικότητας, η χώρα ξέφραγο αμπέλι, κάθετη αύ­ξηση της λαθρομετανάστευσης, ρατσιστικό           νο­μοσχέδιο που πλήττει ΜΟΝΟΝ τους Έλληνες.

-      «Ανακήρυξη ΑΟΖ». Όχι απλά δεν ανακήρυξε ΑΟΖ, αλλά εξευτέλισε και ξεπούλησε και αυτά ακόμα τα ελάχιστα ίχνη Εθνικής Κυριαρ­χίας και Εθνικής Αξιοπρέπειας που είχαν απο­μείνει.

- «Αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι 700 ευρώ».

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι πεθαίνουν από την πείνα με συντάξεις των 360 ευρώ.


- Στήριξη των ομολογιούχων, που όπως είπε, «έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής» με το κούρεμα, και αποζημί­ωσή τους.

Αποτέλεσμα; Χλευασμός, ψέματα, και ξύλο για αυ­τούς που χάσανε τις περιουσίες τους από τις ενέργειες των κρατικών λωποδυτών.

Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ στο Ζάππειο 2

- «Ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ 23% προτεί- νεται να μειωθεί στο 19%, και ο μεσαίος συντε­λεστής ΦΠΑ 13% να πέσει στο 9%»

Ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ παρέμεινε στο 23%, και ο μεσαίος στο 13%.

- «Εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφει­λών του κράτους προς τους ιδιώτες.»

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες έκτοτε οδηγήθη καν μέχρι και στην αυτοκτονία από την μη εξό­φληση αυτών των «ληξιπρόθεσμων οφειλών».

- «Δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στο εξής στην πραγματική οικονομία το 20%- 30% των εγγυήσεων που παίρνουν.»!

Όλοι ξέρουμε τι έκαναν οι τράπεζες επ’ αυτού, και τι προσέφερε αντί αυτού στις σαρκοφάγες τράπεζες η Νέα Δημοκρατία.

Τα ψέματα και οι πολιτικές ανακολουθίες της κατοχικής Χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά

- «Το μνημόνιο ανατροφοδοτείτο έλλειμμα συνεχώς από την οικονομι­κή παράλυση που προκαλεί»! – Α. Σαμαράς Οκτώβριος 2010

Όπως αποδείχθηκε, ο Σαμαράς χρειαζόταν πιο πολύ από τον Παπανδρέου το μνημόνιο, καθώς εξελίχθηκε στον πιο θερμό υποστηρικτή του.

- «Το μνημόνιο επε μας αρέσει είτε όχι, είναι ένας τρόπος για να επιβιώσουμε, χωρίς αυτό επομένως δεν θα είχαμε δόση. Πιστεύ­ετε ότι μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι όταν μας λένε ότι δεν θα πά­ρετε χρήματα εάν δεν λάβετε μέτρα; Ή μνημόνιο, ή θα πει­νάσουμε»! – Γ. Στουρνάρας Οκτώβριος 2012

Συνδέστε αυτή την δήλωση του υπουργού Οικονο­μικών με την προηγούμενη δήλωση Σαμαρά περί μνημονίου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

- «Δεν πρόκετται να υπάρξει νέο μνημόνιο,δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων ή μισθών, ή αύξηση φόρων.» -Α. Σαμαράς Μάιος 2014

Χωρίς σχόλια.

-  «Πώς είναι δυνατόν ορισμένες κοινωνικές ομάδες όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώνουν τον λογαριασμό, όταν τόσοι άλλοι φοροδια­φεύγουν; Και πώς είναι δυνατόν οι Ελληνικές αρχές να το επιτρέπουν; Εί­ναι άδικο για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες». – Ο Όλι Ρεν τον Ιούνιο του 2012 αγανακτισμένος με αυτά που έβλεπε να συμβαίνουν στην Ελλάδα.


-   «Η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Δεν θα δε­χτώ να μπει χρονικό συρματόπλεγμα. Αν θελήσει το ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοι­μοι να συμφωνήσουμε στην σύσταση εξεταστικής.» – Α. Σαμαράς Σεπτέμβριος 2010

Αντί για «σύσταση εξεταστικής» το 2012 προχώρησε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ!

- «Δίνουμε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να δείξει με πολιτικό τρόπο την διαφωνία του στο μνημόνιο.»! – Α. Σαμαράς Σεπτέμβριος 2010

Όσοι προσπάθησαν με πολιτικό τρόπο να διαφωνήσουν πραγματικά με την δολοφονική μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά, διώχθηκαν, βρεθήκανε στην φυλακή, ή σε κατ οίκον πε­ριορισμό.

-   «Ένα μεγαλοπρεπές όχι στο σχέδιο περικοπής στον 13ο και 14ο μισθό, καθώς διαφορετικά, η ύφεση στην κοι­νωνία θα βαθύνει ακόμα περισσότερο.» -Α. Σαμαράς Μάιος 2011

Ο 13ος και 14ος μισθός αποτελεί έκτοτε παρελθόν, όσο για την ύφεση, δεν έχει απλά βαθύνει, αλλά έχει γί­νει επί θητείας του, «πηγάδι» απύθμενο.!

-« Δεν δίνουμε σε κανέναν συγχωροχάρτι, σε κανέναν. Ευθύνες για εκείνα που συνέβησαν ως σήμερα από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επωμιζόμαστε. Δεν διαγρά­φεται ότι έχει γίνει ως σήμερα.»! – Α. Σαμαράς Νοέμβριος 2011

Όχι μόνον δόθηκε συγχωροχάρτι σε όλους, όχι απλά διέγραψε ό,τι είχε κάνει ο Παπανδρέου, αλλά ο ίδιος έκανε τα ίδια και χειρότερα!

-   «Αν τώρα αλλάξουμε στάση και εκπέμψουμε το μή­νυμα ότι δεχόμαστε το σενάριο της συγκυβέρνησης και της συνευθύνης, τότε η ΝΔ θα καταρρεύσει ξανά ολοκλη­ρωτικά.» – Α. Σαμαράς Ιούνιος 2011

Το 2012, όχι μόνον δέχθηκε το «σενάριο» της συγκυ­βέρνησης, αλλά από «σενάριο» το έκανε πραγματικότη­τα προσκυνώντας το ΠΑΣΟΚ! Όσο για την ΝΔ επί προε­δρίας του, όχι μόνον κατέρρευσε ολοκληρωτικά, αλλά κινδυνεύει να διαλυθεί.

Όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, δεν θα πρέπει να τα ξεχάσει κανένας Έλληνας όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Όλα αυτά αποτελούν Ύβρη προς τον ελληνικό Λαό, εξαπάτηση και χλευασμό του εκλογικού σώματος από παθολογικούς ψεύτες και επαγγελματίες απατεώνες εγκληματίες της πολιτικής.

Ας τα θυμόμαστε.

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.