Εκλογές, δημοκρατία, νέοι βουλευτές και άλλα παραμύθια για αγρίους

Η περιουσία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκε το 2014, μέσα στην κρίση, κατά 92 δισ. δολάρια, αγγίζοντας τα 4,1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτοί οι 400 άνθρωποι είναι προφανώς οι ηγέτες των ηγετών. Είναι οι ηγέτες της διεθνούς οικονομικής ελίτ του 1%, που κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου και ηγείται της Παγκοσμιοποίησης, ανοίγοντας τα εθνικά κράτη και διαλύοντας τις εθνικές κυριαρχίες.


Ταυτόχρονα σε μας εδώ στην Ελλάδα, οι 505 πλουσιότεροι Έλληνες του 2013, με καθαρή περιουσία τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας (χωρίς ταβάνι προς τα πάνω), αυξήθηκαν το 2014, μέσα στην τρομακτική ελληνική κρίση και στη φτώχεια όλων μας, σε 565. Αυτά τα άτομα κερδίζουν 32 περίπου εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, την στιγμή που μεγάλες λαϊκές μάζες δεν μπορούν ούτε καν να επιβιώσουν!!! Αυτοί είναι οι ηγέτες του ελληνικού 1% που κατέχει το 56,1% της χώρας!!!, σύμφωνα με την Credit Suisse και αποτελεί μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Αυτοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί ηγέτες της Ελλάδας και όχι εμείς τα εκατομμύρια των υπηκόων.
Τώρα πέστε μας. Τι μπορεί άραγε να κάνουν οι ερχόμενες εκλογές και οι πολιτικοί που θα εκλέξουμε μπροστά στην πιο πάνω παντοδύναμη οικονομική ελίτ; Απλά σκεφτείτε το και αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και τις πολιτικές ανοησίες.
Η πραγματική κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση σήμερα δεν είναι μεταξύ Δεξιάς – Αριστεράς, δηλαδή μεταξύ ελεύθερης ή κεντρικά διευθυνόμενης οικονομίας. Το ζήτημα λύθηκε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο μονοπολικό σύστημα. Η πραγματική κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση σήμερα είναι μέσα στο καθεστώς της ελεύθερης οικονομίας, μεταξύ Ολιγαρχίας – Δημοκρατίας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αν αυτό που έχουμε τώρα, το θεωρείτε δημοκρατία, τότε ψηφίστε και εναποθέσετε τις ελπίδες σας πάνω στους νέους πολιτικούς αντιπροσώπους που θα ψηφίσετε.  Αν όμως δεν το θεωρείτε δημοκρατία, τότε σκεφτείτε μήπως θα πρέπει να γίνουμε εμείς οι υπήκοοι επιτέλους πολίτες και αφεντικά της ζωής μας.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.