Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Διακομματική επιτροπή εκλογών: Αυτοί απαίτησαν να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή - Εμείς απαιτήσαμε να μην πάρουν λεφτά από τον Ελληνικό Λαό!

Διακομματική Επιτροπή πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη η οποία συνεδρίασε στο Υπουργείο Εσωτερικών, για τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Προσήλθαν όλοι εκπρόσωποι των κομμάτων σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς δεν υπήρχαν κάμερες να καλύψουν το καθημερινό σόου που δίνουν νυχθημερόν στα τηλεοπτικά πάνελ. Tον Λαϊκό  Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή εκπροσώπησαν το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Μιχαήλ Γιαννόγκωνας, και ο
Συναγωνιστής, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη Συνεδρίαση ήταν:
1) Ο καθορισμός των όρων προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ: Φυσικά τα κόμματα της κλεπτοκρατίας συμφώνησαν στα δεδομένα της διαδικασίας  της Επιτροπής να μοιράσουν τον τηλεοπτικό χρόνο. Οι «δημοκράτες» του ΚΚΕ ζήτησαν να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ, με το επιχείρημα ότι έχει γίνει αναστολή χρηματοδότησης. Βέβαια ουδείς αντελήφθη τι σχέση η αντισυνταγματική αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με τον τηλεοπτικό χρόνο, αλλά όπως είναι γνωστό «ο κομμουνισμός είναι πνευματική ψώρα». Με την συγκεκριμένη άποψη συντάχθηκε μονάχα ο εκπρόσωπος του «Ποταμιού», υπερασπιζόμενος προφανώς την βούληση του Μπόμπολα και του MEGA, να μην προβάλλει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
2) Τηλεμαχίες πολιτικών αρχηγών: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υπάρξουν δυο debates, ένα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα μεταξύ των κομμάτων. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, αφού όπως ειπώθηκε «δεν θα το άντεχε ο Αντώνης». Εν τέλει ουσιαστικό θέμα συζήτησης δεν υπήρχε, αφού ουδείς μπόρεσε να απαντήσει στην ερώτηση πώς γίνεται να συζητάμε για «δημοκρατικές διαδικασίες» και «debate», ενώ ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος του και με «εντολή Σαμαρά».
2) Χρηματοδότηση των κομμάτων: «Πολλά τα λεφτά Άρη» - Εκεί  σοβάρεψαν τα πράγματα... Πρώτοι - πρώτοι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ πετάχτηκαν και απαίτησαν μαζί με τις «δημοκρατικές δυνάμεις» να μοιραστούν άμεσα τα κάποια εκατομμύρια ευρώ από τον απλό κοσμάκη τα οποία δήθεν δικαιούνται. Εκεί έγινε παρέμβαση από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ζήτησαν ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και τα λεφτά που αντιστοιχούν σε κάθε κόμμα να μοιραστούν σε μορφή επιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες.

 3) Ψήφος των νέων 18 ετών: Ίσως το πιο σοβαρό θέμα από όλα που συζητήθηκαν ήταν η ψήφος των νέων που έκλεισαν το 18ο χρόνο της ηλικίας τους και έχουν δικαίωμα ψήφου. Όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι ενημερώνονται μετά την 1η Φεβρουαρίου και ο Αντωνάκης φοβάται την ψήφο των νέων. Παρότι όλοι απαίτησαν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και ο υπουργός δεσμεύτηκε να το ερευνήσει, δεν αναμένεται να βρεθεί αυτή η λύση, αφού σε αυτές τις ηλικίες η ΝΔ «πατώνει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...