Άρχισε το "ξήλωμα" του Α.Σαμαρά στη ΝΔ - Σφοδρή κριτική για την προεκλογική τακτική

"ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ
Άρχισε η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά στους κόλπους της ΝΔ με αφορμή την απογοητευτική περιοδεία του πρωθυπουργού στη βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης και την τακτική που επιλέγει για την προεκλογική εκστρατεία με χαρακτηριστικά, όπως λένε οι επικριτές του, του 2012 και όχι του 2015. Η γκρίνια όμως έχει να κάνει με τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και εν’ όψει μίας επερχόμενης συντριβής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.


Η κινδυνολογία που καλλιεργείται με πρωτοβουλία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου, θα γίνει «bank run», θα αδειάσουν τα ΑΤΜ, όπως επίσης και η μονότονη επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον Αλέξη Τσίπρα δεν αποδίδουν καθόλου στη συσπείρωση του κόσμου της ΝΔ.

«Εμείς πορευόμαστε με την αντιπολιτευτική τακτική του 2012 που έχει προκαλέσει κορεσμό», σημειώνουν οι επικριτές του Αντώνη Σαμαρά και θυμίζουν πώς και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο επένδυε στο φόβο δεν καρπώνονταν τίποτα και το σκηνικό άλλαξε μόλις υιοθετήθηκαν τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια πώς δεν εφαρμόστηκε ούτε λέξη απ’ αυτά που έλεγε.

Οι επικριτές του Αντώνη Σαμαρά στέλνουν προειδοποιητικές βολές και στο στενό του επιτελείο του μετά και την πανωλεθρία της εξόρμησης στη Λάρισα, όπου η κακή εικόνα του πρωθυπουργού ανάγκασε σε αλλαγή τον σκηνοθέτη που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Το ζήτημα όμως δεν είναι ο σκηνοθέτης, αλλά το γεγονός  ότι στις συγκεντρώσεις που οργανώνονταν περισσότεροι πήγαιναν για να διαμαρτυρηθούν στον Α. Σαμαρά πάρα να… χειροκροτήσουν.

«Ο κ. Σαμαράς επιλέγει να κινδυνολογεί και να κάνει διαρκής επίκληση του grexit όταν θεσμικοί παράγοντες των Βρυξελλών και της Ευρώπης έχουν αλλάξει τακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ εκφράζοντας για έναν ακόμη λόγο την κριτική τους στον πρόεδρο του κόμματος, τον οποίον καλούν να αλλάξει τακτική πριν το κόμμα πληρώσει ακριβά τις επιλογές αυτές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πώς από το επόμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς θα αλλάξει την προεκλογική τακτική και θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στο έργο της κυβέρνησης του (αν υπάρχει έργο εκτός από μειώσεις μισθών, συντάξεων και φόρους) και όχι στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζοντας συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ορισμένοι πάντως πιστεύουν πώς και αυτή η τακτική δεν πρόκειται να αποδώσει, αφού αμφισβητείται έντονα πλέον πώς ο Αντώνης Σαμαράς είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ όπως θέλουν κάποιοι να εμφανίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτοί οι κάποιοι είναι που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος έντονης δυσφορίας εντός του κόμματος.

«Δεν μπορεί στελέχη που υπηρέτησαν το κόμμα επί δεκαετίες να αποχωρούν και κάποιοι να νοιάζονται πώς θα βολευτούν», έλεγε πηγή της ΝΔ καρφώνοντας τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, Δημήτρη Σταμάτη και Σταύρο Παπασταύρου που διεκδικούν θέση, σύμφωνα με πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Η μη υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου στην Α’ Αθηνών, του Ε. Αντώναρου στη Β’ Αθηνών, του Γ. Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη και του Δ. Τσουμάνη στην Πρέβεζα είναι μόνο η αρχή των στελεχών που εγκαταλείπουν το πλοίο πριν αυτό χτυπήσει στα βράχια στις 25ης Ιανουαρίου.

Η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κυμαίνεται περι τις 6 μονάδες και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ότι κλείνει η ψαλίδα, όπως θέλει το Μέγαρο Μαξίμου, επικαλούμενο δημοσκοπήσεις που γίνονται όπως στις Ευρωεκλογές.


Η συντριβή της ΝΔ που προεξοφλείται είναι και ο λόγος της αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα αυξηθεί ανάλογα με το μέγεθος της ήττας και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε άνοιγμα διαδοχής αμέσως μετά τις εκλογές. defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.