ΟΤΑΝ ΤΟ “ΠΑΠΑΔΑΚΙ” ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΔΙΑΣΥΡΟΜΕΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΠΡΑΚΤΙΚΑ “ΦΩΤΙΑ” ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Οικονόμου: για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη Δεξιά
 Σήμερα στην πολιτική σκηνή του τόπου και κάτω από Μνημονιακές πολιτικές και συνθήκες, παρατηρούμε αρκετές παράδοξες κινήσεις. Όπως το γεγονός πως ένας βουλευτής που θεωρητικά με βάση την πολιτική του ιδεολογία αντιπροσωπεύει την εντολή των ψηφοφόρων του, στην πράξη εξυπηρετεί και αντιπροσωπεύει τον εαυτούλη του.


Γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο που ένας βουλευτής που έχει εκλεγεί κάτω από τη φιλοσοφία αντι-Μνημονιακού κόμματος στη συνέχεια να μετακινείται άνετα και χωρίς δεύτερη σκέψη στην εντελώς αντίθετη μνημονιακή φιλοσοφία.

Η δύναμη και τα προνόμια των βουλευτών καθορίζουν τη συμπεριφορά τους, τη μεταβλητικότητά τους, τις οποιεσδήποτε αξιόποινες πράξεις τους κάτω από την ασπίδα της βουλευτικής ασυλίας, την κυνικότητά τους, τη διαφθορά τους κλπ.

Αν μιλήσουμε για ηθική στην πολιτική σήμερα θα θεωρηθεί το πιο μεγάλο αστείο. Πολλοί πολιτικοί έχουν πιάσει τον “πάτο”, βρίσκονται στο ναδίρ της ανηθικότητας. Μετά από όλα αυτά, είναι λογικό ο κόσμος να μην έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς.

Οι πολιτικοί αυτοί με τις ενέργειές τους οδήγησαν σ’ αυτή την κατάντια τους Έλληνες και την Ελλάδα. Γι’ αυτές τους τις ενέργειες ΠΟΤΕ δεν έδωσαν λόγο. Ούτε θα δώσουν λόγο για τις μεταπηδήσεις τους από το ένα κόμμα στο άλλο.

Αρκεί ένα παράδειγμα. Ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος αρχίζοντας από βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και από εκεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ και τέλος για να καταλήξει στο ψηφοδέλτιο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ της Νέας Δημοκρατίας!!!

Αξίζει να αναφερθεί τι έλεγε ο συγκεκριμένος βουλευτής για τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή:

 ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΖ ΄

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009



ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο κ. Οικονόμου, Βουλευτής Νομού Αττικής, έχει το λόγο, για επτά λεπτά αυστηρά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Τώρα και εδώ διόδια θα βάλουμε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο καλός μας Υπουργός μου δίνει αφορμή να ξεκινήσω τη συζήτηση του προϋπολογισμού με τη δέσμευσή του ότι δεν θα συνεχιστεί αυτό το ανοσιούργημα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση περί διοδίων. Και επειδή ξέρω ότι είναι πολύ φιλότιμος και αξιόλογος πολιτικός, το συζητάει ήδη. Και καλό θα είναι, κύριε Υπουργέ, να συζητήσετε μέσα και από αυτόν τον προϋπολογισμό πώς θα μπορέσετε να υλοποιήσετε το νοσοκομείο της ανατολικής Αττικής, να αρχίσουμε να κάνουμε τους βιολογικούς καθαρισμούς στην ανατολική Αττική και να τους ολοκληρώσουμε στη δυτική Αττική στο Θριάσιο Πεδίο, να φτιάξουμε τον προαστιακό να πάει στο Λαύριο, στον Μαραθώνα και στη Νέα Μάκρη, δηλαδή να κάνουμε κάτι στην Περιφέρεια Αττικής, γιατί επί έξι χρόνια δεν έγινε τίποτε, με αποτέλεσμα να υπάρξει η μεγάλη συντριβή της δεξιάς παρατάξεως. Λέω δεξιάς, γιατί ο κ .Σαμαράς θέλει να τη λέει έτσι. Και έτσι είχαμε κάτω από το 30% την παράταξή σας, κύριε Μεϊμαράκη.

Και, βέβαια, δεν ήταν μόνο για τις γλαφυρές ιστορίες που υπήρξαν στο ψηφοδέλτιό σας αλλά ήταν γιατί δεν κάνατε απολύτως τίποτε στην ευπαθή και δύσκολη Περιφέρεια Αττικής. Γι’ αυτό ευελπιστούμε ότι με την παρουσία τέτοιων σημαντικών προσώπων στην Κυβέρνηση όπως είναι ο κ. Ρέππας, ότι θα λυθούν κάποια μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα.

Και επειδή βλέπω και εσάς εδώ, κύριε Σαχινίδη, ελπίζω να λάβετε υπ’ όψιν σας την καταγγελία που κατέθεσα υπό μορφή ερωτήσεως για τη μεγάλη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων –το λέω γιατί βλέπω εδώ και τον κ. Μεϊμαράκη- όπου 100.000.000 το χρόνο φεύγουν από τα πρατήρια μέσω του ΦΠΑ. Είναι ένα μεγάλο «θεματάκι»! Και επειδή κάποιοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι το έγκλημα είναι στιγμιαίο, πρέπει να πω ότι ιστορικά μια φορά έγινε αυτό. Δεν θα ξαναυπάρξει. Το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο και υπάρχει ευθύνη και παρ’ όλη την απομάκρυνση από το ταμείο, όπως λέει η γνωστή ταμπέλα, ότι μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο καμμία ευθύνη δεν υπάρχει. Εδώ υπάρχει ευθύνη και θα σας βασανίζει. Δεν θα το προσπεράσετε αυτό, κύριε Σαχινίδη. Πιστεύω ότι θα πράξετε το καθήκον σας και θα κάνετε αυτό που δεν έκαναν οι προκάτοχοί σας.

Άκουσα με προσοχή τον εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον κ. Κεφαλογιάννη και είχα μία απορία επειδή ξέρω το υπόβαθρό του ότι είναι παλαιός κοινοβουλευτικός. Γι’ αυτό δεν πίστευα στ’ αυτιά μου ότι είχε πάρει διαζύγιο με τα νούμερα και με την αριθμητική. Άκουσα ότι το έλλειμμα του 2009 είναι 19 δισ. Η Ευρώπη και οι διεθνείς οργανισμοί ισχυρίζονται ότι είναι 30 δισ. Εγώ δεν είμαι από τους πολύ εμβριθείς στη μαθηματική επιστήμη, αλλά θυμάμαι ότι δανειστήκατε το 2009, 60 δισ. ευρώ, ζωή να έχουν. Για τα χρεολύσια 29 δισ. και 19 δισ. που ισχυρίζεται ο κ. Κεφαλογιάννης δεν μας βγάζουν 60 δισ. Ή τα 12 δισ. που περισσεύουν πήγαν υπέρ της αεροπορίας με την κλασική έννοια …Ήταν η εθνοσωτήριος κυβέρνηση του Μεταξά. Ξέρετε τι τα έκανε, κύριε Ροντούλη ο έρανος υπέρ της αεροπορίας.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ρητορικό το ερώτημα;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, το λέω επειδή είστε μπροστά. Ή πήγαν υπέρ της αεροπορίας ή το έλλειμμα της χρονιάς είναι 31 δισ. ευρώ. Θα αποφασίσουμε εδώ και θα πούμε ποια είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να έρχεται στο Βήμα ο εισηγητής της Μειοψηφίας και να λέει 19 δισ. προσπαθώντας να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό μέσα από την τηλεόραση. Άρα, επειδή το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο, τις συνέπειές του τις υφιστάμεθα ακόμη και σήμερα και θα τις υφιστάμεθα και για πολύ καιρό ακόμη φοβάμαι. Βλέπω όμως ότι αυτή η Κυβέρνηση δείχνει δείγματα σοβαρότητας. Βλέπω, κύριε Σαχινίδη, ότι περιορίζετε τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 2,3 δισ., στα νοσοκομεία 1,4 δισ., στα εξοπλιστικά προγράμματα 0,5 δισ. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση 4,2 δισεκατομμυρίων.

Ψιλά γράμματα αυτά για εσάς γιατί λόγω των επτακοσίων επιτροπών και των επιτροπάτων και των παραμάγαζων που είχατε στήσει στο δημόσιο τομέα. Το κάθε Υπουργείο ξέρει τι και πώς.

Όμως γι’ αυτήν την Κυβέρνηση είναι 4,2 δισεκατομμύρια εξοικονόμηση, 4,5 δισεκατομμύρια νέα έσοδα, τα οποία βλέπω ότι έχετε θέσει με πολύ σοβαρότητα. Βλέπω ότι αυτό που έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Πεδίο του Άρεως –όσοι το είδατε από την τηλεόραση, γιατί δεν θα μπορούσατε να το δείτε αλλιώς, εμείς ήμασταν από κάτω και το ακούγαμε- δηλαδή ότι υπάρχουν χρήματα, είναι αυτά, δηλαδή ένα καλό νοικοκύρεμα, μια επιθετική πολιτική για το ΕΣΠΑ. Είχατε πει για κάποιες δράσεις, αλλά δεν είχε πέσει cent αυτά τα δυόμισι χρόνια. Λέμε μήπως φέρουμε κανένα ευρώ με το ΕΣΠΑ και γενικότερα να εφαρμόσουμε αυτήν την πολιτική του συμμαζέματος.

Συγχρόνως με έκπληξή μου –έκπληξη ευχάριστη, για να το προσδιορίσω- βλέπω ότι δίνετε 1.000.000.000 ευρώ για την κοινωνική αλληλεγγύη, 1.000.000.000 για την παιδεία, 150.000.000 επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, 350.000.000 στις αγροτικές συντάξεις, κύριε Καριπίδη, 160.000.000 ευρώ στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Επίσης, για το νοσηλευτικό προσωπικό και μόνο 70.000.000. Κάνω καλά τους λογαριασμούς;

Όλα αυτά, λοιπόν, κάνουν 2,5 δισεκατομμύρια. Αυτά μπορούσαμε να κάνουμε, αυτά κάνουμε, απευθυνόμενοι προς τον ελληνικό λαό και όχι σε εσάς, γιατί εσείς είστε αμετανόητοι και δεν βλέπω να έχετε διάθεση όχι συγγνώμης και μετάνοιας…

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, εντός λίγων…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, ολοκληρώστε. Όχι εντός ολίγου, άμεσα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντός λίγων δευτερολέπτων, είπα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Άλλωστε οι παραινέσεις ήταν αρκετές προς τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Με πολλή αγάπη, όπως ξέρετε. Πρέπει όμως να λέγονται οι αλήθειες εδώ.

Θα είμαστε αληθινοί, θα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Έξω από την Αίθουσα δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Θα λέμε όμως τις αλήθειες. Θα πρέπει να ξέρουμε τι λέμε. Αν λέμε ψέματα ή ανακρίβειες, ο καθένας να έρχεται να τα αποδεικνύει με ντοκουμέντα, όχι όπως τον βολεύουν ή όπως θα ήθελε να είναι, γιατί αυτό θα ήταν μια εικονική πραγματικότητα.

Τελειώνοντας λέω ότι έχω ελπίδα και εμπιστοσύνη στη νέα Κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός με πολλή αποφασιστικότητα πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι λίγος ο χρόνος. Η κατάσταση που ζούμε είναι εκτάκτου ανάγκης για μένα.

Νομίζω όμως ότι με το σχέδιο που έχει κατατεθεί εδώ στη Βουλή, η Κυβέρνηση αυτή μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Θα είμαι κοντά, θα είμαι αλληλέγγυος. Φυσικά ψηφίζω τον προϋπολογισμό.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο κ. Καριπίδης, Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, έχει το λόγο για επτά λεπτά ακριβώς.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ: Κύριε Οικονόμου, θα πρέπει να είστε ο μοναδικός αισιόδοξος Έλληνας. Τα είπατε τόσο απλά και ωραία για τα λεφτά που θα πάρουμε, τόσα εδώ, τόσα εκεί. Γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Μια χαρά πάνε τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυσκολία. Δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου, ούτε να βλέπουμε τι λένε οι διάφοροι οίκοι. Εμείς εδώ έχουμε τη λύση, από αύριο ξεκινάμε και δίνουμε απαντήσεις παντού.



Αναλογίζεται κάποιος, πως ο εν λόγω βουλευτής κατάφερε να συμπυκνώσει τόσες διαφορετικές ιδεολογίες μεγιστοποιώντας τη δική του ωφελιμότητα.

Υπάρχει κάποια δυνατότητα να σταματήσουν αυτές οι μεταπηδήσεις; Δεν φαίνεται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία να γίνει κάτι τέτοιο. Ίσως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να θεωρεί ότι η δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει Νεοδημοκράτες που να έχουν το “ανάστημα” του Βασίλη Οικονόμου. Τότε τι μένει; Να γίνει κάτι από τους ψηφοφόρους: Να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία.


Εναπόκειται στους ψηφοφόρους να δώσουν με την ψήφο τους ένα μάθημα ηθικής στους πολιτικούς και στα κόμματα.
makeleio.gr

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.