Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Ή με την Χρυσή Αυγή ή με τους πολιτικούς απατεώνες

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία τα δύο πρώτα κόμματα επιδίδονται σε μία ψευδεπίγραφη μάχη με σκοπό την πόλωση και την δημιουργία κλίματος διπολισμού. Σύμφωνα με αυτή την αρχή τα δύο μεγάλα κόμματα ξιφουλκούν λεκτικά, αδιαφορώντας για τις θέσεις και τις προτάσεις του οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Στο μεσοδιάστημα τα μικρότερα κόμματα έχουν ως μοναδική αχτίδα προβολής τη συμφωνία ή την διαφωνία με τον ένα ή τον άλλο μεγάλο, την ώρα που τσακώνονται.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία οι Έλληνες θα πρέπει να φοβούνται ότι «θα έρθουν οι κομμουνιστές» και ότι ο Σαμαράς ως «νέος Ναπολέων Ζέρβας» θα τους ανακόψει. Από την άλλη πλευρά οι συριζαίοι τονίζουν ότι «πρέπει να δημιουργηθεί μέτωπο ενάντια στην λιτότητα», υπονοώντας ότι πρέπει να τους ψηφίσει ο κοσμάκης για να «μην έρθουν οι νεοδημοκράτες». Το δίλημμα αυτό είναι παντελώς ψευδεπίγραφο και άκυρο!
Η πραγματικότητα είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως τόσο καιρό αυτό ίσχυε για το παλιό δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που εν τέλει ενώθηκε εις σάρκα μία και παρακαλάει για «σταθερότητα», υπονοώντας ότι θα πρέπει να κυβερνάνε ες αεί τη χώρα οι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων.
Μαζί θα τα... σκίζουν (τα καλσόν)
Η ΝΔ πριν τις εκλογές του 2012 είχε αναπτύξει μία άκρως αντιμνημονιακή ρητορική, ισχυριζόμενη ότι καλώς είχε καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Έσκιζε τότε τα μνημόνια και ο Αντωνάκης, αλλά τελικώς μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με Τζέφρυ και Καρατζαφέρη και ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Τελικά στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές του 2012 κατέβηκε με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Ο Τσίπρας από την άλλη μεριά μέχρι πριν λίγο καιρό επίσης... έσκιζε μνημόνια. Όμως τον τελευταίο καιρό και αφότου έγινε συγγνωστό σε όλους ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ βρισκόταν «διασωληνωμένη» στην πολιτική «εντατική», άρχισε να αλλάζει την ρητορική του και πλέον μιλάει και αυτός για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου. Πλέον έχει παραβρεθεί σε πλήθος συναντήσεων με υψηλόβαθμους καπιταλιστικούς παράγοντες και έχει βρει στήριξη ακόμα και από πρώην Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας, για να μην αναφέρουμε την Γιάννα Αγγελοπούλου και... ραγίσουν τα πεζοδρόμια.
Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί το σύστημα
Αμφότερα τα δύο αυτά κόμματα πηγάζουν από τον βόθρο της κλεπτοκρατίας. Από την μία μεριά η ΝΔ φρόντισε έτσι ώστε υψηλόβαθμα στελέχη και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (Σταθάκη, Διακάκη) η ΝΔ ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικά εγκλήματα, ενώ ακόμα και ο Φωτόπουλος που δεν είναι βουλευτής έχει δει την ποινική δίωξη εναντίον να «παγώνει» με «εντολή Σαμαρά».
Από την άλλη  μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε σε ανάλογες περιπτώσεις να αθωώσει βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Μιχελάκης που έφερε το βουλευτικό αξίωμα στην έσχατη κατάντια να περιλαμβάνει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, σιώπησε «ηχηρά» τόσο στην ομολογία Μπαλτάκου, όσο και στο ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά, που οδηγούσαν απευθείας στις φυλακές τον Σαμαρά και όλη την παράγκα. Τα ίδια έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση των υποβρυχίων και της Λίστας Λαγκάρντ, όπου ουσιαστικά κάλυψε τους σαμαροβενιζέλους για τα σκάνδαλά τους, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα με το βρωμερό σύστημα.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Δεν θα πρέπει να υπάρχει ουδεμία αυταπάτη περί του «διλήμματος» των εκλογών. Το διακύβευμα των εκλογών όπως πάντα είναι ένα και μοναδικό. Στην Ελλάδα όντως υπάρχουν δύο κόμματα μόνο. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και από την κοινοβουλευτική δράση των κομμάτων τα τελευταία χρόνια.
Από την μία πλευρά έχουμε την Χρυσή Αυγή που δέχεται την πολεμική ενός ολόκληρου συστήματος, το οποίο κρατάει παράνομα στην φυλακή την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ έχει φιμώσει ολοκληρωτικά την υπόλοιπη μισή. Από την άλλη πλευρά έχουμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία είτε επικροτούν, είτε σιωπηλά στηρίζουν αυτό το αίσχος, να βρίσκονται στην φυλακή αθώοι άνθρωποι, χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος τους.
Το δίλημμα, λοιπόν, είναι πραγματικά σαφές και τα πολλά ψηφοδέλτια που θα δείτε την 25η Ιανουαρίου είναι για να δημιουργούν σύγχυση και μόνο. Ή με την Χρυσή Αυγή Ή με τους πολιτικούς απατεώνες και τους κλέφτες.

Κώστας Αλεξανδράκης

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.