EKTAKTO: Έντεκα νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εφημερίδα στο Παρίσι (upd3) (εικόνες,βίντεο, ζωντανή μετάδοση)


ΠΟΛΥΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ - "ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΗ"
Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ
Σοκαριστικό βίντεο από Παρίσι: Δολοφονούν εν ψυχρώ με σφαίρα στο κεφάλι Γάλλο τραυματισμένο αστυνομικό
Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων μαυροφορεμένων, πθανότατα ισλαμιστών, στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.








Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν πριν από λίγο στο κτίριο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας "Charliie Hebdo", στην καρδιά του Παρισιού, και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "20 minutes", αφότου μπήκαν στο κτίριο της εφημερίδας, και έσπειραν παντού τον θάνατο με οπλοπολυβόλα, οι μαυτοφορεμένοι κομμάντο έβαλαν φωτιά.

Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους του περιοδικού βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Chalie Hebdo. Άλλοι, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. 

Το Charlie Hebdo έχει προκαλέσει αρκετές φορές, η τελευταία φορά όταν δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Μουσουλμάνους.

Aνάμεσα στους νεκρούς ένας αστυνομικός και ένας πεζός τον οποίο τον πάτησαν με το αυτοκίνητο οι δράστες. Ανακοινώθηκε ότι το αντιτρομοκρατικό σχέδιο "Vigipirate" ετέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Το Παρίσι έχει κηρυχθεί σε ύψιστο συναγερμό, και συγκεκριμένα στο επίπεδο "συναγερμός για επίθεση", όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης.







Πηγές της αστυνομίας του Παρισιού λένε ότι οι δέκα νεκροί βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν άρχισαν να πυροβολούν οι δράστες και ο ενδέκατος δέχτηκε πυρά ενώ ήταν έξω από το κτίριο της εφημερίδας. «Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας


Πριν από μισή ώρα δύο άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά", είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", πολλοί από τους δημοσιογράφους βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου. 





Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σπεύδει το σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Επί τόπου βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.  

Πριν από λίγο ο γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως καταδικάζει αυτή την εξαιρετικά βάρβαρη επίθεση εναντίον της εφημερίδας τονίζοντας πως είναι επίσης μια επίθεση κατά της έκφρασης της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

 Γαλλία είναι σήμερα σε κατάσταση σοκ και πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια τρομοκρατική επίθεση. Ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve και ο υπουργός Πολιτισμού Fleur Pellerin συνοδεύουν τον Πρόεδρο.                                                                    





Οι δύο δράστες ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που πήραν είναι βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.



Είχε δεχτεί πολλές απειλές
Η γαλλική σατιρική εφημερίδα αποτελεί "κόκκινο πανί" για το Ισλάμ καθώς ουκ ολίγες φορές έχει σατιρίσει τον προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η διεύθυνση της εφημερίδας είχε δεχτεί αρκετές απειλές στο Twitter και το Facebook πριν την σημερινή αιματηρή επίθεση. Το τελευταίο tweet της στις 7 Ιανουαρίου είχε ένα καρτούν με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi. Εμφανιζόταν η καρικατούρα του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους να λέει: «Τις καλύτερες ευχές - Και από τον Αλ- Μπαγκντάντι επίσης. Και προπαντώς υγεία!».




































Fusillade à Charlie Hebdo από liberation

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.