Palmos Analysis: "Μια ανάσα" πριν την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μπαίνει-δεν μπαίνει στη Βουλή

ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μια διαφορά της τάξεως των επτά ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων) στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, της μοναδικής, ίσως, εταιρείας αναλύσεων που είχε δώσει ποσοστά πολύ κοντά στα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών.


Στην ίδια δημοσκόπηση την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος με 5,7% (με αναγωγη επί των εγκύρων και βάσει του γεγονότος ότι οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Συνδέσμου έχουν "αλλεργία" στις δημοσκοπήσεις, δείχνει ικανό το κόμμα να ξεπεράσει το 8%).

Σημειώνεται ότι ουδείς εκπρόσωπος της ΧΑ δεν εμφανίζεται σε κανένα τηλεοπτικό δίαυλο αφού τους έχουν αποκλείσει από το δικαίωμα της παρουσίασης των θέσεων του κόμματος

Στο ερώτημα: αν είχαμε σήμερα εθνικές βουλευτικές εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29.4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22% των προτιμήσεων.

Πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται "μια ανάσα" πριν από την αυτοδυναμία: Με μια διαφορά 10 μονάδων και τη ΝΔ κάτω από το 22% κερδίζει 151 έδρες!

Τρίτο κόμμα στην απόλυτη εκπεφρασμένη πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή με 5,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4.3%, το Ποτάμι με 4.1%, ενώ στη Βουλή φαίνεται ότι εισέρχονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3.2% και βέβαια αυτοί αποτελούν το "κλειδί" της εκλογικής μάχης: Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αν θα συγκροτηθεί κυβέρνηση ή αν θα πάμε σε δεύτερη εκλογική μάχη. Εστω με 10-12 βουλευτές αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει τους 141, μπορεί να συμμετάσχουν σε μια εύθραυστη, αλλά αυτοδύναμη κυβέρνηση

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚη έρευνα το δείχνει να εισέρχεται με το οριακό ποσοστό του 3% που σημαίνει ότι μπορεί και να μην εισέλθει καν στην Βουλή, αφού το κόμμα του Γ.Παπανδρέου, το "Κίνημα Αλλαγής" δεν περιλαμβάνεται στην μέτρηση..

Στο 2.2% βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι και ίσως αθροιζόμενοι με την ΔΗΜΑΡ καταφέρουν να κάνουν το όνειρο της εισόδου τους στην Βουλή, πραγματικότητα.

Στην ουσία ο ΓΑΠ έβαλε την ταφόπλακα στο άλλοτε κυβερνών κόμμα.

Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι είνια 12,1 % που όμως έχουν ροπή προς αντικυβερνητική ψήφο, και "κρύβονται" πολλοι ψηφοφοροι της ΧΑ οι οποίοι αρνουνται να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων από φόβο μήπως φακελωθούν, για τα πολιτικά τυος φρονήματα.  defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.