Η Μόσχα σχεδιάζει την υιοθέτηση συναλλαγματικής ισοτιμίας ρουβλιού - χρυσού

Παράγοντες γεωπολιτικής και οικονομικής φύσεως και αναγκαιότητας υποδηλώνουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει την επαναφορά της αξίας του νομίσματος της με βάση τον χρυσό. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επαναφορά της συναλλαγματικής ισοτιμίας ρουβλίου-χρυσού είναι αναπόφευκτη και θα γίνει πολύ πριν το 2020. Η Ουάσιγκτον σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το αποτρέψει αυτό έχει εξαπολύσει ένα «μυστικό» πόλεμο εναντίον του χρυσού για να διατηρήσει εν ζωή το δολλάριο ως συναλλαγματικό και χρηματοπιστωτικό νόμισμα, ενώ  Μόσχα και Πεκίνο το τελευταίο διάστημα συσσωρεύουν τεράστιες
ποσότητες χρυσού για να υπάρχει ετοιμότητα  στην επόμενη φάση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μια φάση που πιθανόν να έχει ως βάση τον χρυσό και όχι το δολλάριο.
Η Ρωσία ως κινητήρια δύναμη των χωρών-μελών BRICS έχει εκφράσει εδώ και αρκετά χρόνια την απροθυμία της να παραμείνει στο «νομισματικό έλεος» των Αμερικανοσιωνιστών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για την χρηματοπιστωτική ηγεμονία του δολλαρίου και ήδη σύμβουλοι των κορυφαίων βαθμίδων της κυβέρνησης Πούτιν έχουν προτείνει ένα χρονοδιάγραμμα για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων που θα επιτρέψουν την υιοθέτηση της ισοτιμίας του ρουβλίου με βάση τον χρυσό.
Η Μόσχα το τελευταίο διάστημα παρά τις οικονομικές κυρώσεις και τις διεθνείς πιέσεις της Δύσης απέφυγε επιμελώς να στηρίξει την υποτίμηση του νομίσματος της, αξιοποιώντας τα μεγάλα αποθέματα χρυσού που διαθέτει. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο  ότι η Ρωσία είναι η 6η χώρα στον κόσμο με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, με ανοδική τάση, κάτι που υποδηλώνει την φιλοδοξία της για το θέμα χρυσού.
Η ρωσική οικονομία εν μέσω οικονομικών κυρώσεων παραμένει στιβαρή και κρατερά και υπενθυμίζουμε ότι το χρέος της ανέρχεται στο 11% του ρωσικού ΑΕΠ, το δε δημοσιονομικό έλλειμμα με στοιχεία Νοεμβρίου ανέρχεται στο μόλις 1% του ΑΕΠ. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, που οφείλεται στους υποχθόνιους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον και του Ριάντ, εντείνουν την νομισματική ελκυστικότητα του χρυσού. Δεδομένου ότι οι εξαγωγές πετρελαίου και γενικά ο τομέας ενέργειας της Ρωσίας ευθύνεται για το 45% του ΑΕΠ και με συνεχιζόμενη την υποτίμηση του ρουβλίου, η επαναφορά συναλλαγματικής ισοτιμίας ρουβλίου-χρυσού από άποψη γεωπολιτικής και εθνικής οικονομίας ίσως είναι ιδανική και η πλέον αξιόπιστη για να καταστήσει το ρούβλι ισχυρότερο στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι διεθνείς επιπτώσεις από την ένταξη του ρουβλίου σε συναλλαγματική ισοτιμία με τον χρυσό θα είναι τεράστιες και η αρχή για το μεγάλο σχίσμα στην νομισματική ηγεμονία του δολλαρίου, ενώ είναι πολύ πιθανό το παράδειγμα της Μόσχας να το ακολουθήσει και το Πεκίνο. Θα σήμαινε επίσης την αρχή σοβαρών πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα θα ήταν ο «εφιάλτης στο δρόμο με τα ρούβλια» για την σιωνιστική Fed. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.