Η απάτη των Σανέλ και το χρέος των Ελλήνων Εθνικιστών

Τραγελαφικές σκηνές αναμένεται να ζήσουμε σήμερα στην Βουλή. Με βάση τα όσα ακούγονται, ένας απροσδιόριστος αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποικίλει από 30-40, αναμένεται να καταψηφίσει την συμφωνία και ορισμένοι απ’ αυτούς ίσως και να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, ζήτημα του να μην περάσει η συμφωνία δεν τίθεται, καθώς αυτή θα υπερψηφιστεί σίγουρα από την ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Και εδώ έχουμε το οξύμωρο, γελοίο αλλά και θλιβερά αηδιαστικό της όλης υπόθεσης. Θα υπάρχει, δηλαδή, μια κυβέρνηση (όσοι απομείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ συν τους ΑΝΕΛ), η οποία θα κληθεί να εφαρμόζει μέτρα τα οποία πριν από μια εβδομάδα ο Ελληνικός Λαός τα καταδίκασε στο δημοψήφισμα, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης να ασκούν μια πολιτική με την οποία δεν συμφωνούν(!) και μια αντιπολίτευση, η οποία όμως «θα βάλει πλάτη» στα μέτρα αυτά της κυβέρνησης!
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να ομιλούν περί «πραξικοπήματος», αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουν είναι να μην χάσουν τα προνόμια της εξουσίας και τις πολύ βολικές καρέκλες τους, ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τον απίστευτα ταπεινωτικό εξευτελισμό και διασυρμό του με φτηνές, όσο και φαιδρές, δικαιολογίες. Και βέβαια, μέσα σ’ όλα αυτά, και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι έλεγαν ότι μπήκαν στην κυβέρνηση για να θέσουν τις «κόκκινες γραμμές» και τα όρια που δεν μπορούν να παραβιαστούν, έτσι ώστε το κυβερνητικό τραίνο να μην εκτροχιαστεί.
Η ροή της πραγματικότητας, όμως, όλους αυτούς  τους μήνες, το μόνο που έδειξε είναι ότι η μοναδική υπαρκτή «κόκκινη γραμμή» είναι η μονότονη και αγωνιώδης επανάληψη του «να μην πέσει η κυβέρνηση». Από την στιγμή, λοιπόν, που οι ίδιοι μετέτρεψαν την «κόκκινη γραμμή» σε «πράσινο φως» στις περιπτώσεις της ιθαγένειας και του τεμένους, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από την καρέκλα της εξουσίας με τίποτα. Η απόλεση των κυβερνητικών προνομίων είναι τελικά ο μόνος φόβος και η μόνη υπαρκτή «κόκκινη γραμμή» (και) των ΑΝΕΛ.
Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν σήμερα θα κληθούν αύριο να εφαρμόσουν το Μνημόνιο. Όλα αυτά ας τα έχουμε υπ’ όψιν μας για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της πολιτικής απάτης αυτής της κυβέρνησης, αλλά και την ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού από εδώ και πέρα.
Οι Γνήσιες Εθνικολαϊκές Δυνάμεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει οπωσδήποτε «να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά» και να καταστούν οι αυθεντικοί και ανθεκτικοί πρωταγωνιστές της Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης, μέσα και έξω από την Βουλή.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.