Καλά ρε γαμώτο θεωρείται είδηση ότι τα έχουν αρπάξει πολιτικοί;

Είδηση θα ήταν να μην τα έχουν αρπάξει. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε. ΟΛΟΙ τα έπαιρναν με διαφόρους τρόπους, και συνεχίζουν να τα παίρνουν . Είτε ΨΕΥΤΟνομιμα, είτε νομότυπα, είτε μαύρα. Είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ. Μέχρι και από τα κωλόχαρτα των υπουργείων, παίρνουν (νομιμη) προμήθεια οι υπουργάρες.  
 Στοιχεία που σοκάρουν και που η αποκάλυψή τους, όταν η υπόθεση εξιχνιαστεί πλήρως από τους εισαγγελείς, θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο σοκ στον ελληνικό λαό, έδωσε ο Ερβέ

Φαλτσιανί στην πρόσφατη κατάθεσή του. Στοιχεία που πιστοποιούν τη δράση πανίσχυρων ονομάτων - μελών πολιτικών οικογενειών, συγγενών πρώην πρωθυπουργών, εν ενεργεία πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που μάλιστα διετέλεσαν και υπουργοί, αλλά και επιχειρηματιών.
Έγκυρες πηγές του Newsbomb.gr από τη Γαλλία, υποστηρίζουν με βεβαιότητα πως ο Φαλτσιανί παρέδωσε τα πάντα στους Έλληνες εισαγγελείς που τον ανέκριναν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους πείσει πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας επέλεξαν όχι απλά να κλείσουν την υπόθεση, αλλά και να παρεμποδίσουν την πλήρη διαλεύκανσή της.
Και φέρεται να επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτές του τις θέσεις με την αποκάλυψη που προκάλεσε σοκ και στους ίδιους τους εισαγγελείς: πως στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα δύο εν ενεργεία πολιτικών που κατείχαν θέσεις υπουργικές στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Και το σοκ έγινε ακόμα πιο ισχυρό όταν ο Φλατσιανί μίλησε -σύμφωνα πάντα με όσα διέρρευσαν από το περιβάλλον του στη Γαλλία – τόσο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όσο και για συγγενικά πρόσωπα του τελευταίου. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν η αναφορά του Φαλτσιανί στον κ. Αθανασίου αφορούσε σε πιθανή καταγραφή του στις λίστες ή άλλα αρχεία που εκείνος κατέχει ή στη μη επίδειξη αποφασιστικότητας για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Όσο για τον κ. Βαρβιτσιώτη, η υπόθεση της εμπλοκής συγγενικών του προσώπων είχε αποκαλυφθεί από το 2013, ενώ ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε τίποτα ούτε να κρύψει, ούτε να φοβηθεί. Μιλούσε, μάλιστα, για αόριστη συνωμοσιολογία, κάτι που μένει να διαπιστωθεί μόλις οι ελληνικές αρχές αποκρυπτογραφήσουν πλήρως όλα τα στοιχεία που έλαβαν και εκείνα που δεσμεύτηκε ο Φαλτσιανί να προσκομίσει μελλοντικά, στη συνέχεια της έρευνας.
Ωστόσο, ο Φαλτσιανί δεν σταμάτησε εκεί και επανέλαβε προς τις ελληνικές αρχές ότι στα πρωτότυπα αρχεία που ο ίδιος είχε φροντίσει να υποκλέψει από την HSBC, περιλαμβάνονταν τα ονόματα τριών μελών της οικογένειας Παπανδρέου και συγκεκριμένα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, του Νίκου Παπανδρέου και της Σοφίας Παπανδρέου. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαλτσιανί εμπλέκει τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς είναι γνωστή η αναφορά στο βιβλίο του, για τον εκβιασμό που φέρεται να δέχτηκε ο κ. Παπανδρέου από τον Σαρκοζί, επειδή η μητέρα του -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Φαλτσιανί- διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC με περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα δημοσιεύματα εκείνα είχαν προκαλέσει τη σφοδρότατη αντίδραση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, επικαλούμενη το επίσημο πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο η κ. Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ.
Βέβαια, από εκείνη την αντιπαράθεση των δύο πλευρών, μέχρι την κατάθεση του Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς υπάρχει μια χαώδης διαφορά, αφού πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπάλληλο της HSBC να έχει παραδώσει και ηλεκτρονικά αρχεία, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των ελληνικών αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της δίκης του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, ειπώθηκε πως συνολικά υπήρξαν 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου, ενώ το βράδυ της 30ής Σεπτεμβρίου είχαν ανοιχθεί μόνο 3 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου.
Φαίνεται, όμως, ότι ο Φαλτσιανί είναι αποφασισμένος να τα πει όλα στους εισαγγελείς, καθώς φέρεται να έχει ανοίξει τα... αρχεία του και να έχει ενημερώσει πως διαθέτει στοιχεία και για συγγενικά πρόσωπα δύο ακόμη πρώην πρωθυπουργών και συγκεκριμένα ττου κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Τι απ' όλα τα παραπάνω θα τεκμηριωθεί από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της χώρας και τι όχι, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Φαλτσιανί, είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σύντομα, καθώς είναι δεδομένη η απόφαση των εισαγγελέων να μην αφήσουν τίποτα στο... σκοτάδι και να ολοκληρώσουν μια υπόθεση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέλεξαν να την υποβιβάσουν και να τη θάψουν.

Για ευνόητους λόγους, όπως περίτρανα αποδεικνύει, η συνεχής ροή πληροφοριών που φτάνει και στα δημοσιογραφικά γραφεία από το «στρατηγείο» του Φαλτσιανί, στη Γαλλία…

Σχόλια

  1. καλα σοβαρα μιλατε τωρα..... εδω ψηφισαν τους τσουπροσυγκαμενους για δευτερη φορα χασιστερα..... τι λεμε τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.