Συναγερμός από την Europol: Πάνω από 5.000 οι “Ευρωπαίοι” τζιχαντιστές που επέστρεψαν μαζί με τους “πρόσφυγες”

Χιλιάδες “ευρωπαίοι” που εκπαιδεύτηκαν από τρομοκράτες του ISIS και πήραν μέρος στις μάχες σε Ιράκ και Συρία και πλέον «κρύβονται» βρίσκονται πλέον επί ευρωπαϊκού εδάφους
Τρομακτικά είναι τα νούμερα για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι έχουν ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Europol.
Περίπου 4.700 Ευρωπαίοi πολίτες έχουν καταγραφεί να πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών. Οι αρχές ασφαλείας φοβούνται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους
μήνες αφού μέσω των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη, δεν αποκλείουν να περνούν τζιχαντιστές, οι οποίοι αυξάνουν τον «στρατό» του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου 400 εξ'αυτών βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασιλείο ενώ όπως ανέφερε ο Ρομπ Γουέινραϊτ περισσότεροι από τους 3.000 που πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών, κατάφεραν να γυρίσουν στην Ευρώπη με τα κύματα φυγής των προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά.
Μάλιστα, ο κ. Ρομπ Γουέινραϊτ δεν διστάζει να προβλέψει ότι θα υπάρξουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών επί ευρωπαϊκού εδάφους, ανάλογες με εκείνες της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Συνεχίζει, δε, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή εδώ και μια δεκαετία. Όπως τονίζει, ο κίνδυνος αφορά τόσο σε οργανωμένα χτυπήματα από ομάδες ενόπλων, όπως συνέβη στη γαλλική πρωτεύουσα τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και σε μεμονωμένους «καμικάζι», που θα θελήσουν να διεξάγουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια. Υπογράμμισε, ωστόσο, πώς δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι το ISIS χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση ως «Δούρειο Ίππο», προκειμένου να διεισδύσει στην Ευρώπη.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.