Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Άμα είσαι κατ΄απονομή μαλάκας εχεις ατέλεια.

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας που ασφυκτιά κάτω από τις νέες, βαριές ρυθμίσεις που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, ο Κατρούγκαλος και η δήθεν Κυβέρνηση εξαιρούν σκανδαλωδώς από τα βαριά μέτρα τους Βουλευτές, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.
Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, ψελλίζοντας την δικαιολογία ότι «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» τόνισε.
Θεσμοθετεί την Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ μετά από 20 χρόνια ασφάλισης, μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης για το αναλογικό κομμάτι και προστασία των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, υπό την προϋπόθεση που έχει τεθεί το 2010 και επαναλαμβάνεται, ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες δεν θα ξεπεράσουν το 16% έως το 2060.
Όταν όμως ο  Τσίπρας που το περασμένο καλοκαίρι, αφού πρώτα ταλαιπώρησε την Ελλάδα και τους Έλληνες για 7 μήνες, τράβηξε τελευταία στιγμή χειρόφρενο, και πραγματοποίησε μια από τις από τις μεγαλύτερες κωλοτούμπες όλων των εποχών επιλέγοντας  την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη συζητά για διαπραγματευση ενώ έχει παραδεχτεί πολλές φορές άμεσα και έμμεσα ότι η διαπραγμάτευση των πρώτων μηνών δεν οδηγούσε πουθενά, με την άμεση απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη να αποδεικνύει την αποτυχία του (όποιου) εγχειρήματος, τι περιμένουμε από τον…. Κατρουγκαλο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, είναι πραγματικά σοκαριστικό το ότι συζητάμε έστω σε φιλολογικό επίπεδο, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διαλέξει ξανά τον δρόμο μιας ανούσιας και παλαβής διαπραγμάτευσης. Τι ακριβώς πιστεύει ο Τσίπρας; Ότι μετά την κωλοτούμπα του περασμένου καλοκαιριού, υπάρχει ακόμα περιθώριο γι' αυτόν να παριστάνει τον αντιμνημονιακό σκληρό διαπραγματευτή;

Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο πια να μάθει  από τα τεράστια λάθη του ;
ixnos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...