Gregory Mannarino: «Στην επόμενη οικονομική κρίση αυτή του 2008 θα μοιάζει με βόλτα στο πάρκο για παγωτό χωνάκι» (βίντεο)

«ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ» - ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η JP MORGAN
Mια παγκόσμια οικονομική κρίση που θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη σε όλον τον πλανήτη και θα κάνει την κρίση του 2008 να φαίνεται σαν βόλτα σε πάρκο προβλέπει ο οικονομικός αναλυτής και ειδικός σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα Gregory Mannarino του traderschoice.net αναφερόμενος στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα η οποία "θα σκάσει όπως συνέβη άλλωστε και τις προηγούμενες φορές στην Ιστορία".


Ο Mannarino είπε, «Θα υπάρξει ένα φρικτό τίμημα για το οποίο θα πληρώσουμε όλοι. Γιατί; Επειδή θα διορθωθούν όλα προς την πραγματική αξία της αγοράς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι όλο αυτό θα διορθωθεί

Όλες οι οικονομικές στρεβλώσεις έφτασαν στα όριά τους και το ξέρουμε αυτό. Το έχουμε δει αυτό ξανά στην Ιστορία.

Έχουμε τη μεγαλύτερη φούσκα στην Ιστορία του κόσμου, πρόκειται για φούσκα χρέους που έχει εκ νέου μεγεθύνει την φούσκα του χρηματιστηρίου, που θα σκάσει.

Θα σκάσει γιατί κάθε χρηματοπιστωτική φούσκα στην ιστορία, χωρίς εξαίρεση, έχει σκάσει πριν.

Αυτή η φούσκα πρόκειται να βουλιάξει όλον τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μεσαία τάξη δεν θα υπάρχει όταν συμβεί αυτό.

Πρόκειται για μια μαζική μεταφορά πλούτου προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα απορροφήσουν όλα αυτά τα χρήματα.

Είναι νόμιμη κλοπή που θα διαπραχθεί σε τέτοιο μέγεθος που θα φαντάζει ανυπολόγιστο. Η κατάρρευση του 2008, ήταν απλά μια βόλτα στο πάρκο για ένα χωνάκι παγωτό, σε σύγκριση με αυτό που πρόκειται να συμβεί...».



Σημειώνεται ότι πριν ένα έτος μια τέτοια σκοτεινή πρόβλψη έκανε ο ίδιος ο διεθύνων σύμβουλος της JP Morgan (η παλαιά Chase Manhatan ιδιοκτησίας της πανίσχυρης οικογένειας Ροκφέλερ)

Μάλιστα ο ίδιος είχε αναφέρει ότι αυτή τη φορά η "σκανδάλη" θα είναι διαφορετική (το 2008 ήταν οι Lehman Broters) εννοώντας, ότι μια ελληνική κρίση μπορεί να είναι η νέα αιτία για το "σκάσιμο" της "φούσκας"  

«Θα υπάρξει κι άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε τότε χαρακτηριστικά.  

«Μια άλλη οικονομική κρίση, όπως η Μεγάλη Ύφεση είναι αναπόφευκτη» σύμφωνα με το CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος είναι επικεφαλής της τράπεζας που επέβαλε πρόσφατα ελέγχο στην κίνηση κεφαλαίων και όρια στις αναλήψεις μετρητών.  

«Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ – θα υπάρξει μια άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. «Η σκανδάλη που θα πατηθεί για την επόμενη κρίση δεν θα είναι η ίδια με την προηγούμενη, αλλά θα υπάρξει μια άλλη κρίση».

Ο Dimon έχει προχωρήσει στην αποδοχή ότι η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, έχει ήδη θεσπίσει 50.000 δολάρια μηνιαίο όριο στις αναλήψεις μετρητών και έχει επίσης απαγορεύσει στους Αμερικανούς πελάτες της να αποστέλλουν χρήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος βρίσκεται τώρα στο ποσό ρεκόρ των 199 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 57.000 δισεκατομμυρίων από τη Μεγάλη Ύφεση.

Και οι μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 40 τρισεκατομμύρια δολάρια εκτεθειμένα σε επικίνδυνη παράγωγα.

Πρέπει να εξηγηθουν κάποια πράγματα. Τα περισσότερα λεφτά που τριγυρνούν στον πλανήτη έχουν δημιουργηθεί από τον "αέρα" των στοιχημάτων,των παραγώγων,των ομολογων και του δανεισμού του ίδιου χρήματος πολλές φορές από την ίδια τράπεζα.

Κοινώς έχουμε "μόχλευση".  

Με απλό παράδειγμα είναι σαν να προσφέρεται προς χρήση το ίδιο πουκάμισο σε 10 άτομα.Όσο αυτά δεν το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, δεν έχουμε κρίση. Μόλις όμως βρεθούν δύο άτομα που το θέλουν την ίδια στιγμή τότε έχουμε κρίση.

Η σύγχρονη οικονομία (φανταστικο-οικονομία στην πραγματικότητα) δεν "κοβεται" αλλά "σκάει".

"Σκάει" σαν φούσκα μόλις δεν πληρωθεί κάποιο ομόλογο, από το οποίο εξαρτώνται άμεσα οι πληρωμές άλλων ομολόγων. Η οικονομία καταρρέει σαν "μαύρη τρύπα" εις τα εσώτερα και παρασύρει ακόμα και φαινομενικά "άσχετους" αποδέκτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που η χρεοκοπία μιας χώρας, η μιας τράπεζας προκαλεί τέτοιο πανικό. Τα χρήματα αυτα τα χρησιμοποιούν πολύ περισσότεροι από αυτούς που τους οφείλονται.

Είναι μια απόδειξη ότι ποτέ οι χώρες δεν έπρεπε να εγκαταλείψουν τον κανόνα του Χρυσού. Μόλις έγινε ο πλανήτης έφυγε από την πραγματική οικονομία και πέρασε στον λεγόμενο "τουρμποκαπιταλισμό", όπου ο ιδρώτας του βιοπαλαιστή εξανεμίζεται από κάποιον που δημιουργεί δισεκατομμύρια εκ του μηδενός.

Μια ελληνική κρίση μπορεί να "ακουστεί" μέχρι την Ουάσιγκτον, και αυτό στην JP Morgan το ξέρουν, και το αναμένουν. Το ξέρουν και στις Βρυξέλλες, και ας κάνουν τους "χαζούς".

Το ζήτημα είναι όμως ότι ποτέ δεν το γνώριζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα μεγάλα κράτη συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες χρυσού. Η πετρελαϊκή κρίση, οι κινεζικές "φούσκες", μια Ελλάδα που δείχνει παλι σημάδια "κόπωσης" (και αν εφαρμοστούν νέα μέτρα πιθανότατα να πάθει και "ανακοπή") όλα αυτά μαζί αποτελούν όχι μία αλλά πολλές νέες "σκανδάλες" ή "πυροκροτητές" που μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα μεγάλη παγκόσμια οικονομική "έκρηξη"
pronews

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.