Ρωσία: «Από τις 25 Μαΐου ξεκινάμε εντατικούς βομβαρδισμούς στα συροτουρκικά σύνορα» - Μακελειό ισλαμιστών στη Χομς (φωτό, vid)

AΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ...ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ - ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
Aπό τις 25 Μαΐου η Ρωσική Αεροπορία θα ξεκινήσει να βομβαρδίζει τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών από την Τουρκία κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ ενώ την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός έχει επικεντρωθεί στη Χομς όπου έχει ακολουθήσει σφαγή των ισλαμιστών και στη Deir Ezzor.


Μετά από σχεδόν τρεις μήνες παύσης των εντατικών  βομβαρδισμών εναντίον θέσεων των ισλαμιστών λόγω της συμφωνίας εκεχειρίας πλέον υπάρχει αλλαγή στρατηγικής.

Λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων, της ροής του οπλισμού, των πολεμοφοδίων και των εκατοντάδων ισλαμιστών που περνούν τα σύνορα με τη βοήθεια της Τουρκίας κρίθηκε απαραίτητο να ξεκινήσουν βομβαρδισμοί.

Η διάρκεια αυτών των βομβαρδισμών δεν αναφέρθηκε αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον τον επόμενο γύρο των συνομιλιών ώστε οι ισλαμιστές να μην έχουν περιθώριο διαπραγματεύσεων.

Η Ρωσία πρότεινε στις ΗΠΑ να ξεκινήσουν μαζί στις 25 Μαϊου ένα κοινό σχέδιο αεροπορικών επιδρομών εναντίον της al-Nusra και άλλων παράνομων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού.

"Για να συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον των οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές από τα ΗΕ, προσφέραμε στις ΗΠΑ να ξεκινήσουμε μαζί κοινές δράσεις στις 25 Μαΐου μεταξύ δηλαδή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του συνασπιμού υπό τις ΗΠΑ στο σχεδιασμό και πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον της al-Nusra και παράνομων ένοπλων οργανώσεων που δεν υπόκεινται στην εκεχειρία όπως κομβόι όπλων και πυρομαχικών, ένοπλων ομάδων που περνούν παράνομα τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας" τόνισε.

"Προτείναμε στις ΗΠΑ να συνεχίσουν τη δουλειά τους με τη "μετριοπαθή" αντιπολίτευση και με κείνους που βρίσκονται στο ίδιο πλευρό στην κατάπαυση των εχθροπραξιών μέχρι τις 25 Μαΐου, να δώσουν πληροφορίες για τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, να αποσύρουν μονάδες παρατηρώντας τις συνθήκες της κατάπαυσης των εχθροπραξιών από τα εδάφη που ελέγχει η al-Nusra και άλλες διεθνείς οργανώσεις".

"Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να ξεκινήσει μονομερώς τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών που δεν τηρούν την εκεχειρία από τις 25 Μαϊου".

"Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση τέτοιων μέτρων θα επιτρέψει την μετάβαση της διαδικασίας ειρηνικής διευθέτησης σε ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας. Φυσικά αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί με την ηγεσία της Συρίας".

Ο Σ.Σοιγκού είπε ότι η ελεύθερη διάβαση των τρομοκρατών της al-Nusra και του ISIS από τα συροτουρκικά σύνορα αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Συρία".

"Αυτό επιτρέπει στους τρομοκράτες να ενισχύουν τις δυνάμεις τους με μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, να φέρνουν οπλισμό ο οποίος τους προσφέρει αύξηση των πολεμικών ικανοτήτων τους με συνέπεια προσπάθειες κατάληψης νέων εδαφών " είπε ο Σ.Σοιγκού.

"Οι κύριες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία προέρχονται από την al-nusra και τους υποστηρικτές της να διαλύσουν την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Οι κύριες παραβιάσεις της εκεχειρίας και οι περιοδικές εντάσεις της κατάστασης εντοπίζονται στη Β.Λαττάκεια, τα περίχωρα του Χαλεπίου και της Δαμασκού με στόχο την γενίκευση του πολέμου" είπε ο Σ.Σοιγκού.

Αρνητική ήταν η απάντηση των ΗΠΑ...















 pronews

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.