Μπέπε Γκρίλο για τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου: «Τον βλέπω να ζώνεται με εκρηκτικά και να ανατινάζεται μέσα στο βρετανικό Κοινοβούλιο»

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
Για άλλη μια φορά «τάραξε» τα «νερά» ο Ιταλός πολιτικός και πασίγνωστος κωμικός Μπέπε Γκρίλο, που από το 2009 βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο όταν ίδρυσε το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» συμετέχοντας σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Πάντοβα και αναφερόμενος στην πρόσφατη εκλογή του νέου δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν είπε:
«Τον βλέπω σύντομα να ζώνεται με εκρηκτικά και να ανατινάζει τον εαυτό του μαζί με το βρετανικό Κοινοβούλιο στον αέρα». 



Είναι γνωστό ότι κάποιος λέει την αλήθεια του (αυτό που πιστεύει) χρησιμοποιώντας το χιούμορ και τους αστεϊσμούς.

Ο Γκρίλο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επαίνεσε την εκλογή του νέου δημάρχου του Λονδίνου, που είναι Βρετανός με καταγωγή από το Πακιστάν και τον αποκάλεσε «Ο Καν από το Μπαγκλαντές» ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, λέγοντας ότι το παράδειγμα γι' αυτό είναι ο Σαντίκ Καν προσθέτοντας ότι: «Τώρα θέλω να τον δω όταν θα ανατινάξει τον εαυτό του μέσα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο»

Το σχόλιο για τον νέο δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας δεν έμεινε ασχολίαστο από τους πολιτικούς του αντιπάλους που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Αρκετοί αναρωτήθηκαν στα social media τι θα έχει να πει η Virginia Raggi, η πολιτικός που ανήκει στο κόμμα του Μπέπε Γκρίλο και έχει εκφράσει την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Ρώμης.




Στο Twitter έγινε «σούσουρο» με το αστείο του Ιταλού κωμικού. Ο Stefano Esposito γερουσιαστής με το Δημοκρατικό Κόμμα έγραψε στο Twitter ότι αναρωτιέται «τι σκέφτεται η Raggi για την ρατσιστική προσβολή που έκανε ο Γκρίλο εναντίον του δημάρχου του Λονδίνου».

H συγκερκιμένη είναι υπέρ της αθρόας απόδοσης ιταλικής υπηκοότητας στους αλλοδαπούς.

Ο Ettore Rosato, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Βουλή, δήλωσε: «Ο ρατσισμός και η γενίκευση από τον Μπέπε Γκρίλο δεν είναι αστείο και προσβάλει τους ανθρώπους που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία μας και τους ψηφοφόρους, τι έχει να πει η Virginia Raggi για το βρετανικό Κοινοβούλιο;».

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ιταλού κωμικού και πολιτικού υποστήριξαν ότι το σχόλιο του Μ.Γκρίλο για τον πρώτο μουσουλμάνo δήμαρχο της Ευρώπης έγινε για να αποσπαστεί η προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα του κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ο Federico Pizzarotti, δήμαρχος της Πάρμα και μέλος του κινήματος του Γκρίλο βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς διερευνάται η συμμετοχή του σε σκάνδαλο κατάχρησης στον δήμο.

Όμως κανείς από αυτούς δεν αναφέρθηκε στην επιθετική και γνωστή πολιτική ατζέντα του Σαντίκ Καν o οποίος από το 2008 ζητούσε η ΕΕ να αποδεχθεί την Τουρκία ως μέλος της και να πάψει να είναι ένα χριστιανικό κλαμπ.

Ο Σαντίκ Καν,o νέος και μουσουλμάνος,δήμαρχος του Λονδίνου, αμέσως μετά την νίκη που του χάρισε ο λαός του Λονδίνου (προφανώς αψηφώντας τις μελλοντικές συνέπειες) προχωράει στην πρώτη του κίνηση που δεν είναι άλλη από την επιβολή στα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας της επιγραφής «Subhan Αλλάχ» (Δόξα στον Αλλάχ) καθαρά μουσυλμανικού δηλαδή περιεχομένου στην «καρδιά» μιας άλλοτε χριστιανικής πρωτεύουσας μιας χριστιανικής (πάλι υποτίθεται) χώρας.

Εκατοντάδες λεωφορείων θα μεταφέρουν επιγραφές που θα δοξάζουν τον Αλλάχ ως υποστήριξη για τους Σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την χώρα τους.    Οι επιγραφές θα τοποθετηθούν κατά τον εορτασμό του Ραμαζανίου.  

Η όλη ιστορία χρηματοδοτείται από την μουσουλμανική ΜΚΟ Islamic Relief, και δεν θα περιοριστεί μόνο στο Λονδίνο αλλά θα επεκταθεί και στο Manchester,στο Birmingham, στο Λέστερ και στο Bradford.   Για όσους γνωρίζουν το Birmingham είναι η δέυτερη μεγαλύτερη βρετανική πόλη και στην πλειοψηφία του κατοικείται από αλλοδαπούς.

Το Ραμαζάνι θα λάβει χώρα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, όταν οι Μουσουλμάνοι ασκούν την παραδοσιακη νηστεία τους καθώς τότε δεν τρώνε ποτέ την ημέρα και τρών μονάχα κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Ο Μπέπε Γκρίλο μέσω του χιούμορ ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα. Όποιος κατάλαβε.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.