Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ Απελπισμένοι οι Ελληνες ελεύθεροι επαγγελματίες συνωστίζονται στις ξένες πρεσβείες για την απόδραση από το Φορολογικό Αουσβιτς

Κρυφά σχολεία τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας με Κύπριους, Βούλγαρους ακόμη και Αμερικανούς δικηγόρους και λογιστές!
Kελισμένοι μετά την συμφωνία-κόλαφος του Eurogroup η οποία υπόσχεται αιώνια δάκρυα και αίμα των μικρών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών έχει σημάνει συναγερμός για την μεγάλη απόδραση από τη Γη της Φορολογικής Αιχμαλωσίας.Ηδη όπως έχουμε αποκαλύψει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας Βούλγαροι και Κύπριοι δικηγόροι και λογιστές έχουν καταλύσει στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας αλλά και των μεγάλων ελληνικών πόλεων και παραδίδουν σεμινάρια και οδηγίες απόδρασης από το ελληνικό Φορολογικό Αουσβιτς. Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα και καθώς το περίφημο Eurogroup έδειχνε ότο οδηγείται σε ναυάγιο οι Ελληνες ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι ελεύθεροι επαγγελαματίες επικοινωνούσαν με τις πρεσβείες πολλών άλλων ευρωπαικών αλλά και υπολοίπων χωρών όπως οι ΗΠΑ για να αναζητήσουν οδηγίες επαγγελαμτικής μετεγκατάστασης.

Αυτό που παρατηρείται είναι μιας κάποιας μορφής Κρυφό Σχολειό καθώς ανά 10 οι ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώνονται σε σπίτια φίλων ανάμεσα στους οποίους υπάρχει δικηγόρος και λογιστής του κράτους που σκοπεύουν να μετεγκατασταθούν ή κάποιος Ελληνας επιχειρηματίας που έχει ήδη μεταφέρει την επιχείρησή του και δίνει τις απαραίτητες οδηγίες επιβίωσης και εξηγεί την διαδικασία…


ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ
Oικογένειες Ελλήνων βγάζουν την τελευταία selfie και εγκαταλείπουν την χώρα
Μετά το σοκαριστικό χθεσινό Eurogroup που υπόσχεται μόνο δάκρυα και αίμα

Eλληνες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες στριμώχνουν ολόκληρες οικογένειες στα διαμερίσματα των παιδιών-φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ακόμη και οικογένειες αγροτών εγκαταλείπουν έντρομοι τη χώρα σε μια απέλπιδα όσο και απαραίτητη προσπάθεια για να γλιτώσουν τον βέβαιο θάνατο μέσα από την τρομακτική φορολόγηση η οποία δεν υπόσχεται έξοδο από το τούνελ όπως έδειξε και η αυλαία του χθεσινού Eurogroup. Δεν διστάζουν να πάρουν στους ώμους τους ηλικιωμένους γονείς τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα πεζή από τα ελληνοαλβανικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ελλάδα ΤΕΛΟΣ. Εδώ θα μείνουν μόνο οι ευκολόπιστοι και οι παντελώς ανήμποροι ώστε να τρώνε στη μάπα το σαρδόνιο χαμόγελο του Σταθάκη.

Oύτε τις δόσεις δεν κατάφερε να εξασφαίσει η κυβέρνηση κι αυτές θα δωθούν υπό αίρεση. Έτσι πυκνώνουν οι συναντήσεις στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας με ξένους δικηγόρους και λογιστές οι οποίοι παραδίδουν οδηγίες μετεγκατάστασης από το ελληνικό χωρίς τέλος κολαστήριο των φόρων για να πληρώνονται οι Καρανίκες όλων των κυβερνήσεων.

Η απελπισία και απόγνωση των Ελλήνων είναι “ζωγραφισμένη” στα 2,7 δις ευρώ που χρωστάνε στους λογαριασμούς της ανυπόληπτης και διεφθαρμένης ΔΕΗ των σκανδάλων και των συνδικαλιστών πολυτελείας.

Οι Ελληνες κάνουν κόμπο το στομάχι, σφίγγουν τα δόντια και εγκατελείπουν την Ελλάδα όπως στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 για να περισώσουν ότι μπορούν. Το πιο απογοητευτικό από το χθεσινό Eurogroup είναι ότι δεν άφησε ουδεμία χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον. Ούτε καν το μακρινό.


Πως να αφήσει άλλωστε; Ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης κ. Γιώργος Προβόπουλος που κουβαλούσε μετρητά με αεροπλάνα για να μην χρεοκοπήσει και τυπικά η Κολομβία-Βενεζουέλα των Βαλκανίων προσπαθεί μέσα από την ευγένεια και την διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει να αποδώσει το σκοτεινό σου μέλλον:

Δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ, εκτίμησε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση».

Ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για απουσία «business plan», δηλαδή εθνικού σχεδίου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται στον όγδοο χρόνο μια κρίσης που θα μπορούσε να έχει διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, με 10% – 15% (αντί σχεδόν 30%) μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη που με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες. Ακόμη, τόνισε ότι μόνο το 1/3 της προσαρμογής θα έπρεπε να έχει έρθει από τον τομέα των φορολογικών εσόδων, κι αυτό όχι μέσω αυξήσεων των φορολογικών συντελεστών αλλά μετά από παρεμβάσεις για επέκταση της φορολογικής βάσης και μείωση της φοροδιαφυγής. Επεσήμανε επίσης ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εάν εφαρμόζονταν επαρκώς, θα μετρίαζαν τις επιπτώσεις της ύφεσης. Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι μια χρεοκοπία -την οποία θα προκαλούσε η απουσία της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- θα είχε ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους και εξωστρέφειας της οικονομίας, ενώ επεσήμανε ότι ποτέ δεν έγινε μια συζήτηση στη Βουλή για το τι προκάλεσε την κρίση, ώστε να επιτευχθεί μια στοιχειώδης συναίνεση.


ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΟΛΕΘΡΟΣ
TΡΙΑ Μνημόνια έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ένα ΑΙΩΝΙΟ!
ΣΟΚ και ΔΕΟΣ μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν

Oχι ΕΝΑ αλλά ΤΡΙΑ Μνημόνια υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ένα (ή και όλα) χωρίς λήξη, δηλαδή ΑΙΩΝΙΑ. Στο μεταξύ κάθε υποδόση θα προυποθέτει ένα ΜΙΝΙ Μνημόνιο. Μιλάμε για Μνημονιακό Ολοκαύτωμα που δεν αφήνει περιθώρια ΑΝΑΣΑΣ. Κάθε λέξη από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους έγινε ένα ΝΕΟ Μνημόνιο. Ενώ οι ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ έχουν τεράστιο ΚΟΣΤΟΣ μια και όπως όλοι διαπιστώσαμε το ΔΝΤ χθες έβαλε πλάτη για να γίνει το χατήρι του Σόιμπλε ο οποίος δεν θέλει να ακούει κιχ για το ελληνικό χρέος.

Aκόμη και χθες το βράδι ο Τσακαλώτος έφερε πίσω ένα ΤΡΙΤΟ Μνημόνιο-κάτι που μάς έκρυβαν ώσπου βγήκε η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν. Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» συνιστά προϋπόθεση, σύμφωνα με την Κομισιόν, προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος.
Όσον αφορά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, η Επιτροπή τονίζει ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.
Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Ταμείο θα συστήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία, πριν το τέλος του έτους.
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά» αναφέρει παράλληλα η Κομισιόν.
Πάνω απ’ όλα – καταλήγει η σχετική ανακοίνωση – η συμφωνία θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...