Κύπρος: Για πρώτη φορά οκτώ κόμματα στη Βουλή .Χρίστος Χρίστου: Αφιερώνουμε την Νίκη του ΕΛΑΜ στον Ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη

Ο Χρίστος Χρίστου αφιέρωσε, αν και δεν συνηθίζεται όπως είπε, τη νίκη του ΕΛΑΜ και την είσοδό του για πρώτη φορά στη βουλή, στον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.
Σε πανηγυρικό και συνάμα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα προσήλθε ο Χρίστος Χρίστου στα γραφεία του ΕΛΑΜ, το οποίο για πρώτη φορά εξασφαλίζει την είσοδό του στην κυπριακή Βουλή με δύο βουλευτές, προκαλώντας την εύλογη αμηχανία σε όλο το πολιτικό και κομματικό φάσμα.



Αρχικώς ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ αντιμετώπισε μια δύσκολη προεκλογική περίοδο, καθώς το κόμμα δεν έχει από πίσω του για να το υποστηρίζουν επιχειρηματίες ή άλλα συμφέροντα, όπως ανέφερε, αλλά βασίστηκε στις άοκνες προσπάθειες των μελών και των στελεχών του κόμματος.
Παράλληλα, είπε ότι η κατάσταση και την επόμενη ημέρα στην επόμενη Βουλή θα είναι εξίσου δύσκολη και ζοφερή, "η ανεργία θα είναι η ίδια, η κατοχή επίσης, μια δύσκολη γενικά εικόνα, αλλά εμείς θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στα όσα έχουμε υιοθετήσει ως θέσεις και δεν θα κάνουμε πίσω".
Τέλος, ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ, είπε “Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη, αν και δεν συνηθίζεται, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας, στον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη". Οι συγκεντρωθέντες χειροκρότησαν και φώναξαν "Αθάνατος". Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις ενώ οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος φώναζαν “Ζήτω το ΕΛΑΜ” και “Ζήτω το Έθνος”.
Διαβάστε επίσης: Ιστορική Νίκη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου! Για πρώτη φορά Έλληνες Εθνικιστές στην βουλή της Κύπρου μας



Τα αποτελέσματα

Με καταγεγραμμένο παγκύπρια το 77,6% των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών, οκτώ κόμματα μπαίνουν στην βουλή, ενώ η αποχή έφτασε το 33.74%.

Στο 77,6% τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%

ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25.66%

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%

ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%

Συμμαχία Πολιτών 5,85%

Αλληλεγγύη 5,28%

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%


Ιστορική Νίκη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου! Για πρώτη φορά Έλληνες Εθνικιστές στην βουλή της Κύπρου μας


Μία ιστορική, μεγαλειώδη Νίκη ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ σημείωσε σήμερα το Εθνικιστικό Κίνημα στην Ελληνική Κύπρο.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να σπάσει το εκλογικό μέτρο που το Σύστημα έστησε εναντίον του και με ποσοστό 3,71% να εκλέξει δύο Έλληνες Εθνικιστές βουλευτές!
Τα αποτελέσματα ιδίως στην επαρχία Πάφου - όπου το ΕΛΑΜ ξεπέρασε το 6,5% - είναι πανηγυρικά! Να σημειωθεί πως στο μαρτυρικό Παραλίμνι, γενέτειρα των Ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού το ΕΛΑΜ άγγιξε το 8%.
Βουλευτής εκλέγεται ο πρόεδρος του Κινήματος συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου και άλλος ένας συναγωνιστής, το όνομα του οποίου θα γνωρίζουμε εντός της επόμενης ώρας. Για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνες Εθνικιστές εκλέγονται πανηγυρικά στην βουλή της Κύπρου μας.
Μία νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού χαράζει πάνω από την Μεγαλόνησο.
Στο βίντεο η αναφορά του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου Νικολάου Μιχαλολιάκου μέσα στην βουλή των Ελλήνων, με την οποία ανήγγειλε την μεγάλη Νίκη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.