Τσίπρας. Το κέντρο των συζητήσεων στο χωριό είναι το καφενείο. Κλείστε το.

Στην Φώτο ιδιοκτήτης υπερμάρκετ  χωριού που θα σώσει τα καταληστευμένα ασφαλιστικά ταμεία.
Χωριό χωρίς καφενείο είναι αδύνατον να υπάρξει. Όταν κλείνει το καφενείο του χωριού, το χωριό… φαντάζει. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ,και για αυτό θέλουν να τα κλείσουν.   Καμία διαφυγή λοιπόν για τους Έλληνες που ούτε στα χωριά τους δεν θα μπορούν να πάνε. Με περισσό θράσος οι γερμανόδουλοι βάζουν οριστική «ταφόπλακα» στην ελληνική επαρχία που τα τελευταία χρόνια βαριανασαίνει από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ούτε τα λιγοστά καφενεία και παντοπωλεία που έχουν απομείνει και εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες της υπαίθρου δεν γλυτώνουν από την καταστροφική «αριστερή» πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πλήξει τα μεγάλα συμφέροντα, χτυπώντας χωρίς έλεος τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που μετά βίας επιβιώνουν.Πλέον, με το ασφαλιστικό έκτρωμα του κ.Κατρούγκαλου εκατοντάδες επιχειρήσεις της επαρχίας καταδικάζονται σε αργό και βασανιστικό «θάνατο», καθώς αίρεται το καθεστώς προστασίας για τις περιοχές εκείνες και οι μικροεπιχειρηματίες που ασφαλίζονταν έως τώρα στον  ΟΓΑ μεταφέρονται με τον νέο σχεδιασμό στον ΟΑΕΕ.
Αυτό σημαίνει ότι οι μικροεπιχειρηματίες που ήδη είχαν οφειλές και προσπαθούσαν να επιβιώσουν από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, πλέον επιβαρύνονται με νέες διπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν.
Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων (τα γνωστά καφενεία-παντοπωλεία) πλήρωναν μέχρι σήμερα εισφορές 752,13 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα θα πληρώνουν 586 ευρώ επί 12 μήνες επί 0,70 επί 27,2% = 1338,9!
Ουσιαστικά δηλαδή, διπλασιάζονται οι εισφορές, «σφίγγοντας» τη θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων της υπαίθρου.

Τώρα το πώς θα πάνε στα χωριά τους και να ξέρουν ότι ο καφετζής και ο περιπτεράς του χωριού κάτω από 2.000 κατοίκους, εκεί που ήταν προστατευόμενος ασφαλιστικά μέσω του ΟΓΑ, πηγαίνει στον "καιάδα" του νέου ασφαλιστικού συστήματος;
 Απλά .Δεν θα πάνε γιατί έμαθαν να συχνάζουν στο κολονάκι

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.