Nέα «φοροπειράματα» με την τσέπη των πολιτών - Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα - Τί αλλάζει

ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ
Να βάλει τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλόμετρα να πληρώνουν έξτρα από την τσέπη τους θέλει η κυβέρνηση αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ. Δηλαδή όσοι μένουν στην επαρχία και είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν αμάξι καθημερινά για να μην...περπατάνε καμιά δεκαριά χιλιόμετρα θα επιβαρυνθούν περισσότερο, αφού οι κάτοικοι της Αθήνας και των αστικών κέντρων τουλάχιστον διαθέτουν συγκοινωνίες και θεωρητικά μπορούν να αφήνουν το αυτοκίνητο στο σπίτι.



Ο Τρύφων Αλεξιάδης στη συνέντευξή του σε σαββατιάτικη εφημερίδα λέει πως «κάναμε τις παρεμβάσεις στα τέλη ταξινόμησης με την αξία του αυτοκινήτου γιατί ο κυλινδρισμός είναι κάτι ξεπερασμένο, υπάρχουν αυτοκίνητα με τον ίδιο κυβισμό που έχουν διαφορά στην αξία η οποία φθάνει ακόμη και τις 30.000 ευρώ.

Έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας στα συναρμόδια υπουργεία που συζητά με τους φορείς της αγοράς για τις επόμενες παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκίνητων και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι τις οποίες εξετάζουμε. Θέλουμε ένα σύστημα να είναι πιο δίκαιο και πιο αναλογικό και πιο αποτελεσματικό. Σήμερα έχουμε αυτοκίνητα αξίας 1.500 ή 2.000 ευρώ του 1995 και έχουμε τέλη κυκλοφορίας 1.000 ευρώ.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να συνδέσουμε τα τέλη κυκλοφορίας με την πραγματική αξία του αυτοκινήτου και με τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου. Βέβαια δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάθε αυτοκίνητο ένα μηχάνημα που να μετράει τα χιλιόμετρα.

Μια από τις προτάσεις που συζητείται είναι εκεί που ένα αυτοκίνητο πλήρωνε 500 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, να πληρώνει 250 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 250 ευρώ να τα πληρώνει μέσω της κατανάλωσης βενζίνης.

Έτσι αυτός που έχει μια μικρή κατανάλωση βενζίνης και θέλει να έχει το αυτοκίνητό του για ώρα ανάγκης να μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτός που θα κάνει πολλά χιλιόμετρα θα έχει μεγαλύτερο κόστος. Η επιβάρυνση θα φανεί στη βενζίνη και θα είναι της τάξης των 2-3 λεπτών το λίτρο»

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.