AYTH EINAI H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΉΦΑΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΝΑΙ

Οι Βρετανοί αποφάσισαν προχθές, Παρασκευή (24/06/2016) να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη γερμανική μονοκρατορία της Ευρώπης κι ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα όλων εκείνων των τεχνοκρατών που επιμένουν να βάζουν την ευημερία των αριθμών πάνω από την ευημερία των ανθρώπων.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά το ταπεινωτικό δημοψήφισμα, κατά το οποίο το περήφανο «ΟΧΙ» των Ελλήνων πολιτών έγινε εν μία νυκτί ένα φοβισμένο «ΝΑΙ», το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά, μέσω μιας καθαρά δημοκρατικής διαδικασίας, σε αυτό που ονομάζεται «αλλαγή παραδείγματος».

Η απόφαση του λαού της «Γηραιάς Αλβιόνας» συνιστά μια τεράστια πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, έσπευσε απλώς να ρίξει το ανάθεμα σε καθετί ευρωσκεπτικιστικό, αν και παραδέχθηκε στο τέλος πως θα πρέπει η πολιτική να ασκείται από τους πολιτικούς και όχι από τους τεχνοκράτες και τα κάθε λογής διευθυντήρια, τυπικά και άτυπα, που βρίσκονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οξύμωρη η τοποθέτησή του, μιας και ο ίδιος ήταν ο πρώτος που υπέκυψε στους εκβιασμούς τους.
Και το ερώτημα παραμένει: Μπορεί ο κ. Τσίπρας, έστω και κατά την παρούσα χρονική στιγμή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Ή θα εξακολουθήσει να δέχεται άκριτα και υποτακτικά ό,τι του σερβίρουν τα κλιμάκια των Θεσμών;
Ο ίδιος ήταν εκείνος που πριν από περίπου δύο χρόνια φώναζε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι δεν μπορεί η ΕΕ να είναι ένας τοκογλυφικός οργανισμός και πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η ταπείνωση μιας ολόκληρης χώρας; Τι άλλαξε, λοιπόν;
Και γιατί ο ίδιος δεν σεβάστηκε την απόφαση των Ελλήνων; Έλεγε σχεδόν αμέσως μετά το δημοψήφισμα πως δεν θα γινόταν «πρωθυπουργός παντός καιρού» και πλέον έχει καταντήσει το πολιτικού «πασπαρτού» και το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων που λαμβάνει ένας συνεταιρισμός στυγνών τοκογλύφων.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παραμένει ταπεινωμένος, κύριε Τσίπρα, για το γινάτι κανενός! Και θα παραμένει ταπεινωμένος όσο θα επιμένετε να τον σέρνετε στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων. Πρέπει να βρείτε τη δύναμη και να κάνετε πράξη αυτό που απαίτησαν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.
Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά, κύριε πρωθυπουργέ. Εσείς, μπορείτε να μιλάτε για «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως σε τρεις μήνες από σήμερα δεν θα ξεθωριάσουν απότομα και αυτές;
Έχετε χάσει την επαφή σας με τον λαό. Κι αντί να ασχοληθείτε με το πώς θα τον βοηθήσετε, τον φορτώνετε καθημερινά με ολοένα και περισσότερα μέτρα. Όμως το υποζύγιο κάποια στιγμή, όπως λένε και στα χωριά, θα τσινίσει, θα πετάξει κάτω τα βάρη του και θα αρχίσει να μοιράζει κλωτσιές αριστερά και δεξιά χωρίς να υπολογίζει τι είναι σωστό και τι λάθος.
Σας το λέμε διαρκώς: οι ηγέτες αποκαλούνται «ηγέτες», επειδή ακριβώς βρίσκονται μπροστά από τον λαό και τον καθοδηγούν και δεν κρύβονται πίσω του.
Εάν, πραγματικά, επιθυμείτε να δείτε την Πολιτική να επανέρχεται στα χέρια των πολιτικών και να μη μείνει ούτε στιγμή παραπάνω στα χέρια των τοκογλύφων, βγείτε μπροστά, ακούστε τους πολίτες και ενεργήστε, όπως πρέπει.
Οι αλλαγές δεν έρχονται με κατευνασμούς και «χλιαρές» κατηγορίες. Εάν, έστω και τώρα, το καταλάβετε, θα μπορέσετε να κάνετε την ανατροπή.
Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνες, ΡΕ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ   Τσίπρα...

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.