ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ:ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Tι πραγματικά κάνει η Ρωσία σ΄απάντηση της αυξανόμενης απειλής της Δύσης.
Οι ΔΡΑΣΕΙΣ της ΔΥΣΗΣ κατά της Ρωσίας:
Αρχικά είναι η κατάκτηση από το ΝΑΤΟ όλης της Ανατολικής Ευρώπης. Mιλάω για κατάκτηση γιατί είναι μια κατάκτηση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες του πολέμου του 21ου αι. που τους ορίζω ως εξής: 80 % πληροφορίες, 15%  στρατιωτικά μέσα και  5% οικονομία . Ναι το ξέρω ότι τα άτομα καλών προθέσεων σε Ευρώπη και Ανατολή πολύ απλά
ονειρεύτηκαν να  υποταχθούν σε ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ κλπ.Και λοιπόν; Oποιοσδήποτε διάβασε τον  Sun Zi, μπορεί να καταλάβει άμεσα ότι αυτή η βαθιά επιθυμία ενσωμάτωσης στη αγγλοσαξωνική ράτσα των Borg  του  Star Trek, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα μιας ταυτότητας που συνεθλίβη ένα βαθύ κόμπλεξ κατωτερότητας και κατά συνέπεια μια συνθηκολόγηση που δεν χρειαζόταν να προκληθεί με στρατιωτικά μέσα.

Λίγη σημασία  έχει ο σκοπός που τα άτομα αυτά πίστευαν ότι θα έφταναν – αυτοί είναι τώρα υπήκοοι της αυτοκρατορίας και οι χώρες τους είναι αποικίες λιγότερο ή περισσότερο στο περιθώριο της αγγλοσαξωνικής Αυτοκρατορίας.

Όπως πάντα η ενδιάμεση ελίτ λορδώνεται τώρα με υπερηφάνεια που έγινε –πιστεύει– δεκτή ως ίση από τους νεόυς κυρίους της (οι Porochenko, Tusk ή Grybauskaite), που τους δίνουν το κουράγιο ν΄αλιχτάνε κατά της Μόσχας πίσω από τηγ περίφραξη του ΝΑΤΟ. ……

Δευτερευόντως υπάρχει ολοκληρωτική αποικιοκρατία της Δυτ.Ευρώπης τώρα από την Αυτοκρατορία. Καθώς το ΝΑΤΟ προχωρούσε στην Ανατολή οι ΗΠΑ ομοίως πήραν έναν έλεγχο πολύ πιο βαθιά της Δ Ευρώπης που είναι τώρα διοικούμενη για λογαριασμό της Αυτοκρατορίας από αυτό που ο τ δήμαρχος του Λονδίνου άλλοτε αποκαλούσε «μεγάλοι πάγοι που συρρικνώθηκαν σε πρωτοπλασματικά  ασπόνδυλα» – ανώνυμους γραφειοκράτες όπως ο FrançoisHollande ή η Angela Merkel.

Tρίτον η Αυτοκρατορία έδωσε την απόλυτη υποστήριξή της σε δημιουργίες ημιδαιμονιακές  από τον al–Khattab ως τη Nadezhda Savchenko. Η πολιτική της Δύσης είναι σαφής και άκρως  απλή: αν η δημιουργία είναι αντιρωσική εμείς την υποστηρίζουμε. Αυτή η πολιτική βρίσκει το καλύτερό π.χ της στην εκστρατεία δαιμονοποίησης του Πούτιν και της Ρωσίας που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο υστερική απ΄ό,τι είδαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Τέταρτον η Δύση επιχείρησε στρατιωτικές κινήσεις πολύ ανησυχητικές συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πρώτων στοιχείων ενός αντιπυραυλικού συστήματος στην Α Ευρώπη, την αποστολή διαφόρων τύπων ταχείας αντίδρασης,την ανάπτυξη κάποιων μονάδων τεθωρακισμένων κλπ. Το ΝΑΤΟ ανέπτυξε γρήγορα θέσεις διοίκησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τη δέσμευση μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ;

Αυτή τη στιγμή στ΄αλήθεια τίποτα σημαντικό.Ναι η κίνηση του ΝΑΤΟ ως τα ρωσικά σύνορα είναι πολύ προκλητική  αλλά κυρίως με πολιτικούς όρους. Με όρους καθαρά στρατιωτικούς όχι μόνο αυτή είναι πολύ άσχημη ιδέα, αλλά το μέγεθος των πραγματικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν είναι στην πραγματικότητα μικροσκοπική : το αντιπυραυλικό σύστημα που αναπτύχθηκε μπορεί να ελπίζει ότι θ΄ανιχνεύσει κάποιους πυραύλους (10 στους 20υποθετικά ).Όσο για τις συμβατικές δυνάμεις αυτές διαθέτουν το μέγεθος ενός τάγματος  (περί τους 600,περισσότερο σε υποστηρικτικό ρόλο ). Επομένως για τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά πραγματική στρατιωτική απειλή κατά της Ρωσίας.

Τότε γιατί οι ρώσοι είναι τόσο εμφανώς εκνευρισμένοι ;

Γιατί οι σύγχρονες κινήσεις των ΗΠΑ /NATO θα μπορούσαν να μην είναι παρά οι πρώτες φάσεις μιας προσπάθειας πολύ πιο ευρείας η οποία μετά από κάποιο καιρό δύνανται ν΄αρχίσουν να παρουσιάζουν ένα κίνδυνο πολύ πραγματικό για τη Ρωσία .

Εκτός των άλλων το είδος της ρητορικής που ξερνάει η Δύση είναι τώρα όχι μόνο μιλιταριστικό και ρωσοφοβικό ,είναι συχνά καθαρός και απλός μεσσιανισμός. Την τελευταία φορά που η Δύση είχε παροτρυνθεί από το παλιό μεσσιανικό της σύνδρομο η Ρωσία έχεσε 20 με 30 εκατομύρια άτομα.

Η απώλεια της Δ Ευρώπης προβληματίζει πόλύ περισσότερο τους ρώσους παρά το να βλέπουν τις πρώην σοβιετικές αποικίες της Α Ευρώπης να περνούν υπό την αποικιοκρατική διοίκηση των ΗΠΑ.Γιατί ;

H ρώσικη οπτική

Όλοι οι ρώσοι βλέπουν ότι η αμερικανική δύναμη είναι σε παρακμή και ότι το δολάριο αργά ή γρήγορα προοδευτικά ή ξαφνικά χάνει το ρόλο του του κυρίως αποθεματικού και της παγκόσμιας μονάδας συναλλαγών. Αυτή η διαδικασίαήδη άρχισε. Με άλλα λόγια η αγγλοσαξωνική Αυτοκρατορία θ΄ανατραπεί. Οι ρώσοι πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν οι αμερικανοί είναι να χρησιμοποιούν τις εντάσεις με τη Ρωσίας για να ξαναεξαπολύσουν μια νέα εκδοχή  του ψυχρού πολέμου ή ακόμη χειρότερα ν΄αρχίσουν πραγματικά έναν νεό πόλεμο στην Ευρώπη.

Έτσι μια Αυτοκρατορία παρακμάζουσα έχοντας μια ζωτική ανάγκη μιας μεγαλειώδους κρίσης μια Δ Ευρώπη που θέλει και ωστόσο δεν μπορεί ν΄ανορθωθεί για να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα και μια Α Ευρώπη υπό δουλεία δεν ζητούν παρά να μεταμορφωθούν σ΄ένα μαζικό στρατόπεδο μάχης μεταξύ Ανατολής  και Δύσης με μια μεσσιανική ρητορική  θυμωμένα ρωσοφοβικής ως πλαίσιο διαδραμάτισης για μια αύξηση στρατιωτικών αναπτύξεων στα ρωσικά σύνορα. Εκπλήτεται πραγματικά κανείς που οι ρώσοι παίρνουν όλα αυτά πολύ πολύ στα σοβαρά ακόμη κι αν προς το παρόν η στρατιωτική απειλή είναι θεμελιωδώς ανύπαρκτη?

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

έναντι της Αυτοκρατορίας.Πρώτα απ΄όλα οι ρώσοι θέλουν  απόλυτα ναδιασφαλίσουν ότι οι αμερικανοί δεν θα επειδίδονται στην ψευδαίσθηση ότι έναςπόλεμος μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη θα είναι όπως ο Β ΠαγκόσμιοςΠόλεμος όπου το αμερικανικό έδαφος δεν υπέφερε παρά ελάχιστα ωςσυμβολικά από επιθέσεις του αντιπάλου.

Λόγω του ότι ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη  του ρωσικού κράτους και του έθνους του αυτοί παίρνουν μέτρα για να καταστήσουν σαφές ότι αν αυτό παραχθεί οι ΗΠΑ θα πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα για μια τέτοια επίθεση.

Δευτερευόντως οι ρώσοι κάνουν τώρα προφανώς την υπόθεση ότι μια συμβατική απειλή της Δύσης θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο προσεχές μέλλον. Παίρνουν επομένως μέτρα απαράιτητα για ν΄αντιμετωπίσουν αυτή την συμβατική απειλή.

Τρίτον δεδομένου ότι οι ΗΠΑ επιδίδονται έως θανάτου για ν΄αναπτύξουν ένα σύστημα αντιβαλιστικών πυραύλων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά επίσης στην Άπω Ανατολή , οι ρώσοι πάιρνουν τ΄απαραίτητα μέτρα για να καταστρέψουν ή να παρακαμψουν αυτό το σύστημα άμυνας.

Η ρωσική προσπάθεια είναι ευρεία και σύνθετη και καλύπτει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της προετοιμασίας των ρωσικών δυνάμεων αλλά υπάρχουν 4 π.χ που θεωρώ ότι αποτυπώνουν καλά την ρωσική αποφασιστικότητα να μην αφήσουν ν΄αναπαραχθεί η 22 Ιουνίου 1941 [η επιχείρηση Barbarossa, εισβολή στη Ρωσία των δυνάμεων των ΝΑΖΙ]η επαναδημιουργία της 1ης μονάδας τεθωρακισμένων της Φρουράς(γίνεται)
ανάπτυξη συστήματος επιχειρησιακών και τακτικών πυραύλωνIskander–M (εγινε )
η ανάπτυξη του ICBM Sarmat (γίνεται )
η ανάπτυξη της στρατηγικής τορπίλης Statut-6 (γίνεται)
Η επαναδημιουργία της 1ης  μονάδας τεθωρακισμένων της Φρουράς

Ανακοινώθηκε επίσημα. Θα περιλαμβάνει την 4η Μονάδα Kantemirov Guards Tank, τη 2η  Μηχανοκίνητη Μονάδα  Πυροβολικού  Taman , την 6η ταξιαρχία τεθωρακισμένων,  την  27η   Μηχανοκίνητη Μονάδα  Πυροβολικού Sébastopolκια πολυάριθμες μονάδες υποστηρικτικές. Το διοικητήριό της θα είναι αυτή τη χρονιά στο προάστιο της Μόσχας Odinstovo. Συγχρόνως ο στρατός είναι εξοπλισμένος με άρματα μάχης T-72B3 και T-80, αλλά θ΄αντικατασταθούν από το νέο επαναστατικό τανκ  T-14 Armata, ενώ τα τωρινά οχήματα μάχης του πυροβολικού και τα θωρακισμένα θ΄αντικατασταθούν από τα νέα APC  και  IFV.Η από αέρος υποστήριξη αυτών  των θωρακισμένων μονάδων θα διασφαλιστεί  από Mig-28  και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52. Θα είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη ακριβώς το είδος της δύναμης που είναι απραίτητη για να συντρίψει μια επίθεση εχθρικών δυνάμεων. Καθώς αυτή τη χρονιά θα είναι εντελώς έτοιμη αυτή θα γίνει ο πιο δυνατός σχηματισμός θωρακισμένων παντού, μεταξύ Ατλαντικού και Ουράλιων.Αν οι σύγχρονες εντάσεις συνεχιστούν ή επιδεινωθούν οι ρώσοι θα μπορούσαν ν΄αυξήσουν το 1TGA για να τον κάνουν ένα στρατό του choc του  XXIου αι. μ μια κινητικότητα αυξημένη και εξειδικευμένη στην τομή σε βάθος της άμυνας του εχθρού

Η ανάπτυξη του συστήματος των επιχειρησιακών τακτικών πυραύλωνIskander–M

Το νέο σύστημα Iskander-M αν και τεχνικά πρόκειται για τακτικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς (λιγότερα από 1 000 km, το Iskander-M έχει επίσημο βεληνεκές 500 km), αυτό μπορεί επίσης να εκτοξεύσει τον πύραυλο  R-500, που έχει ένα βεληνεκές επιχειρησιακό 2 000 km. Έχει προχωρημένες αντιπυραυλικές ιδιότητες,κινείται με υπηρηχητικές ταχύτητες και είναι πρακτικά μη ανιχνεύσιμο στο έδαφος. Θα είναι ο πύραυλος ο επιφορτισμένος να καταστρέψει όλες τις μονάδες και τα εξοπλιστικά συστήματα που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ανέπτυξαν στην Α Ευρώπη κι αν είναι απαραίτητο θ άνοίξει το δρόμο στον 1TGA.

Η ανάπτυξη του ICBM Sarmat

Ούτε ο 1TGA, ούτε ο πύραυλος Iskander-M απειλούν το αμερικανικό έδαφος με κανέναν  τρόπο. Η Ρωσία έχει επομένως ανάγκη επίσης από ένα όπλο που μπορεί να ενσπείρει τον πανικό στο Πεντάγωνο και στο Λευκό Οίκο. Το  RS-28 Sarmat (SS-X-30 σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ) θα προκαλέσει τον τρόπο σ΄ένα επίπεδο εντελώς νέο.

Το Sarma tείναι εντελώς απίστευτο. Πετάει στο Mach 20 (24 500 km/h). Είναι ικανό να μεταφέρει  10 ως 15 ogives MIRV σε πολλαπλές κεφαλές , που θα εξαπολυθούν με μια τροχιά τη λεγόμενη καταθλιπτική  (suborbitale) και θα παραμείνει σε ελιγμούς σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Ο πύραυλος δεν θα χρησιμοποιήσει την τυπική τροχιά από το βόρειο πόλο αλλά θα είναι ικανός να φθάσει σε οποιοδήποτε στόχο παντού πάνω στον πλανήτη απ΄οποιαδήποτε τροχιά. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυασμένα καθιστούν το Sarmat αυτό το ίδιο και τις  κεφαλές του ολοκληλωρωτικά απίθανο να εντοπιστούν.

Το Sarmat θα είναι ομοίως ικανό να εκτοξεύσει το  Iu-71, μια υπερηχητική συμβατική κεφαλή ως ένα κινητικό χτύπημα που επιτρέπει να κατστρέψουμε έναν εχθρικό στόχο σε μια μη πυρηνική διαμάχη……

Οι ρώσοι προβλέπουν ομοίως να προστατεύσουν το Sarmat με τα νεά τους συστήματα αεράμυνας S-500. Ο χρόνος οπλισμού του Sarmat είναι κάτω από τα 60΄΄ χάρη σ΄ένα σύστημα  εκτόξευσης πολύ αυτοματοποιημένου.Όλο αυτό σημαίνει ότι ο πύραυλος Sarmat θα είναι άτρωτος στον αποθηκευτήρα του κατά τη διάρκεια της πτήσης του και κατά την είσοδό του σε μέρη κατώτερα της ατμόσφαιρας. …..

Sarmat
Oι δυτικοί πολιτικοί καλά θα κάνουν να μην πιστεύουν στην αυτοκρατορική τους περηφάνια. Ως τώρα όλες αυτές οι απειλές τους προκάλεσαν από μέρους της Ρωσίας ένα σερί μάταιων προφορικών διαμαρτυριών και ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακαςγια ν απροετοιμαστεί η Ρωσία για τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ρώσοι φοβούνται πολύ έναν πόλεμο και κάνουν τα πάντα για να τον αποφύγουν.Αλλά αυτοί είναι επίσης έτοιμοι αν πρέπει να τον κάνουν…Ξανά και ξανά οι ευρωπαίοι την χδιλιετία επιτέθηκαν στη Ρωσία για να βρεθούν σε μια μάχη που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους.

Γι αυτό στους ρώσους αρέσει να λένε «η Ρωσία δεν αρχίζει ποτέ τους πολέμους αυτή τους τελειώνει».

Υπάρχει ένα βαθύ πολιτισμικό χάσμα ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία στο πως βλέπουν τον πόλεμο. Στη Δύση ο πόλεμος είναι αληθινά η «συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».Για τους ρώσους αυτή είναι μια ανηλεής μάχη για την επιβίωση.  ……

΄Ένας αληθινός στρατιωτικός διοικητής ο Montgomery,είχε πει επί του θέματος  :

Ο επόμενος πόλεμος στη γη θα είναι πολύ πιο διαφορετικός από τον τελευταίοαφού θα δοθεί με διαφορετικό τρόπο.Για να καταλήξουμε σε μια απόφαση επί του θέματος οφείλουμε πρώτα πρώτα να είμαστε ξεκάθαροι για κάποιους κανόνες του πολέμου .
Κανόνας 1, στην πρώτη σελίδα του βιβλίου πολέμου: «Μην εκστρατεύσεις κατά της Μόσχας.» Πολλοί επιχείρησαν, Napoléon και Hitler,και δεν τα πήγαν καλά .Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας.
Λοιπόν , ….πιστεύετε αληθινά ότι ο  Obama (ή η Hillary), η Merkel  και Hollandeθα τα καταφέρουν καλύτερα από τον Nαπολέοντα ή τον Χίτλερ;

dimpenews.com

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.